Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ilker Gunebakan aynen öyle hocam, eskiden askeri müdahele ile ortalık karıştırılırken ( sadece ABD nin birebir müdahelesiyle karıştırdığı yerler var vietnam, afganistan, ırak bunların başında) şimdi mümkün olabildiğince para silah vs harcamadan, o bölgenin etnik dinamikleriyle ve zaaflarıyla oynayarak zayıflatmak ve çok daha az destekle bölgeyi kuklalarıyla yönetmek, istediklerini yaptırmak hedefleri, ve maalesef ki bunda başarılı oluyorlar.


    Hedef coğrafya niye bu sizinle benim söylediklerimden zaten niyesi çıkıyor hatta ben size bir destek daha vereyim, dünyada yüz ölçüm ve yeraltı zenginliği açısından en zengin kıtalardan biri afrikadır ve yıl 2019 afrikanın durumu berbat, iç savaşlar hastalık açlık ülkelerin belini kırıyor, buda bir amaca hizmet işte, afrika ülkeleri bütün olarak hareket edemiyorlar ve çağın çok ama çok gerisindeler ve bu şekilde kalmaları sağlanıyor, dolayısıyla bütün yeraltı zenginliklerini sömürenler sömürüyor bunlarında kim olduklarını biliyoruz zamanında kuzey afrikayı sömürdükleri yetmedi ,şimdi başkaları afrikanın tamamını sömürüyor

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Amerika’nın kaosa düşmesi an meselesidir

    Trampet gibi negatif IQ sahibi bir eleman Başkan yapılmışsa ve her an azil şantajıyla güdülüyorsa o ülke yıkılmış demektir

    Bence siyonistler büyük devletlerinin kurulacağına inandığı gün Amerika’nın ipini çekecekler

    Amerika = Kullanışlı aygıt

  • Northern Lights


    Havaforumsevdalısı Üstad'ın dediği gibi ki aynen katılıyorum, Dünya üzerindeki çete'nin patronu İngiltere'dir. Özellikle Amerika tam bir tetikçi.

    Hatta İngiltere olur vermezse, ABD helaya bile gidemez.


    Zaten Amerika'nın kurucuları bildiğiniz gibi İngilizler. Çok sevdiğim bir söz var. Kimin söylediğini bilmem ama, her yere herkese yakışıyor.


    "bir nehirde balıklar didişiyorsa, oradan kesinlikle bir İngiliz geçmiştir."

  • Aslında dünyayı ele geçiren şey Siyonizm yahudi lobisi nüfus azlığına rağmen çok güçlü şekilde birlik olmuşlar ve başkalarını da kolayca etkisi altına almayı başarmışlar İsrail gerçekten bu dünyaya gelip gelebilecek en tehlikeli lobiye sahip

  • Atladığınız bir yer var o ingiliz olayları eskidendi, yahudi-siyonistleri sakın küçümsemeyin, ABD merkez bankası dahil olmak üzere birçok ülkenin merkez bankası bunların elindedir ve parayı veren düdüğü çalar. İngilterenin o hakimiyeti eskide kaldı, elbette sözünün geçeceği yerler olur ama eskisi gibi değil o iş.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ilker.gunebakan hocam yüzde yüz haklısınız. Dünyada bir algı var popüler markalar yahudilerin elinde olduğu için hep İsrail ön planda. Oysa Amerikada asıl paranın döndüğü finans şirketleri ve enerji sektörü ihaleleri hep İngilizlerin kontrolünde. İngilizler ticaret yapmak yerine direkt sıcak paranın kendisiyle oynuyor. Para ile söz sahibi oluyorlar.

  • Narsil


    Yok Hocam, İsrail nezdinde, musevi topluluğunu yabana atmak mümkün mü?

    Sadece Amerika da değil, Almanya, İngiltere ve hatta Rusya da karar mercileri genelde Museviler.

    Ve dediğiniz gibi sermaye aslında bu sınıfın elinde.

    İngiltere derken işin tüm stratejisini kuranlar babında konuşuyoruz.

    Yoksa aksini iddia etmek akıla mantığa ters.

  • Önce İngiltere ve İsrail hocam. Dünyayı ilgilendiren kararları kapalı kapılar ardında İngiltere ve İsrail alır, Amerika uygular.

    O İsrail denen Dünya'nın şımarık çocuğu bir gün yıkılacak.Nerden biliyorsun diyecek bilmeyenler.Kuran-ı Kerim'de Tevrat'ta ve İncil'de yıkılacağı geçiyor.Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle diyor;


    Müslümanlarla Yahudiler savaşmadan kıyamet kopmayacaktır.


    Şu an Ortadoğu kan revan içinde.Ümmet birbirine düşmekten düşmanını görmüyor.İsrail'de yıkılacağını biliyor işte bu yüzden böyle oyunlar oynuyor.Ama nafile Allah'ın izniyle bir gün ümmet birleşecek ve o İsrail devletini yok edeceğiz.


    İşte o ayet:


    “Biz, Tevrat'ta İsrail oğullarına: Sizler, yeryüzünde iki defa fesat çıkaracaksınız ve azgınlık derecesinde bir büyüklüğe kapılacaksınız, diye bildirdik.”

    “Bunlardan ilkinin zamanı gelince, üzerinize güçlü kuvvetli kullarımızı gönderdik. Bunlar, evlerin arasında dolaşarak sizi aradılar. Bu, yerine getirilmiş bir vaad idi.”

    “Sonra onlara karşı size tekrar galibiyet ve zafer verdik; servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; sayınızı daha da çoğalttık.”

    “Eğer iyilik ederseniz kendinize etmiş, kötülük ederseniz yine kendinize etmiş olursunuz. Artık diğer cezalandırma zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine Mescid'e (Süleyman Mâbedi'ne) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi büsbütün tahrip etsinler (diye, başınıza yine düşmanlarınızı mûsâllat kıldık).

    “Belki Rabbiniz size merhamet eder; fakat siz eğer yine fesatçılığa dönerseniz, biz de sizi yine cezalandırırız. Biz cehennemi kâfirler için bir zindan yaptık.”


    Bu da Tevrat:


    “Yehuda’da (Telaviv) bildirin ve Yeruşelim’de (Kudüs) işittirin ve deyin; Memlekette boru çalın; yüksek sesle bağırın. Ve deyin: Toplanın da duvarlı şehirlere girelim. Siyona doğru bayrak kaldırın; kaçıp sığının, durmayın; çünkü ben Şimalden (Kuzeyden) üzerinize büyük bela ve kırgın (katliam) getireceğim. İşte aslan sık ormanından çıktı. Ve ‘milletleri helak eden’ (cengâver) yola düştü; şehirlerin harap olsun ve onlarda oturan kalmasın diye senin diyarını viran etmek için yerinden çıktı” (Yeremye Bab 4, Pargraf 3)


    n Şimalden (Kuzeyden) üzerinize büyük bela ve kırgın (katliam) getireceğim.


    Şu cümle dikkatimi çekti acaba Türkiye mi diye düşünmeden edemiyorum.

  • Müslüman alemi ayağa kalkmak zorunda. Bu ise şekilsel bir din yaşayarak imkansız. Bakınız dikkat edin İslamiyeti İman hususundan çıkarıp ilmihal dini haline getirdiler. Namazda hangi duaları okuyayım, orucumu ne bozar, 10 Fatiha okursam 50 şehit sevabı kazanırım tarzı şeylerle dinin içini boşaltmaya çalışıyorlar. Oysa her şey çok basit. Bir kitap var ve tek yapman gereken bu kitaba göre yaşamak, 1000 Fatiha okumak değil. Allah'ın ipine sarılın derken O'na layık kullar olmamızı ve emir, yasaklarına uygun bir hayat yaşamamızı istiyor. Soruyorum size kaç kişi Tefsir okuyup bu şekilde bir hayat yaşıyor? Nefsinin belirlediği kurallar ile yaşıyor ayetleri bilmediği için ama Cuma namazına gidiyor ya yeter değil mi? Bunları niye anlatıyorum. Allah'ın ipine layıkıyla sarılırsak Müslüman alemi tekrar refaha erecek bunu ben söylemiyorum bu Allah'ın vaadi. İşte o gün ne Amerika durabilir karşımızda ne İsrail.

  • Havaforumsevdalısı İmzamı atarım.Endülüs Emevi devleti yıkıldığında oradaki kitapların çoğu yakıldı.Çok az bir bölümünü kurtarılmış ve o kitaplar sayesinde Batı topluluğu böyle gelişti.Çok az bir bölümü ile batı topluluğu bu kadar ilerlediyse biz Kuran'a sıkı sıkıya sarıldığımızda ne kadar ilerleriz düşünün.


    Batı Dünyası çeşitli araçlarla ve oyunlarla bizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar.Nitekim başardıklarını görüyoruz ümmet birbirine giriyor.Mezhep savaşları.Birinin ağzında Allah diğerinin ağzında Allah.Ama biri diğerini vuruyor.Acilen ümmetin toparlanması ve birlik olması lazım.İnşaAllah ümmetimiz bir ve beraber olur bu oyunlara gelmez.

  • Yeni Zelanda Cami baskını hakkında son bir soru sorup, konuyu kendi açımdan kapatacağım.

    Sorum şu;


    - Bu saldırı, hem gerçekleşme, hem saldırı öncesi hazırlık hem de lojistik süreçleri açısında tek kişinin planlaması ve çalışması ile yapılamaz. Hayatın akışına ters. Yeni Zelanda hükümeti, bu olayı kimlerin organize ettiğini, arkasındaki gücü, Yeni Zalanda daki ekibi (!) bakalım ortaya çıkarabilecek mi?


    Yoksa"münferit" deyip gececek mi?


    o zaman taşlar yerine daha iyi oturacaktır.

  • İslam birliği bir araya gelirmi bilmem ama Türk devletlerinin bir araya gelmesi şart.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Ilker Gunebakan ben cevaplayayım hocam münferit der geçerler 3-4 kişi yakalanır söz ola, şuanda dünyada müslümanların hakkını savunacak 1-2 ülke dışında kimse kalmadı, o savunanların da başından bela eksik olmuyor

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İslam birliği bir araya gelirmi bilmem ama Türk devletlerinin bir araya gelmesi şart.

    Araplar kendi arasında bile birlik değil, körfez ülkeleri birbirinin hava sahasına yolcu uçağı bile sokmuyor. :)


    Bu durumda Türklerle Arapların birleşebileceğini düşünmek çok iyimser kalır ki, geçmişte yaşananlar belli. Çözümümüz ya tek başımıza yada Türk birliğiyle.


    Ulu önder Atatürk bu konuda net konuşmuştur :


    "Türk Birliği’nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapatacağım. Türk Birliğine inanıyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak, dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek.(Atatürk’ün Sofrası, İsmet Bozdağ, s.138)"

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • @SnoW_ Celal Şengör hocanın kısa 5 dk videoları bile çok ilginç bilgiler içeriyorken bu uzun video sakin kafa ve not alınarak izlenilmesi gerek kendisi çok büyük bir değer .

  • Vintersaga 10 numara tespit, yalnız araplardan farkındaysan yanımızda olan tek ülke var, Türki cumhuriyetlere bence pakistanıda ekleyebiliriz, yukarıda bahsettiğim 2 ülke zaten Türkiye ve Pakistandır, bunun dışındakiler maalesef başka dünyadalar sanki..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Aristokrat abi ilerde Azerbaycanla birleşebiliriz veya birlik diğer Türk ülkeleriyle zaten bi birlik var ama birleşmemiz yakın tarihte zor hem Doğu Türkistan malum onun diğer ilkeler ise kimi Rus kültürü,kimi Çin kültürü,kimi musevi kültürüyle aşağı yukarı uyum sağlamış.Ayrıca malesef Azerbaycan dışında diğer Türk ülkelerinin ekonomik durumları pek iyi değil ve tarihte bütün Türk boylarını bir araya toplayabilen Tek devlet Asya Hun devletidir.Şimdi boyları tıplamak çok zor dünyanın heryerindeyiz ancak ülkeler ilerde birleşebilir.