Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocalı katliamı nedir ile ilgili görsel sonucu

    Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda, 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Hocalı katliamı, üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen o anlara tanık olanlarda ilk günkü acıları yaşatıyor. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda, binlerce aile yok oldu. Hocalı katliamı için zehirli top mermisi gibi teçhizatları kullanan Ermeniler, kasabada bulunan birçok kişiye de işkencede bulundu.İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubatı 26 Şubat'ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azeri resmî kaynaklarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 sakin öldürülmüş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da maruz kaldığı tespit edilmiştir.
    260220181456371966914_3.jpg


    Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.



    İnsanlık dramı olarak görülen Hocalı katiamının gerçekleşmesinin üzerinden 26 yıl geçti. Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. Ermeni güçlerinin 1991’in sonlarına doğru ablukaya aldığı Hocalı, 936 kilometrekarelik alana sahipti. 2 bin 605 ailenin, 11 bin 356 kişinin yaşadığı bir kasaba olan Hocalı’da Aralık 1991’de Karabağ’ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi şehrini işgal eden Ermeniler daha sonra Hocalı’yı hedef aldı.



    “Memorial” İnsan Hakları Savunma Merkezi, İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan, katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamıştır.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • 27 yil evvel bugun Hocalida soysuz serefsiz ermenilerin acimasizca katliamina tanik oldu ama dilsiz ve sagir oldu dunya.Cok sayida azeri kardesimizi iskence ederek oldurduler eziyet ettiler..Yillarca sozde ermeni soykirimi diyip duranlarin hatirlamadigi soykirimdir hocali,unutma unutturma!

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hayırlı akşamlar diliyorum HavaForum Ailesi.


    Enes Güleç(17)


    Geçenlerde kedinin resmini çekip paylaşmışsın.Bizimki de uykucu.Döktürüyor MaşaAllah.


    e6c40c4d.jpg


    Bizim kediyi tanıtayım


    Adı:Kedican


    Soyadı:Bezirci


    Yaş:4,5


    Cinsiyet:Dişi


    Cins:Ortaya karışık anadolu kedisi.


    Yetenekleri:Uyumak-Miyavlamak-Büyüyen yavrularına homurdanmak.Ama. İyi bir anne.Süpriz bir yeteneği daha var gelooo.:D:D:D


    503f3a63b7023c612.jpg


    Bu genellikle bir şey isteme pozisyonudur.Yemek veya ilgi görmek istiyordur.:P^^

  • Herkese iyi akşamlar


    SnowPaladin03


    Bizim kedi halen uyuyor :D


    Bende kedimi tanıtmak istersem

    Ad:Pıtır

    Yaş:5.5

    Cinsiyet:Dişi

    Cins:Van Kedisi


    Elimizde bulunduğu zamana kadar yaklaşık 6-7 kez doğurmuştur bundan sebep aile ağacı çalışmam bile var.Çünkü torununun torununa giden durum bile oluştu :D .Bunların üzerine bu sene kısırlaştırdık.Bir yerden sonra onlar içinde yorucu olur çok doğum yapmak

    Ne kadar yaşlandıysa o kadar akıllandı.Ona karşı yapacağım kendisine göre olumsuz yada olumlu hareketleri tahmin edip ona göre hareket ediyor.Kendiniz kucağa alamazsınız,kızar.O sizin kucağınıza gelmek zorundadır.Oda çok iyi bir annedir ama büyüyünce hepsine tokat atar ve kızar.Genellikle sokak kedileriyle çiftleşti ancak genler büyük ihtimal baskın bu yüzden her doğumda mutlaka beyaz kedi en az iki defa doğardı ve en az iki doğumda bir bize mavi gözlü kedi verirdi.Bu zamana kadarda bizlere iki tane iki gözü farklı kedi verdi sokak kedisiyle çiftleşmesine rağmen.

    Hatta kızı karışık renkli olmasına rağmen torunlarından ikisi beyaz renkli oldu.

    f31b57.jpg