Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Devlet Bahçeli Twitter hesabını kapatma kararı almış. 6 yıl önce de bu paylaşımları yapmıştı.


    f6aef7.jpg

    Fease arkadaşımız , bu paylaşımı ,sosyal medya düzenlemesinden sonra yapsaydı ceza alacak mıydı. ? Küfür yok ,hakaret yok. Ama taşlama var . Asıl sınır burası . Nasıl bir yol izlenecek yaşayıp göreceğiz.

  • Reis ne zaman gündemi değiştirmek istese bunu başarıyor helal olsun ülkede tüm sıkıntılar bitti sosyal medyayı tartışıyoruz. Bana kalırsa kapatma olamaz sosyal medyada işlenen suçların hukuki alt yapısı oluşturulmak isteniyor bunun sınırları önemli.

  • Bu gidişle koca forumda siyasetin girmediği konu kalmayacak.hatta bilgi amaçlı açılan konuları bile kapattırdı siyaset (bkz 4şubat hocamın konusu). forumdan tamamen soğumamak kopmamak adına sadece siyasetin girmediği tek konu olan Meteorolojik ligte takılmak elzem oldu artık benim için:)

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Evet Narsil hocam çok güzel yorumlamışsınız. Bu konuda yasakçılık bir çözüm değildir. Sosyal medyanın bu kadar çöplük hale gelmesinin en önemli sebeplerinden biri insanın normalde karşısındaki insana söyleyemeyeceği lafları anonim bir hesap altına saklanarak sarf edebilmesidir. Herkesin gerçek isimle sosyal medyada yer alması buna bir çözüm olabilir. Lakin bunun için ülkede ifade özgürlüğü ortamının iyi bir şekilde sağlanması gerekiyor. İnsanlar kendi düşüncelerini kanunlar çerçevesinde özgürce ifade edebilmeli, başıma bir şey gelebilir diye korkmamalı. Bazı insanlar belki sırf bu yüzden anonim hesap açıyor. Daha özgür ve aynı zamanda edepli, ahlaklı bir cemiyet olabilmemiz temennisiyle.

  • Hayırlı sabahlar olsun 🇹🇷


    Güne yoğun sis ile uyandık...


    Peki bu ne demek oluyor hapı yuttuk sıcaktan kavrulacağız 😀

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Hayırlı sabahlar hf ailesi işten çıktım eve gidiyorum sabah sabah ne kadar nem var böyle elbiseler yapıştı üzerime

    Sabah namazından sonra bahçeye indim su tesisatını çektim 7 de eve kaçtım. Allahtan köydeyim deniz tam karşımda ve tepedeyim. İnceden esiyor. Sakarya merkezde olanların vay haline bu sıcakta

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Sabah namazından sonra bahçeye indim su tesisatını çektim 7 de eve kaçtım. Allahtan köydeyim deniz tam karşımda ve tepedeyim. İnceden esiyor. Sakarya merkezde olanların vay haline bu sıcakta

    İstanbul Esenyurt bulunduğum konum buralar da aynı Sabaha kadar işyerinde canımız çıktı nemden heryer açık olmasına rağmen gram esmedi bunaldık resmen

  • Günaydin forumdaşlar, hayirli gunler..Sicaktan bugün geçmez..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hocam, o ilk baştaki ağaç o fırtınada nasıl yıkılmadı anlamadım. :)

    Yıkmayan Allah yıkmıyor diyelim hocam.:)


    Hortumların kategorileri var.6 kategoride


    EF0:65-100 Km/h

    EF1:100-160 km/h

    EF2:160-180 km/h

    EF3:180-200 km/h

    EF4:200-250 km/h

    EF5:250 ve + km/h


    İnternetten araştırıldığıma göre hortumun içinde ve yakın çevresinde(tahminen)

    rüzgar hızı 500-700 km ye kadar çıkıyor.Bu yatay hareketler için geçerli.Bir de dikey hareket yani hortum geldiği yerde ağır cisimleri havaya kaldırabiliyor o dikey rüzgarın ise 350 km ye kadar çıktığı tahmin edilmekte.Cidden çok tehlikeli bir hava olayı.


    Aslında ülkemiz ikimlsel açıdan tornado oluşumları için uygun ama dağlık alanların fazla olması sıcak ve soğuk havanın sert bir şekilde kesişmesini engelliyor.Eğer dağlık olmasaydık biz de sık sık tornado olaylarına rastlardık.ABD'de olmasının sebebi özellikle doğu ve orta kesimlerinin genel olarak düzlük olmasıdır.Kanada üstünden gelen sert soğuk ve kuru hava akımları ile meksika körfezinden gelen sıcak ve nemli havanın karşılaşması sonucu ve bunu enelleyecek yer şekillerinin olmaması sık sık Tornado oluşturmakta.Özellikle Kansas-Texas-Oklahoma civarlarında sık sık rastlanmaktadır.