Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bu ozon tabakasındaki deliğin kapanmasıyla ilgili bilgiye sahip olan bir hocam varmı yani şunu sormak istiyorum dünyaya etkisi nasıl olur

  • bu ozon tabakasındaki deliğin kapanmasıyla ilgili bilgiye sahip olan bir hocam varmı yani şunu sormak istiyorum dünyaya etkisi nasıl olur

    En büyük etkiyi SPV bu kadar güçlü olmasıdır...Zaman zaman bu koşullar oluştuğu için çok büyük etkiler oluşturmaz.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • bu ozon tabakasındaki deliğin kapanmasıyla ilgili bilgiye sahip olan bir hocam varmı yani şunu sormak istiyorum dünyaya etkisi nasıl olur

    daha çok uv ışını ozon tarafından tutulur dolayısıyla güneş kaynaklı deri kanseri oranında azalma olabilir, tabiki ara ara düzelip ara ara deliniyor tabaka..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN


  • 34 Yıl önce tamda bu gece Çernobil'de tarihte eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşanmıştı.Çernobil'in 4 numaralı reaktörü 26 nisan 1986 günü gece saat 01:24'de patlamıştı.Bu nükleer felaket sonuçunda insanlık var olduğu sürece Çernobil radyasyon yaymaya devam edecek.Pripyat ve etrafı halen 1986 yılında.Santralin tamamen bir nükleer bomba gibi patlamasını ve Avrupa ve etrafının tamamen yaşanmaz bir yer hale gelmesini kendi hayatlarını bir kenara atarak engelleyen tüm insanlara çok büyük teşekkürler.Özellikle de Valery Legasov'a.


    _105649395_a6bdf957-3ba3-4f6c-965a-7c5d7a0f13dd.jpg

  • herkese hayırlı pazarlar güzel günler forumdaşlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Belki bu diyeceğimi bir çok kişi biliyor olabilir. Ama yinede bilmeyenler için söyleyim.


    Artık bir çok şarkının çıkışından sonra o şarkıyı editleyerek yani üzerinde oynama yaparak halk tabiri ile 8D music yapılıyor.


    Peki ne bu 8D music?


    Bir çok şarkı tek kanal üzerinden sesi veriyor. Yani mono ses uyguluyor. Mono ses kısacası şarkıyı veya sesi bir noktadan vermek.


    Sadece ses çıkışlarında mono ses yok, bunun yanı sıra stereo ses çıkışları da oluyor. Yani sesi nereden geliyor ise o yönden vermek.


    Bu stereo ses genelikle filim izlemek için sinemaya gittiğinizde Dolby Atmos ses sistemi ile çalışıyor. Zaten bunu sizde biliyorsunuzdur. Yani kısacası Mono ses ile stereo ses arasında fark bu.


    Peki bunun neden 8D music ile alakası var?


    Aslında 8D diye bir kavram yok sesde. Sadece isim yapmak için yada ilgi çekmek için bu cümle kunlanılıyor.


    İşte 8D yi yapan şey stereo ses. Yani her hangi bir müziği editleyerek, sanki bir konserin içindeymiş gibi bir hava katmak.


    Sesi bir sol taraftan bir sağ taraftan aynı ritim ile birazda yankı konduğu zaman işin içine biz sanki bir konserin içinde 360D şarkı etrafımızda dönüyor gibi oluyor.


    Ama bunu anlamamız için elbet ki kulaklık takmamız lazım. Yani bilgisiyardan yada telefondan kendi hopörler çıkışı ile bunu anlamak oldukça zor. Lakin eğer ki televizyonuzda "Harman Kardon" ses sitemi var ise bunu anlayabilirsiniz.


    Kısa ve öz şekilde 8D music nedir ve nasıldır bunu bilmeyenler için yazdım:)


    Şimdi bu 8D yi bilmeyenler için keşfetme zamanı.:)


    (KULAKLIK TAKARAK DİNLEYİNİZ!)


    Aynı zamanda kulaklığınızın düzgün çalışıp çalışmadığını bu Dolby Atmos dan da test edebilirsiniz.


    (KULAKLIK TAKARAK DİNLEYİNİZ!)


    Umarım bilemyen ve nasıl olduğunu merak edenler için açıklayıcı bir yazı olmuştur.:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Konu yasağım olduğu için corona konusuna yazamadım. Geçen buraya yazmıştım. Cuma günü ilk sokağa çıkma yasağı ilan edildiği zaman gün küçük bakkal var bizim. Genç biri çalıştırıyordu ve virüs o gün ona bulaşmış. Annesi, babası,kendisi ve abisi pozitif. Annesi yoğun bakımda. Cuma günü o gün ciddi sayıda enfekte olduğunu düşünüyorum ama tablolara yansımamasını idrak edemedim. Umarım cuma günü o karmaşada enfekte sayısı çok azdır ve tablo dünkü gibi seyir eder. Süreç o gün hariç iyi yönetildi. Bakanın çalışma azmi takdire şayan.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞