İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cold.EFso hocam fena olmaz mı? süper olur, hem üzerimizdeki stres gider hemde daha sakin bir biçimde aralık ayında kar kovalarız:)

    aynen hocam , hayali bile güzel

    Veriler ve bazı modeller iyi gidiyor

    Gfs adım atarsa çok iyi olacak ama böyle bir dönemde -15 verseler bile son ana kadar neler çektirir bize modeller tahmin edersiniz :)

  • Cold.EFso hocam takipte olacağız, her iz bizim için önemli, sizlerle beraber takip edeceğiz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cold.EFso hocam takipte olacağız, her iz bizim için önemli, sizlerle beraber takip edeceğiz.

    evet hocam , bu tarz 192-216 da görünen sistemler 24-36 saat bazen daha da sarkabiliyor /tabi gelecekse

    Bu durumda 30 Kasım 23:59’a kadar şansımız var egale için :) tabi Aralık’a kalsa da bişey kaybetmeyiz , yeter ki gelsin mübarek

    Ama bu endekslerle 28/30 kasım gibi gelirse hakkaten enteresan olur , AO endeks sayfasında konuştuğumuz üzere

  • Benim sanırım 2006 yılındaki kar yağışında okulun bahçesinde 5-10 cm arası bir kar olduğunu hatırlıyorum. 1 günde erimişti ama sağlam yağmıştı. Ellerimizi açtık bekliyoruz kar yağışını.

  • Sabaha göre NİSPİ daha iyi bir diyagram bizi karşıladı. İlk etapta 30-1 döneminde ortalamayı diyagramda 0 bandının altına çekmeyi başardık. Sonraki günlerde ortalama sabaha yakın olsada NİSPİ daha düşük ve 0 altı senaryo sayısı artmış durumda. Gelişmeleri merakla izliyor olacağız.


    İyi geceler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Vintersaga tesekkurler.23-25 kasimdan sonra 29 kasim gibi dusus veren senaryolar var.Sabah bizi nasil modeller bekliyor bakalim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cok guzel sis var burada. Uzun zamandir görmüyorum ozlemisim. Görüş mesafesi 20 25mt civari muhtemelen.

    Aynı durum çamlıca kısıklıda da var iyiydi ama şu saatler kaybolmaya başladı

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • gözler dun geceyi ariyor degil mi berkay_tuku :) buara saflari siklastirip guzel takip lazim,semih hocada vermis zaten tarihi..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Gel artık Gözümüzün Nuru Çok özledik seni 7 ocak 2017 den beri gel ki neşelenelim neşemize neşe kat, o masum masum Yağdırdığın Beyaz Rahmetini Bizden Eksik Etme ALLAH'ım sana muhtaçız bu topraklarda Beyaz Rahmetini Eksik Etme ALLAH'ım Biz çiftçilerimizin sıkıntılarını Gör Bize Yardım et Rabbim Senden Başka İlah Yoktur Yalnızca Sana Sığınırız sana elimizi Açar Dua Ederiz Sen büyüksün Rabbim

    Einmal editiert, zuletzt von brewus ()

  • Konuyu kapatmak istemişsiniz ama bana cevap hakkı doğuyor umarım başka bir şey yazmak zorunda kalmam anlaşabiliriz.

    Öncellikle Samet konunun soğuğup soğumaması beni ilgilendirmiyor mesajı ne zaman gördüysem o zaman cevap verdim benim için sıcak oluyor. Bay Hava ile kendimi karşılaştıracak gaflete düşmem zaten onun bilgisiyle benimki arasında dağlar kadar fark var elbette insanlar ona güvenecek benden daha çok beğeni alması normal olur beğenilere takıldığım falan yok yani benim orada sayı vermem tamamen serzeniş. Neden serzeniş? Aşağıda ne yazmışım cümle alem görüyor ortalama 0 iken diyagram iyi dendiği için eleştirim var isteyen istediği yönden bakar ben olumsuz olarak bakıyorum demişim olumsuz bakmam sizi rahatsız etmiş anlaşılan kimseye olumlu bakmayın demedim ama ortalama 0 iken diyagram iyi demek neden? 10 gün çok uzun bir süre mi ortalama -10' a düşecek, olmadı değil elbet oldu ama bu mevsimde zor o yüzden kar yağması için umutlanılmaması gerektiğini belirttim ertesi gün ortalama +1 olunca Bay Hava benim yazdığımı mesajı daha açıklayıcı bir dille ifade etmiş. Ben yazınca kaç kişi karşı çıktı ama sadece 1 derece artış oldu diye tümden fikirleriniz değişti öyle mi? Bana inandırıcı gelmiyor.

    Diyagram iyi demek hata olur 50 senaryo haliyle çok fazlayken bir de her kafadan bir ses çıkmış bardağa hangi taraftan baktığınız önemli dolu bakarsan sıcak senaryo çok değil dersin benim gibi boş bakarsan soğuk senaryo çok değil dersin :D

    Ayrıca görüldüğü üzere diyagram kötü dememişim gelen tepkiler üzerine bir açıklama daha yapmışım üstelik.


    Diyagram hakkında istediğinizi düşünebilirsiniz kaldı ki ben kötü demedim iyi değil de demedim nereden baktığınıza bağlı dedim.

    Samsunla ilgili yazdığım şeylerde yanlışlık payı mı var hata mı var hepsi doğru değil miydi? Çok defa dile getirmem konusunda sana katılıyorum abi ama söylediğim şeyler kötümserliği değil gerçeği yansıtıyor.


    Narsil abi sen diyagram iyi dedin diye diyemezsin diyen mi oldu? Bende nacizane kendi fikrimi belirttim ne var bunda? Dilimi yumuşatamam moderatör olarak görev yaparken de böyleydim hâlâ böyleyim rütbe beni değiştirmiyor aklıma geleni yansıtamadan edemiyorum huyum böyle karşımda kim olduğu önemli değil sözlerimle delip geçerim ister egoist de ister ahmak ister ettiğini bulursun de ben her şeyi göze aldım sıkıntı yok doğru bildiğim yolu sonuna kadar savundum...


    Bu konunun kapanmasını can-ı gönülden istiyorum ben sizi abilerim olarak görüyorum kaç senelik ahbaplığımız var daha fazla zarar görmesin hayırlı forumlar...