Şubat Ayı Görünümü Hakkında Bilgi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herşeyden önce Afrin'de kötü hava şartları dolayısıyla bir haftayı geçen bir süre önce başlattığımız operasyonda aksamalar yaşadık, şehitler verdik... Bölgede batılı güçlerin uyguladığı yöntemleri, bize uygulanan çifte standartlar nedeniyle (sözde sivil kaybı hassasiyeti vb.) uygulama şansına sahip olmadığımız bir operasyon yürütüyoruz. Bu da hava koşullarının son derece etkili olduğu bir askeri eylemler bütünüyle yürütülmesi zorunluluğunu beraberinde getiriyor. İki gündür bölgede düzelen havayla birlikte büyük başarılar elde ettik. Gözüm kulağım bir yandan bölgede hava muhalefeti olmadan başarıya ulaşan operasyonlarda. Varsın bu kış gelmesin efsane falan çok güneylere, istemez... Yeter ki neferlerimizin kılına zarar gelmesin...

  • semih hocamız büyük yemin etmiş hem vallahi hem billahi demek allah tektir inancı sonsuz demek yolunuz açık olsun sistem allahın izniyle gelicek kimse üzülmesin boş muhabbet yapmasın modellere gorede bir iyi bir kötü konuşmasın rahat olun allahın izniyle gelicek sabir ve sonuç efsane semih hocamızın inancıyla allahin izniyle kuluna verdigi inancla sistem gelicek amin ;)

    Tahmin konusunda gelecek diye yemin edilmez. Reskmdeki gibi birseyin gelme ihtimali bile oldugunu belirttim. 24 saat kala bile o goruntu olsa yemin etmem. Atmosferde hersey olur. 1 saat kala bile. eskiler bilir 2008 yilinda ocak ayiydi sanirim. bir sistem vardi. a.b ic ege de beklenirken antalyayami kibrisa mi ne kacti.yani son ana kadar hersey olabilir. sen hatirlarsin belki sistemi @Bay Hava

    Hocam 7 sonrasi cok keskin basinc dizilimleri var sert bir polar atak gelebilir ki bu azora ihtiyac bile kalmadan olabilir Dun de belirttiydim sanki efsane kuruluyor ne dersiniz ?
    @Efsane-Semih alma ihtimalimiz almama ihtimalimizden daha fazla gibi.Bu saatten sonra gelecek 3-5 cm kar kisi kis yapmaz.Bize efsane lazim kimseye arkaya bakmaz o zaman ;)

    Atmosfer o sartlari hazirliyor. Hep beraber gorecegiz.

    Allahım 2 aydır sabrediyoruz, evet yeri geliyor psikolojik men kaçırdıgımız sistemlerden dolayı hüsrana uğruyoruz. Ama bu halk asla vazgeçmedi. Rabbimizin izniyle Şubat ayında unutamayacagımız torunlarımıza anlatacagımız sisteme kavuşuruz tıpkı 6-10 Ocak 2017 sistemi gibi..
    Kışın başından beri hep dileğim, 1 kez olsun 3-4 günlük yerde ve havada kar yağışı göreyim yeter diyorum. Bize 3-4 günlük kar nasip eyle Rabbim.
    Öyle bir sistem gelsinki tüm yaşadıklarımız unutulsun.

    Gecen seneki gibi 1 baba alsak kimse bu kisa kotu demez. Istanbuldan gecen seneki 6 7 ocak sistemini cikar rezalettir ortu anlaminda. Ayni sekilde 17 subat 2015 i cikar 2015 kisidz rezalettir.

    Neticede bir tahmin bilimi olan meteoroloji elbette yanılmaya da en müsait bilimdir. Günler haftalar hatta aylar öncesinden senaryolar yazan üstadlar, her zaman esas oğlanla esas Kızı kavuşturup mutlu sonla bitiremiyorlar haliyle.
    Bu sefer film yazıldığı gibi bitecek ve beklediğimiz son gerçekleşecek diye umut ediyorum.


    Emek veren, tecrübeleri ile kafa patlatan ve saatlerce uğraşıp bize senaryolar yazan tüm üstadların emeklerine sağlık. Sağolun varolun...

    Kavusma anini iple cekiyoruz.

    Herşeyden önce Afrin'de kötü hava şartları dolayısıyla bir haftayı geçen bir süre önce başlattığımız operasyonda aksamalar yaşadık, şehitler verdik... Bölgede batılı güçlerin uyguladığı yöntemleri, bize uygulanan çifte standartlar nedeniyle (sözde sivil kaybı hassasiyeti vb.) uygulama şansına sahip olmadığımız bir operasyon yürütüyoruz. Bu da hava koşullarının son derece etkili olduğu bir askeri eylemler bütünüyle yürütülmesi zorunluluğunu beraberinde getiriyor. İki gündür bölgede düzelen havayla birlikte büyük başarılar elde ettik. Gözüm kulağım bir yandan bölgede hava muhalefeti olmadan başarıya ulaşan operasyonlarda. Varsın bu kış gelmesin efsane falan çok güneylere, istemez... Yeter ki neferlerimizin kılına zarar gelmesin...

    Uzun vadede hic olmadigi kadar guzek goruntuler vardi ama hepsi ya kayboldu ya zayifladi. Belkide bu yuzdendir. Alkah bilir.

  • Bu arada eps kotu. Ecm diyagramida kotu gelecek sondaki saatleri haric. Eps ninde modele oldukca bagimli oldugunu unutmayin. Gecmiste boyle degildi ama bu sene hersey sikintili gidiyor.

  • Semih Hocam, Karadeniz kıyı kesimi olarak ne düşünüyorsunuz kabaca da olsa görüşlerinizi öğrenmek istiyoruz, Teşekkürler

    Bolge il ilce sokak tahmini yapacak durumda degiliz suan. Basinc yerlesimini netlestirmemiz gerekiyor. Oyuzden bu tarz sorulara cevap vermiycem sormayin. Sali gununu gormemiz lazim.

  • @Efsane-Semih Evet 2008 Ocak ayıydı o kaçan sistem :( EPS'de ana çıktıyı onaylıyor GEFS hepsinden daha iyi görüntüde.Hafta ortasına kadar olumlu manada değişimleri görmeye başlarız.Hafta sonu girdileri nedense tuhaf oluyor Pazartesi kendilerini düzeltmeye başlıyorlar yarın ola hayır ola diyelim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Hocam sizce sistemi ne zaman garanti ederiz veya tamamen ümidi kesmemizi gerektiren tarih nedir ? Umarım 1. si gerçekleşir.

    Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez !

  • NAO sıfıra yakın dururken AO’nun -2′nin altında olması gerekiyor ekstrem sistemler için. Bu tezimizden hareket edersek son günlerdeki ao nao indeksleri de sizce bu değerlere yakın seyredecek gibi değil mi? Yani ilerleyen günlerde bu veriler extrem sistem demek. Bu durum Semih hocanın dediğini destekliyor bu yüzden yazayım dedim. Site coşsun biraz diye ben semih hocadan az farklı düşünüyorum sistem 4 şubat gibi giriş yapmış olacak inşallah ardından sistemler zinciri uzun süreli ya da bu zincirin halkaları arasında ufak boşluklar olup ard arda birkaç sistemler bekliyorum bakalım neler olacak diyagramlar zaten sağlam bir sistemi müjdelemekte inşallah geliyor az kaldı artık beklediğinize değecek. Ben de bugün verileri inceledim gerçekten güzel şeyler göreceğiz Şubatta hayırlısı olsun hakkımızda.

  • Tarantula olarak yuvamdan çıkmam için sağlam sistemleri görmem lazım. Eskiden hatırlayanlar vardır 19 gün önceden 9 9 2009 sistemini tahmin etmiş sistemden önce de akomu uyarmıştım ama dinlemediler sakalımız yok diye 31 kişi ölmüştü sele kapılıp hala hatırladıkça üzülürüm giden canlara.

  • Hatırlıyorum hocam. Semih hocamı sizi ve Arif tarifi yıllardır bilirim. Sisteme de size de hoşgeldiniz diyorum. Benim de hissettiğim 4-10 şubat sistemi olacak. Bunu geçen hafta demiştim inşallah herkesin istediği olur. Sinerji yapalım. Eskiden sinerji yapardık

  • herkese iyi geceler.teknik verilerden inanın çok anlamam.hali hazırda takip halindeyim.Ancak tabiri caizse tahmini açıdan ters köşeyi ben çocukkken 1987 kışında yaşadım.tahminlerde kar yağışının esamesi okunmaz iken hava 18 derece civarından eksi değerlere düşüp yaklaşık 1 metreye yakın kar yağmıştı.