Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bir videoya denk geldim.Geçenler de Çanakkale'de gerçekleşen hortum için haarp muhabbetleri dönmeye başlamış.Yine işin bilimsel yönünü incelemeyi bırakıp dalaverelere ,kolay yollara sarıyoruz ,muhabire bu kesinlikle haarp diyen denizci abim olayın çok kısa sürede gerçekleştiğini ve yıkıp geçip gittiğini anlatıyor ve üstünü basa basa doğal bir olay olmadığını söylüyor.Muhabirden hep kaç tane hortum gördün de bu doğal değil diyorsun lafını bekledim ama gel gör ki muhabirin de haberi flash olacak ya veriyor coşkuyu.

  • Videoyu gördüm hiç izlemedim bile muhtemelen bugün çekilmiş olsa gerek video.Yanlarından geçerken birkaç söz söylemek isterdim.Muhabirin konu ile ilgili bilgisizliğine veriyorum,kendisi Çanakkale çapında tanınan ve Çanakkaledeki her olaya koşan birisi

  • Videoyu gördüm hiç izlemedim bile muhtemelen bugün çekilmiş olsa gerek video.Yanlarından geçerken birkaç söz söylemek isterdim.Muhabirin konu ile ilgili bilgisizliğine veriyorum,kendisi Çanakkale çapında tanınan ve Çanakkaledeki her olaya koşan birisi

    Komedi komşum.Denizci abimin konuşmaları zaten hurricane bilimcilerinden aşşağı değil.

  • Diyagram son periyoda göre güzel ama kış gözünden bakarsak senaryoların toplandığı bant -5 hattı ve bu kış boyu ceremesini çektiğimiz bir durum.En kötü ihtimalle -8'e bir yoğunlaşma görmemiz gerekli ki diyagram güzel ya diyebilelim.Yoksa şuan ki tablo altta ıslan üstte gömül tablosu.

    da582fcc133d6.gif

  • Bugün otogar da yolcularla iki dakika muhabbet ettik. Eski kışları falan sordum. Dayının birisi yandan muhabbete girdi. Şimdi neden kar yağmıyor biliyon mu yeeenimmmm dedi kendinden emin bir tavırla. Neden dayı dedim. Enka'nın bacaları var ya onlar yapıldı kar kesildi. Baca dediği Doğal Gaz çevrim santrali. 2 senedir ondan kar yağmıyormuş. Dayı resmen olayı çözmüş. Tamam dayı sen haklısın dedim. Saldım gitti. Şimdi nasıl anlatacaksın bu millete bacakların iklim üzerinde her hangi bir etkisi yok diye.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • GabelBerg10

    Enes Güleç(17)


    Dün filan da olabilir bir şey yazmıştım. İnsanlar açıklayamadıkları ya da açıklamakta zorlandıkları konulara bir açıklama bulmak zorunda.

    İnsan psikolojisi bunu söylüyor. İşte hortum, depremler, volkanlar, fırtınalar deyince, küresel ısınmanın meteorolojik parametreleri hem teorik hem pratik anlamda değiştirdiğinden habersiz, bir suçlu arayıp buluyorlar işte :)

    Haarp olur, uzaylılar olur, dünya aslında düz olur, ekseni kaymış olur. Olur da olur :)


    Ama orda ki insanlara o hortumun sahip olduğu enerjiyi sorarsan cevap yoktur büyük olasılık.

    Çıkan veya hortumu meydana getiren enerjinin bir kaç atom bombasının gücüne eşit olduğunu, falan filan anlatsanız sizi dövmeye bile kalkabilirler :)


    çok uğraşmayın, kendi hallerine bırakın. Zamanla yok olurlar umarım :)

  • Ilker Gunebakan aynen öyle abi en azından bilinçlenmek,öğrenmek bu tür meteorolojik bilgilenlerden az da olsa yararlanmak adına bu zihniyetin körelmesi şart.En ufak bir selde hortumda dış güçlere kadar uzanıyor mevzu.

    Enes Güleç(17) komşum Trakya ve Çanakkale'yi kurtarmışssınız.Kralda bizi de gör emi :hfyeni (18):

  • İstasyonumuz hala arızalı haftalardır kaç derece olduk gittik bilgi alamıyoruz.Göze dayalı değer paylaşımı yapamasam da bugün kış havasında fena olmayan ,usul usul yağan fırtınalı tipimsi bir yağmur vardı.Yavaştan da pus çöküyor :)

  • Biz de kurtardık diğer bölgelerde kurtulur inşallah, hala ümitliyim mart bitene kadar kış bitmez benim için.hava-kars323:)