GFS, ECMWF ve UKMO Yorumlamaları (Ocak 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Moralleri bozmak için erken ama ECM 7 Şubat'a kestane demiş sanki... Düzeleceğine eminiz de bu kadar acı çektirmeyin bari... ben bu filmi bir yerden hatırlıyorum. Olabilecek en kötü senaryoyu sunmuşlar GFS ile beraber el ele verip ama bu halleri ile dibi görüp 2 gün sonra efsaneyi göreceğimizi şimdi daha emin oldum.

    Einmal editiert, zuletzt von isobarmania ()

  • Kac yildir hep beraber guncelleme takip ediyoruz.hala guncellemelerle modu dusen ,yukselen arkadaslar var.hele bir de tahminciler tarihi vermis ,bu tarihe kadar bozulmalar olabilir ,sabirla bekleyin duzelecek demisken.ilginc.

  • 7 Şubat'i verecek.

    Görüldüğü üzere vermedi
    neden illa 7 Şubat oldu bu sistemin adı
    6 yada 8 olsa olmaz mı
    Ayrıca daha 3–4-5 dönemi bile ön görülemedi , 7 ye bakıyoruz
    Şahsi Tahminlerimizin isabetini bırakalım , kış elden gitmeden ne koparsak kardır, ben haklı çıkmasam da olur yeterki ülke kazansın olmalı bizlerin felsefesi

  • Bu gidişle 7 Şubat diye bir şey kalmayacak 4-5 Şubat Avrupa'nın dediğimiz sistemde yine ucu ucuna bir şeyler alacağız. Ben demiyorum modeller böyle diyor :) Birçok veri ve birçok tahminci 20 Ocak'tan sonra Türkiye sert kış koşulları altında kalacak dedi geç kış teorisi ortaya atıldı. Bu yıl kasım ayından beri kar kovalıyoruz her seferinde acaba olur mu diye diye şubata geldik daha kar görmedik. Yani olmayınca olmuyor diyorum. 2012, 1985,1987 hatta 2004 gibi kışlar yok mu var. Sonradan açılan ancak bu yıl öyle bir yıl değil gibi geliyor bana. O yılları incelediğimde kılpayı sistemler pek yok bu yıl olduğu gibi. Az sistem gelmiş az etkilemiş sonra şubatta, martta coşturmuş. Bizim 2018'de sistem yönünden sıkıntımız yok sistem geliyor ama lanet olası Orta Asya yükseği ve İzlanda alçağı yüzünden bol bol yağmur dışında soğuk bile hissetmiyoruz. Düzen değişmiyor bir türlü değişeceğini ummaktan başka çare yok. Bu yıl 2009-2011 karışımı gibi ve 2011'de kaçırdığımız efsaneyi hatırlatmak isterim gelmesini beklediğimiz sisteme benziyor (her şey azor değildir.) inşallah bu sefer gelir.

  • Modelleri 10 Gün Önceden Öngördükleri Sinoptiğin Doğruluğu Tespiti



    ECMWF 240. Saat 28 Ocak 2018 Tahmini



    GFS 240. Saat 28 Ocak 2018 Tahmini



    Gerçekleşen Sinoptik
    Sonuç
    Her iki modelde 28 Ocak [Bugün] adına Doğu Karademiz dolaylarında ULL [Yukarı seviye allçağı öngörürken şuanda bölgede 1030 milibarlık yüksek basınç hakimiyeti var. Bizim adımıza 10 gün önceden olumlu yönden tahmin yapmışlar, lakin sonuç olarak bugün itibariyle görüyoruzki tamamen yanılmışlar.
    Ayrıca GFS yine balon gibi şaşırmış İzlanda dolaylarında 975 milibarlık alçak basınç alanı öngörürken, gerçekleeşen 995 milibar civarında olmuş. 20 Milibarlık yanılma payı ile Azorun bölgeye set çektigini görüyorsunuz. Hatta dikkat ederseniz Azorun şekli şemali modellerin şuanki Azorun konumuna benziyor.


    Değişen modeller arasında heleki 10-12 günlük süre varken canınızı asla sıkmayın buna değmez... Bakın herşey ortada sizlerde apaçık görüyorsunuz. Göz var nizam var 2 modelinde başarısı ortada kocaman 0 alırlardı.

  • hocalarım yazmışlar kendilerine sonuna kadar katılıyorum bir güncelleme de bir kurumu yere göğe sığdıramayan zihniyetle bir sonraki güncelleme de yerin dibine sokan aynı zihniyet maalesef.bu modellerin bir tahmin olduğunu unutmamamız gerekiyor tamam çok kötü bir kış geçiriyoruz ama bunun sorumlusunun bu modeller olmadığını unutmayınız sonuç olarak MEVLAM NE EYLERSE GÜZEL EYLER

  • gercekten inanilir gibi degil modeller bir gunde nasil bu kadar degisebilir 1 gun once efsane verirken 1 gun sonra sonebilir bu seneki sanssizligimizin nedeni bu bence