İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaslar olumsuz yorumlar degil mesnetsiz tum yorumlar(olumlu-olumsuz) siliniyor. Bu konuda en cok mesaj silenlerdenim.


    Bu tur abuk sabuk tartismalariniz trollere guzel malzeme oluyor. Ancak gecenlerde de @Okluzyon arkadasimizin profesorler mesajida ortada. Yazdigi hicbir mesaj saf tahmin mesaji degil hep ima iceren mesajlar son zamanlarda.


    Neyse bence bu tartismaya son verelim sistem icindeyiz garip bir tartismadir gidiyor..Herkes isine baksin takip edenlere mani olmayin. Yok illa ki kisi kapatacaksaniz cikis belli buyrun disari alalim sizleri..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaslar, Konu dışı yada özelden tartışılması gereken mevzuları bölge konusuna tasimayin lutfen. Bu durum sistemi takip edenler için ciddi derecede yorum kirliliği oluşturuyor.

  • Hahaha :D Forum yetkilileri karar verir, ama şahsen gerek duymazlar. Çünkü onların 2-3 tıklamasına bakıyor forum üzerinden uzaklaştırmaları.


    En çokta ne güldüm biliyormusunuz? Türkiyenin ilk kurulan forumuna, dünyaca tanınan formuna ve üstelik yılda 11 Milyon ziyaretçi alan Türkiyenin en büyük hava sitesine gidipte ``Adam tutmaya çalışıyorlar,prim yapıyorlar`` tarzında yorumu görünce insan istemsizce refleks olarak yüzünden tebessüm oluşuyor.

  • bu arada @Okluzyon hocam bu lafı karsızlık sendromu ve bunun etkisiyle sinir haliyle söylemiş olduğunu düşünüyorum. kendisi daha öncede forumda moderatörlük yapmış biri olarak ve forumun gediklisi olarak efsane-semih hocamıza laf atma derdinde değildir. sadece babam bile kar yağacak diyorsa inanmayın inanmayın bu sinoptik şartlarında kar yağmaz kimse kimseyi boşuna heveslendirip ümitlendirmesin demek istemiş. tabi 23 ocakta özellikle kar bekleyen hocamız efsane-semih olduğu için sanki ona bir laf sokma girişimi varmış gibi algılanmış. uzatılacak bir konu değil. pire için yorgan yakmayalım. birazdan gfs gece güncellemesi başlayacak. konu hakkındaki gereksiz uzayan muhabbeti sonlandırıp orayı takibe başlayalım

  • Yahu deminden beri okuyorum.velevki uyelerden biri ,tahmincilerimizden birini herhangi bir sekilde elestirdi direkt veya endirekt. Ne olur ki.elestiren ve elestirisi tahmincilerimizin itibarindan,kisiliginden , degerinden , bilgisinden ,tecrubesinden ,kalbimizdeki yerinden ne goturebilir.ben duzgun ,edepli elestirelere herkesin saygili olmasini ,linc yapilmamasini rica ediyorum.


    Lutfen anlatimimizda ve konusmamizda bir hedef var ise direkt olarak belirtilmesi daha kisa surede sonuc alinmasini saglar.saygilarimla

  • konuya dahil olmayacaktım ancak artık yeni üye alımı kapatılmalı. mevcut olan üyelere de nerelere yazıp yazmayacağı hakkında kısıtlamalar getirilmeli, burası 50-100 kişinin olduğu yer değil binlerce kişinin aynı anda aktif olduğu yer. son zamanlarda seviye sürekli yerlerde geziyor birbirine laf sokan sokana verisiz tahmin yapan yapana. soruyorum Semih hoca yıllardır bu işin içinde bu işin okulunu okuyanlar saatlik tahmini bile düzgün yapamazken bu adam aylar öncesinden sistem haberi veriyor ve %90 gerçekleşiyor ama bi zahmet arada yanılsın yani Töbe haşa Semih hoca Allah mı ? Ne bekliyorsunuz adamdan yaz aylarından ocak-şubatta gelecek sistemlerin günü saatinimi ?

    neye göre bu yorumun? yeni katılan üyelerin yada az yorum yapanların olduğu yer seviyenin az olduğu göstergesi mi? ben aynı zamanda ekşi sözlüktede yazıyorum ve bu dediğin çok saçma bence.
    verisiz hayali duygusal yorumlara bende karşıyım yanlış anlaşılmasın

  • Allah yönetimimizin yardımcısı olsun, bence forum geneli doğruyu yanlışı görüyor, biz onların arkasındayız..


    DEK mekanizması da aktif özellikle 500 soğuğunun gece geç saatler-sabaha doğru kuvvetlenmesiyle kütleler görülecektir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Oyuna girip çıktım o arada bu konuya 7 sayfa mesaj atıldığını gördüm. Dedim herhalde dek vurdu millet kar fotoğrafları atmaya başladı, ama foto yerine laf atışmaları dolmuş hep :D Çok uzun süre olmasada belli başlı büyük forumlarda moderatörlük yapmış biri olarak bu forumda yanlış yapılan tek şeyin yöneticilerin huzur bozucu mesajları sildikten sonra cevap verme gereği duymasıdır. Mesajı sildikten sonra atacaksın 1 haftalık banı, aynı ip'den üye olursa tüm hesaplarına çakacaksın bir perma ban daha ne uğrar ne bişey yapar. Zaten her üyenin konu açamaması en büyük avantaj bu forum için. Bu tür gereksiz huzur bozucu ve sert üsluplu mesajları da silip uzatmamak en doğrusu olur bence. Saygılar.

  • Konu hakkındaki son mesajımı yazacağım.Kim olursa olsun ne olursa olsun ben kapalı kutu isim verilmeden "polyanacılık yapıyorsunuz,insanları kandırıyorsunuz,gaza getiriyorsunuz," gibi yapılan yorumlara karşı hareket ettim edeceğim de.Ortaya bir fikir atılıyor hemen insanlarda soru işaretine sebep oluyor o yüzden bir şey söylenecekse açık ve net olunmalı.Mesajı yazıp kenara çekilince şimdi olduğu gibi kaos oluyor.Sonra gizli çakalın biri çıkıyor mesajı yukarıda paylaştım bulduya fırsatı veriyor veriştiriyor ama bu kişi daha önceden bu siteden defedilmiş kuyruk acısı olan ne zaman açık bulsam da o zaman saldırsam havasında birisi.Sonuç olarak saldırdı cevabını aldı gitti.Şimdi yeniden üye olmayacak mı olacak.Tükürdüğünü yalamayacak mı yalayacak.Her zaman bu böyle olmuştur.Bu siteden atılan kim olursa olsun bir şekilde gelmiştir ve gelecektir bizi vazgeçilmez yapan da buranın havası.
    Daha önce defalarca söyledim bu arkadaş gibi düşünen var ise inanın burada durmanıza hiç gerek yok mantar gibi havaforumu var her tarafda çoğaldı.Onların da üyeye ihtiyacı var oralara bakabilirsiniz site misafire açık üye olmana da gerek yok buraya da bakabilirsin üye olmadan ama böyle açık kovalayan mert olmayan şekilde gizlenmeye her zaman en ağır tepkimi vereceğim.Her zaman söyledim bu sayılara ulaşmamızda bu büyümeye ulaşmamızda tüm üyelerimizin katkısı var bunu kimse yalanlayamaz.