İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ben kendi adıma olumsuz yorumların silindiğini görmedim. misal yorum yapan kişi ben bu kış istanbulda kar beklemiyorum, o yüzden kar takibi yapmayacağım diyorsa. ama yorum yapan kişi bu sene istanbula kar mar yağmaz boşuna beklemeyin derse yorumu silinir. ayrıca ben istanbulda ben bu kış güzel bir sistem olacağını düşünüyorum diyen birinin yorumuda silinmez. fakat ben filanca ayın falanca tarihinde şu kadar cm kar bekliyorum dersen vede bunu verisiz söylersen yorum silindiğini gördüm. yorumu silinen kişide genellikle anlamsız bir şekilde ben gördüğümü söylüyorum diyor ama model bir sistem göstermeye dursun ilk geloo diyip ateş eden kişi, akabinde model ertesi gün sistemi bozunca tekrar beklemeyin kar mar yağmaz puff çok sıkıldım tarzında olan ve ne düşündüklerini kendileride bilmeyen kişiler. engelleme olayı ise tamamen hakaret eden, şark kurnazlığı yapan yada tahminci-yazar hocalara yada yönetim kadrosundaki konu sorumlularına yönelik buldukları en ufak bir açıkta ipliklerini pazara seriyorum kafasında olmalarından dolayı engelleniyorlar. misal efsane-semih bir sistem tarihi versin o sistemde gelmemiş olsun, hemen foruma bu tahminci değil bişey bilmiyor sizi kandırıyor tarzında milleti galeyana getiren yorumlar yapanlar engelleniyor. ama ne hikmetse bu kötü yorum yapanların büyük çoğunluğu bu kötü yorumu yapmak için uygun ortamı arıyor ve sinsice forumu takip ediyor. tabi bunlar sadece bir üye olarak benim gördüklerim ve yönetici ve moderatör arkadaşların gördüklerinim yanında elbette devede kulak. Allah onlarada sabır versin.

  • İpini koparan gelir oldu. Sanki zorla foruma çağırıyoruz. Art niyetli biridir kesin. Sonra bir kere tahminde yanılsak ne olacak, hemen bizi silecek bunlar demek ki. Allah bizi yanıltmasın ve ayağımızı kaydırmasın. Sanki karı biz yağdırıyoruz. Bir de Semih Hocamız'a dil uzatmış. Sen daha iyi biliyorsan söyle de biz dinleyelim o zaman. Bu sene atmosfer çok kaotik. Dünyanın en önemli meteorolojistleri bile kısa vadede yanılıyor. Modeller de tutarsız. Şubat'ta acısını çıkartırız evelallah.

  • Türkiye’nin ilk havaform sayfası olarak burada “üyelerin tutulması için yorumlar yapılıyor” demeci burada ne amaçla olduğunun göstergesidir.. kendisini kantlamış ve başarı oranı ortada olan bir sayfanın böyle saçma bir girişimi olmadığını herkes biliyor.. ufacık pislik koskaca okyanusu kirletmez.. iyi ki buradayım ve olacağım.. saygılar

  • Hâlâ Semih hocaya laf attığımı düşünenler var, şaka gibi. Söylesem Semih hocanın yüzüne söylerim, kendisiyle yıllar önce tanıştım ve buradaki üyelerden daha fazla muhabbetim var.


    Semih hoca forum üzerinde tahmincilerin başını çeker, gerisi boş.

  • Ya arkadaşlar kusura bakmayın da Semih hoca ve diger degerli hocalarımız varken bize bişeyleri öğretip hemde herkesden önce nokta atışı sistemleri bize söyleyen hocalarımız var ve kalkıp olumsuz konuşan oluyorsa ayıp edersiniz.Demekki bazen hocalarımız da 1gün kala sistemi söylerse en değerli ve olumlu yorum yapan olur dimi ?

    sT BY cİhaN

  • @Ahmet Can Alanç söylediklerinize ek olarak o modellere bakarak kışı kapatanlar ve modellerde ull denen canlı bomba varken semih hoca 23 ocak başlığı açtı ve sistem geldi yağış yoksa yok napalım ayrıca burak hocan 15 gün önceden bu konuyu açtı

  • @SiberianTiger Eline sağlık.Havaforumdan başka 2 tane takip ettiğim forumda bu tarzda üyeler var.Gelip sürekli aynı şeyleri yazıyorlar.Cidden kabak tadı verdiler.Her nereye girsem aynı şey eminle.Organize olup meteoroloji ile ilgili olan forumlara birileri mi saldırıyor diye düşünüyorum artık.

  • Hâlâ Semih hocaya laf attığımı düşünenler var, şaka gibi. Söylesem Semih hocanın yüzüne söylerim, kendisiyle yıllar önce tanıştım ve buradaki üyelerden daha fazla muhabbetim var.


    Semih hoca forum üzerinde tahmincilerin başını çeker, gerisi boş.

    bu dediğiniz sitedeki diğer tahmincilere saygısızlık oluyor onlarda semih hoca kadar çaba gösterip birşeyler yapıyor yabana atamazsınız direk.

  • bu dediğiniz sitedeki diğer tahmincilere saygısızlık oluyor onlarda semih hoca kadar çaba gösterip birşeyler yapıyor yabana atamazsınız direk.

    Söylemek istediğim bilgi birikimi. Diğer tahmincileri yabana attığım yok. Sitedeki her tahminci bütün tahminciler kadar emek vermiş kişiler.

  • Böyle insanlara 15gün çok hocalarımız bence 2gün kala açıklasın o zaman mı herkes taktir edicek.Burdaki hocalarımız gördüklerini tam isabet ederek günü gününe söylüyor.Bunu gören okuyan herkes ise saygı göstermesini bilecekler.

    sT BY cİhaN

  • @xsonerx Aynen öyle dostum bazı insanlar nankör bu tarz troll kişiler yıllardır her forumda var. Özellikle bizim en hafif zamanımızda vuruyorlar, ne tesadüfse hiç değişmiyorlar.


    Eşşeğe altın semer vursalar,eşşek yine eşşektir.

    bir de eşşek ne anlar hoş laftan var aslında bu kişiler için deyimlerimiz ve atasözlerimiz diye sayfa açsak mı?

  • Burada çoğu kişi hobi olarak hava durumunu takip eden,amatör veya işi bilen tahmincilerdir.Bilmeyen hisse dayalı atış poligonu var istediği gibi sallıyor.Her önüne gelen tahmin konusu açmıyor.Burada herkesin sistemi,tarihini,gücünü tam tamına bilme ihtimali yüzde yüz olamadığına göre kimseye laf edemeyiz.Hocalarımız tahmini yapar gerisi takdir-i ilahi'dir.Allah bilir.Burada çoğu hocamızın doğru tahmin yaptığını çok az nadir yanıldığını görmüşümdür.Bu sistem için kimsenin beklentisi yoktu.Olayı çok büyüttünüz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Her şeyden önce burada hepimiz doğanın giderek öldügü bir şehirde yaşadığımız için bazı insani duygularla aslında hiç olmayacak şekilde soğuk havalar, karlı havalar isteyebiliyoruz.Aslında bu inançlı biri için pek doğru bir hareket değil, sonuçta evren bir ilimler karmaşığıdır.Ve hava olaylarını yönetmek gibi bir ilim mikail gibi devasa büyüklükte bir meleğe verilmiştir.Yani aslında bu olaylarda aklımız inanılmaz kısıtlı.Her düşen kar tanesi bir amaçla düşüyor.Her kar tanesi bir meleğe teslim ediliyor, hepsinin bir görevi var.O yüzden bir evrendeki hareket eden bütün her şeyden haberdar olamayacağımız için böyle şeylerin hikmetine de aklımız yetersiz kalıyor.Neyin neden olduğunu bilemiyoruz.Ama bütün bunların yanında Allah kullarına da çok güzel ilim öğretebilir .Burada bu işe gerçekten gönül vermiş insanlar gördüm, ve boşa umut veriliyor vs denmiş ama biri neden böyle bir şey yapsın ? O karmaşık haritaları hesapları kaç gün öncesinde gelişcek olayları vs anlayabilen insanların kendilerini kandıracak kadar az gelişmiş varlıklar olduklarına kimse inanmaz.Genelleme yapıyorum ama sonuçta buraya çoğu insan bir kar beklentisiyle geliyor.Niye böyle bir şey olsun ?