Karsızlık Sendromu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ocak’ı kapattık, Şubat’ın ilk haftası için de pek güzel görüntüler yok. Gelen kış gideni aratıyor gerçekten de.

  • Ocak’ı kapattık, Şubat’ın ilk haftası için de pek güzel görüntüler yok. Gelen kış gideni aratıyor gerçekten de.

    Şubatın 20 sinden sonra marmaranın kışı biter. Çünkü malum 20 şubatta havaya cemre düştüğü için 500 hpa sıcaklığı falan kalmaz.

  • Şubatın 20 sinden sonra marmaranın kışı biter. Çünkü malum 20 şubatta havaya cemre düştüğü için 500 hpa sıcaklığı falan kalmaz.

    Geçerli verinizi paylaşınız lütfen.20 Şubat'ta Marmara kışı bittigine dair..bizde veriler ışığında görelim kışın bittiğini Marmara adına.

  • Geçerli verinizi paylaşınız lütfen.20 Şubat'ta Marmara kışı bittigine dair..bizde veriler ışığında görelim kışın bittiğini Marmara adına.

    Veri paylaşmasına gerek yok. Bize uygun ssw bölünme olmadığı sürece 25 şubat sonrası kar olmaz kıyılar adına rakımı çok düşük olan yerlerde. Kışın son yıllarda karakteristiğine bakın orta avrupaya -18 akmıyor şubat sonu mart aylarında, istisna 2018 kışında süpriz olmuştu.Ama oda bize yaramadı

  • Benim neznimde verisiz paylaşım her zaman boş paylaşımıdır son sözü atmosfer ve sahibi söyler mart 15 gelmeden kış bitmez...

    Tamam siz kendi düşünceniz ama gerçekler böyle çoğunlukla verilerde işlemiyor sayısız sistemler belirip gelmeyenler yada gelip -4,-6 larla yetinmeler yıllardır böyle.Türkiye coğrafi konum olarak diken üstünde. Evet Bize soğuk hava gelme ihtimali mart 15 e kadar var ama konumunuz olarak ssw bölünme olmadığı sürece 20 şubat 15 mart arasında kar yapacak sistem %5 i bile geçmez.

  • biz karsizligimizi biraz giderdik kardeniz de giderecek gibi 23 24 unde.tabi insan doymuyor ard arda gelsin istiyor ama unutmayalim bisim cograyfya da kar doğu bölgeler hariç pek kolay değil yillardir böyle.

    2001 yilindan beridir hava 'yi takip ederim daha önceleri de yine aklımızın erdiği kadar bildiklerim var gordigum şu ki ic anadolu da kar genelde bikac cm oliyor(yüksekler haric) bikac yilda bir hatta 5 10 yılda bir o şehrin rekoruna yaklaşık sistemler geliyor.karadeniz kiyilarin da yine 3 5 yilda bir oda tek seferlik sistemler oliyor.ege kiyilarinda ise belki 20 yili buliyir.

    En şanslı yer tabiki bitlis muş hakkari ve tunceli civarı burda nadireen 50 cm altında kalıyor bir kış

  • Yapacak birşey yok, balık baştan kokar. Kötü başladık kötü gidiyoruz, kötü de bitecek gibi. Ocak sonu ile şubat başında da birşey yok ondan ilerisi de belirsiz. Bu sene böyle gidip bahara geçecek gibiyiz. Şahsen benim bu seneden pek bir umudum yok. İnşallah tam tersi olur

  • Ocak sonu ve Şubat ilk hafta maalesef kayıplar arasında yerini alacak gibi, işin acı tarafı kışın geri kalanında da inanın hiçbir veri veya grafik bu kısır döngünün değişeceğini öngörmüyor. Sanıyorum bu gidişle özellikle Maramara da kıyı şehirleri kar almadan kışı kapatabilir....

  • Ya arkadaş yaz yazlığını yapıyor sıcaktan bunalıyoruz nemden yapış yapış oluyoruz. Neden kış kışlığını yapmıyor neden kar yağmıyor ben yazında yazlığını yapmasını istemiyorum o zaman where is the adalet (sitem yoktur. ) Kış ayları kışın nasıl geçeceğini mi unuttunuz kar kar atmosfer hop neredesin boşver amerikayı yukarıya in güneye doğru biraz 3 kış geçti yav uyan artık uyanıksan bizide salla yada. Tamam inanıyoruz ama bizimi koparıyosun anlamadıkki..

  • Bir tane gelicek inanıyorum herzaman kötümser bir adamımdır ama bu sene bir tane gelicek


    3 senedir bekliyorum kızıma her sene mahçup olmaktan bıktım gelse iyi olur :)

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Bir tane gelicek inanıyorum herzaman kötümser bir adamımdır ama bu sene bir tane gelicek


    3 senedir bekliyorum kızıma her sene mahçup olmaktan bıktım gelse iyi olur :)

    Valla bende inanıyorum 1 tane gelecek sağlam gelecek umudum var bu seneden o kar gelecek inanıyorum.

  • Ansızın Bir sistem belirse 5 6 gün kala son 48 saate kadar güçlene güçlene gelse şu mikropları kıracak kadar örtü oluşsa kuru soguk çekipte 728 tl dogalgaz parası ödemekten daha iyi olur diye düşünüyorum rabbim hayırlısını nasip etsin inş🙏

  • Ansızın Bir sistem belirse 5 6 gün kala son 48 saate kadar güçlene güçlene gelse şu mikropları kıracak kadar örtü oluşsa kuru soguk çekipte 728 tl dogalgaz parası ödemekten daha iyi olur diye düşünüyorum rabbim hayırlısını nasip etsin inş🙏

    Ev 5+1 galiba

  • Bu bu gözler neler gördü neler, kimi zaman umutlar tükenmişti kimi zaman da çok heveslenmiştik. Bazen hüsrana uğradık umutlarımız kırıldı, bazen de hiç beklemediğimiz bir zamanda bize bir sistem geldi.

    Şu ana kadar en yakın zamanda kaçırdığımız büyük balık bana göre 2018'in Şubat ayındaki devasa SSW sonucu oluşan ve Orta Avrupa'ya kaçan 850 HP da eksi 24 lük çekirdeğe ulaşan soğuk dalga idi.

    O zamanlar ne heveslenmiştik, İnşallah gelir diye ama ne oldu ise o sistem kaçtı. Eğer o sistem gelseydi son yılların hatta 2017'yi bile unutturan bir kar yağışı bize yapabilirdi kıyı kesimler Marmara adına her yer adına. Ben modelleri takip ettiğimden belli gördüğüm 2012'den sonra en büyük kazık buydu.

    Yani asla unutamayacağım sistem buydu ama kötü yönde. İyi yönde ise yakın vade de yaşadığımız en iyi sistem 2017-6 10 Ocak arası idi. Cuma günü akşam saatlerinde başlayan tipi ile yağan yoğun kar İstanbul'da yer yer sabah saatlerine kadar 30 40 cm hatta Çamlıca gibi yüksek kesimlerde 50 ila 70 cm arasını bulumuştu.

    Öyle kusursuz bir sinoptik idi. Hem siklon hem dek vardı. Sistemin bitiş anlarında hiç dokunulmamış yerlerde 90 santim 1 metre arası gördüğüm oldu. Çok güzel bir sistem idi. Düşündükçe bile hasret çekiyorum 2017 de ki sistemi.

    O günden sonra ne oldu ise daha bu topraklara adam akıllı bir sistem gelmedi, sürekli sınırda sistemler, sürekli yağış olur soğuk olmaz, soğuk olur yağış olmaz gibi durumlar yaşadık. Belki arada tadımlık olarak İstanbul gibi bir bölgede 2019 24 Şubat'ta yüksek kesimlerinde 25 santim civarı günübirlik bir kar oldu, o da saatler içinde eridi. Artık kar hasreti tavan yapmış durumda tüm kıyı kesimler için, herkes Kartepe Uludağ Kartalkaya gibi yüksek kesimleri Akın ediyor. Ama biliyoruz ki orası hiçbir zaman evinin önüne yağan kar gibi değil.

    Şu an Yarabbi den tek istediğim bu 3 senenin ardına acısını çıkartacak efsane bir sistem. Hatta şunu da kabul ediyorum öyle bir sistem gelsin ki kıyı kesimlerde bile 50 santimi geçsin daha bir tane bile sistem gelmesin kabulüm bu sene için. Eminim bu düşündüğümü herkesde düşünüyordur.

    Yani birçok kişide bir kere gelsin adam gibi gelsin der, bu sene de artık bir kere gelsin adam gibi gelsin!

    Bizim gibi havadelisi olanların umutlar tükenmez inançları tükenmez ufku geniş ve açıktır!

    Umudunu kesen her zaman baştan yenilmiştir!

    Şunu da söylemek istiyorum son yıllarda özellikle modellerin tutarsızlığı da insanı çılgına döndürüyor. Çünkü sistem gelecekmiş gibi modeller istikrarla veriyor, sonra bir anda sistemi bozuyor bu durumda insana saç baş yolduruyor...

    Geçirdiğimiz bulunan için kısa bir değerlendirme yaptım. Bu yazıyı okuyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum... Hepimiz aynı şey için buradayız, hepimiz kar istiyoruz hepimiz tipi istiyoruz hepimiz aksiyon istiyoruz:)


    (2018 Yılında ki kaçan efsane) Tarihler: 25.02.2018


    z500

    8392017c662b2f7.png


    Temp850hp

    508e3d8c7171d51a63a26bf9a.png


    (Efsane 2017 sistemi) Tarihler: 08.01.17


    z500bcd8ef2.png


    Temp850hp

    3c6892c.png


    Hepinize iyi günler herkese selamlarımı iletiyorum.

    Kalın sağlıcakla.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()