Asla Unutamadığınız Meteorolojik Olaylar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 8 Şubat 2020 sistemi

    Benim meteoroloji ilgimi ortaya çıkaran sistemdir. O aralıksız kar yağışları

    Sistemden 5 gün önce köye gittiğimde dağlardan gelen ıslık seslerini babama sorduğumda dağlar şovulduyor çok kar yağacak oğlum demişti cidden de öyle olmuştu

    Hedef Hava Harp Okulu

  • Benim hala unutamadığım bu sene 3 Mart 2022'de Rize merkezde 850 hpa -1 Ken gerçekleşen yoğun lapa lapa kar onu unutamıyorum kafalara kazındı kar çok siddetliydi

  • çok var bende anlatayim

    2004 yilinda o zaman 12 yasindaydim annemle abim yan komsumuza gitmisti bende evde tek kalmistim üvey baba adli diziyi seyrediyordum eski hocalarim bilir bu diziyi saat gece 10 olmustu hava asiri yagmur ve yogun gok gurultuluydu o zaman simdiki gibi koltugumuz yoktu tahta kanepenin ustunde uzaniyordum simsekler durmadan cakiyordu en sonunda elektrikler gidince korkudan agladim kanepenin altina girip battaniye orttum ustume sonra annem ve abim gelince bana bakip gulduler durumu anladilar bende onlara kizdim neden beni tek biraktiniz diye oyle aklimda kalmis

    Yine sene 2004 belkide en saglam gecen kislardan biriydi okuldaydim 6 sinifa gidiyordum pencere bos arazi bolumune bakiyordu arkadaslarla ders esnasinda biri kar yagiyor deyince ogretmen dahil herkez pencereye koştu gozlerimize inanamamistik cunku adanaya kar yagmasi biliyorsunuz cok cok nadir olan birseydir tam araliksiz 2 saate yakin lapa lapa kar yagdi hoca dersi falan birakti yagan kari izledik ondan bu yana merkezde hic o dereceye gelecek sekilde yagmadi

    sene 2009 neredeyse araliksiz 10 15 gun yagmur yagdi ve evimizin dami malesef asiri nemden su damlatmaya başladi

    sene 2013 siirt pervaride askerlik yaparken soguk subat ayiydi geldigimde kar yoktu aradan 1 hafta gecti sabah kalktigimda 20 30 cm kar yagmisti her taraf bembeyaz olmuştu oyle aklimda kalmisti

    sene 2017 belkide hayatimda o tarz oraj daha hic gormedim son baharin sonlariydi is yerinde acik alanda calisiyordum mersin tarafindan simsiyah bulutlar süratla geliyordu öyle oyle bir yagmur getirdiki firtinayla beraber 20 metre uzakligi gormeyecek sekile gelmisti 5dk sürmedi ama o an hayatimda yagmurun en yogun yagdigi andi ve adana caddelerinde kayikla yuzenler oldu hatta haberlere düştü.

  • Belal on Twitter
    “parantez içindeki detaya havaya uçtum ”
    twitter.com

    Admin Sana Zahmet on Instagram: "😁"
    Admin Sana Zahmet shared a post on Instagram: "😁". Follow their account to see 1883 posts.
    www.instagram.com

    16 Ocak 2019


    Ordu'da rüzgar hızının yer yer 130km/s'e ulaştığı gün...


    Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte dün gece etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle okulların bugün tatil edildiği belirtildi. Açıklamada rüzgarın yer yer 130 kilometre hıza ulaşması sonucu meydana gelen fırtına nedeniyle toplam 12 ilçede 10 kamu binası, 30 evde ve 7 araçta hasar meydana geldiği kaydedildi. 3 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldığı, 1 vatandaşın da üzerine çatı düşmesi sonucu yaralandığı ifade edildi.

    Rüzgar, elektrik trafolarında da arızalara yol açtı. 1.243 trafoda meydana gelen arıza nedeniyle 436 mahallede elektrik kesintisi yaşandı. Valiliğin açıklamasında Kentte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, YİKOB ve AFAD tarafından 5 teknik ekiple bugün itibariyle hasar tespit çalışmalarına başlanılacağı da bildirildi.

  • 2020 8 Şubat sistemi


    Evimin önünde yaklaşık 70cm kar ölçümü yapılan sistem. Gece sıcaklık değerleri -8'e kadar düşmüştü.


    Basın Duyurusu


    İlimiz genelinde, 8 Şubat 2020 Cumartesi günü (dün) sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak devam etmektedir.


    Bazı yerleşim yerinde 82 cm’yi bulan ve il genelindeki ortalaması 42 cm’yi bulan kar yağışından dolayı il genelindeki 773 mahallemizin 596’sının yolu ulaşıma kapanmıştır. 374 iş makinesi ve 450 personelle yürütülen karla mücadele çalışmaları sonucu, ulaşıma kapalı olan 444 mahalle yolu yeniden ulaşıma açılmıştır.


    Gece sıcaklıklarının sahil kesiminde (Ünye, Fatsa, Ordu, Perşembe, Gülyalı) -7 orta kesimlerde -15, -17 ve 1500 metre üzerinde yer yer -20, -22 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.

  • Tam yılı hatırlamıyorum ama 2011 olması lazım ortaokula gidiyordum nisan ayinin sonlariydi o gün evdeydim okula gitmemistim hafif hastaydim hava güneşli ve sıcaktı gün boyu ama aksamustune dogru hava hızla kapandı gokgurultuleri duymaya başladım simsiyah kabarık bulutlar vardi ama ilgimi çeken şey o degildi sıradan bir şeydi benim icin ama uzaklardan çok uzaklardan gokyuzunde o kara bulutlarin arkasında olaganustu bir renkte böyle mor,yesil ve turuncu karışımı bir bulut kümesi hızla bulunduğum yere geliyordu o kadar mesefeden içindeki simsek fırtınasını çok net görüyordum saniyede 1 kıvılcımlar olusuyordu ve inanılmaz bir hizda geldi kütle önce yıldırım bombardımanı inanılmaz bir gürültü ile sonra bir damla yağmur dusmeden ceviz büyüklüğünde dolu patır patır camları delercesine yağıyordu göz gözü görmedi 5-10 dakika dolu hiç durmadan yagdi arkasından çok şiddetli yağmur ve finish sonrası sel ve su baskını maalesef o gün bizim eski evde nasibini almıştı maalesef o hasta halim evin temizliği ile uğraşmak zorunda kalmış gerçekten çok korkunçtu kaç yıl geçti öyle renkte havada öyle bir doluda gormedim insallah bir daha da gormem açıkçası.. :)

  • Allah nasip ederse bu kış böyle bir sistemi yeniden yaşamayı çok istiyorum. Bana Amatör meteorolojiye adımımı attıran sistemdir bir Cuma günü kupkuru zemine sabah 8'de lapa lapa başlayan ama öyle böyle iri taneli değildi saat 11'de 40cm kar vardı bahçemizde. 2004 ile beraber benim unutulmazlarımdan oldu.


    archives-2002-1-4-12-0.pngarchives-2002-1-4-12-1.pngarchives-2002-1-4-12-7.png

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.