Su Baskını ve Sel Riski

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pazar gununden itibaren Trakya'dan sokulacak yagislar 19 Ağustos'a kadar Marmara ,Karadeniz ve Doģu Anadolu'da araliklarla yaz sağanaklari seklinde gorulecek olup ozellikle Dogu Karadeniz'de sel ve su baskini riski beraberinde getirecek. Bu bolgede oturanlar daha dikkatli olmali.


    İstanbul'da ozellikle 16 ve 17 Ağustos'ta yukari seviyedeki sogumaya bagli olarak Karadeniz uzerinden sarili kirmizili kutleler inebilir. Bu sure zarfinda kuvvetli yagis,firtina ve dolu yagisi gozukebilir. Gecen 2 sistemde yasadigimiz hadiseleri tekrar yasama ihtimalimiz var. O yuzden dikkatli ve tedbirli olunmali. Yaz yagisi ve dolu gibi hadiseleri tahmin etmek guctur. O yuzden kesin olacakmis gibi algilamayiniz. Gunu yaklastikca tekrardan bilgi verilecektir.


    19 Ağustos'tan itibaren kisa bir isinma donemi olacak 1 veya 2 gunluk. Pesinden bati bolgelerimiz Azorun itekleyecegi bir yagisli sistemin etkisi altina girebilir.


    Kuzeybati bolgeler ve Karadeniz icin en kotu gunlerin haftabasinda geride kalacagini dusunuyorum. İllaki yine bunalacagimiz gunler olacak ancak rekor sicakliklar gorebilecegimiz bir sicak hava dalgasi suan icin gozukmuyor. Zaten genelde 25 Ağustostan sonra Marmara Bolgesinde gece sicakliklari dusmeye basliyor ve aksamlari ile sabahlari serin geciyor.


    Ufukta kara gorunmeye basladi. Adım adım Sonbahara dogru gidiyoruz.


    Haftaya Hem Sonbahar hem ön Kış tahminimi yapacagim.


    Kış için veriler guzel gozukuyor.


    Gecen sene Trakya kara olan özlemini gidermis ,Karadeniz'de 2 baba sistem almisti.


    İstanbul'da da uzun yillar gorulmeyen kar ortusu olusmustu.


    Bu kış Marmara Karadeniz'e gore bir tık önde. Karadeniz'in en sansli bolgeis Bati Karadeniz olacak. Ic ege ve Ic Anadolu icinde goruntu guzel.


    Detaylar haftaya..

  • @Şaban Çilesiz gel ustad batı karadeniz dedi:):) @Efsane-Semih eline emeğine sağlık. İstanbullu olarak şuan bile sabah ve akşamları serinlik hissediyoruz, eylül ayı rahat geçer diye düşünüyorum..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hayırlı olsun tahmin hocam. :) Yorumlarınızdan Sivas'a tırmanan AB ve şehrime lapa lapa kar çıkarımı yaptım :) Bunun en yakın örneği 8-9 ocakta yaşadım.Tabi daha önümüzde baya zaman var.Allah utandırmasın hocam.

  • Hocam bu sene orta akdeniz çalışır diyor musun yani?Özledik hocam 2012'leri 2015'leri.Afyon adına 2011'de yeter bana.Herkesin hem yağışa hem kara doyacağı bir sonbahar ve kış diliyorum. ^^

  • Hayırlı olsun tahmin hocam. :) Yorumlarınızdan Sivas'a tırmanan AB ve şehrime lapa lapa kar çıkarımı yaptım :) Bunun en yakın örneği 8-9 ocakta yaşadım.Tabi daha önümüzde baya zaman var.Allah utandırmasın hocam.

    Detaylari bilemem ama Sivasin batisi iyi kis gecirecek:)

  • merhaba forum sakinleri merhaba @Efsane-Semih Hocam Öngörü ve Tahminlerinize Minnettarız Lakin Bir Soru Sormak İsterim İstanbul 6-9 Ocak Sistemine Benzer Bir Kış Yaşayabilir mi Böyle Bir İhtimal Varmı dır ?

    • Doğu Karadenizliler olarak beklemeyi severiz 3 senelik bi trend yakalamıştık inşallah bu sene bu trendi bozmayiz. Bu haftaya olan yağışta Trabzon'da fazlasıyla etkilenirmi @Efsane-Semih hocam. :)

    Dogu Karadenizliler umitsizlige kapilmasin sonucta bi ön tahmin. Gecen sene kis trakya icin iyi karadeniz icin kotu demistik ancak kis ortasinda veriler degismis ve kis guncellemesi yapmistim. sartlar karadeniz lehine degisti diye. nitekim guzel sistemler aldilar.


    trabzonda etkilenecek.