Desene hocam aralık ayını karsız kapatacaz
aynen öyle hocam geçmiş olsun tüm anadoluya zehirli okları atmayacakdı
Desene hocam aralık ayını karsız kapatacaz
aynen öyle hocam geçmiş olsun tüm anadoluya zehirli okları atmayacakdı
Polar atak senin sistem duman oldu sen de kayboldun yine
ee ben bahsetmiştim yukarı daki mesajlarda ne zaman sistem beklese gelmiyor yok oluyor
Gorunen kayseri kuzey gibi olsada il merkezine kadar yağışın kuvgetli kisminin inecegini düşünüyorum.kuvvetli dediysem 20 kg i gormesi zor. 10 kg veya alti yagislar olabilor kuzey keismlerde belki 10 20kg arasi olabilir.
Kar il meekezinde olmaz.hatta 1600 rakim alti bile zor.o rakimdakiler de yagisin sideetine göre belki havada görürler.
kar için 1-2 aralaığı beklemek gerekir hocam ihitmaller o zamana
Aralık ilk haftası beklediğim soğuk hava ve kar yağışlı sistem modellerde de görünmeye başladı. İlerleyen günlerde heyecanlı model takiplerimiz başlayacaktır.
yav arkadaş geçen sene de gördük ne beklediysen gelmedi sen sistem mistem bekleme ciddi söylüyorum ne dersen tersi oluyor sen sistem filan yok de daha hayırlı bizim için geçen sene erittiğin sistemlerin haddi hesabı yok
talasda hava kapkara rüzgar çok yağış yok sıyırıcak sanki talası
bugün kayseri tarafına yağış düşecek gibi bakalım güzel ısınma var
an itibariyle yağmaya başladı talasdada
talasa yağmadı bu seferde
SnowPaladin03 kardeşim ilk tanıdığım insan bu forumda kendisiyle uzun yıllar sohbetim oldu çok şükür iyiki tanımışım kendisi çok iyi çok temiz kalpli kardeşim anlatmaya kelimeler yetmez afyonun güzellilerini doğasını onun sayesinde gördük adamın dibidir kendisi yüzyüze görüşmeyi çok istediğim insanlardandır Enes Güleç(17) kardeşimide çok severiz cana yakın sohbeti hoş güzel insan kendisi fotoğraf çekimiyle meşhurdur harika yıldırım şimşek görüntülerini yakalayıp çeker kendisi oldukça efendi her ortama uyumlu biridir Annihilation bu kardeşimle ise tanışmam farklı bir şekilde oldu ama çok iyi kendisi nin sistem zamanları başarılı tahminleriyle tanıdığımız kardeşimdir tam kafadengimdir yüzyüze görüşmeyi istediğim insanlardan biridir kesinlikle her ortama uyumlu olup gayet nezih bir kardeşimizdir Gréy de Samsunlu Kardeşimiz Hep Sohbetim var Onlada Konuşuruz Sürekli Sistem Zamanında Kendisyle Baya Hasbihal Ettiğim Kardeşimdir
Geçen seneler nasıldı kaydı var mı sende
sana şunu diyim 2015 den beri yıllık yağış konusunda güzel gidiyoruz genelde özellikle bu sene baya iyi verilere göre 2014 den sonraki senelerin çoğu nemli gösteriyor
Ölçümler çok yanlış. Benim hesaba göre 2020 başından beri Niğde'ye 261.6 mm düşmüş. MGM ye göre 236.6 mm
Peki bu fark nereden kaynaklanıyor dersen; Özellikle şubat ve nisandaki yağışların bir kısmı eksik veya yanlış girildi.
aynen ama kayseri için mgm doğru girdi verileri özellikle erkilet istasyonu var çok kötü konumu yağışta bura 20 mm alsın ora 2 3 mm nadirde olsa iyi aldığı oluyo karda mesela bariz farklar oluyo erkilet 5 cm e kayseri 15 20 dir havalimanında olduğu için kötü konumu var infoclimatta malesef orayı baz alıyor erkileti kayseri city yazanda var ama oda çallışmıyo erkilet çalışıyo aslında bu kadar farkın olduğu erkiletle merkez için infoclimat merkez içinde kurmalı
İnfoclimatta 238,4 mm yazıyor.
ben tek tek sistem esnasında mgm nin kaydettiklerini topladım çıkan sonuç bende 400 yada 400e yakın rakam çıktı infoclimatta ona kalıea eski yıkllarda 1 günde 255 mm yaış düşmüş güya hatalı olabiliyo ora bazen ama erkilet yazana filan baktıysan normaldir erkilet havalimanı tarafında kalıyo ve merkeze kıyasla çok az alıyo yağışları erkilet yazana baktıysan senin dediğin erkilet için doğru
Kayseri ye baktım da koskoca yılda Bi ay 60 70 mm civarı diğer ayları toplasan bir ayda Eskişehire yağan kadar etmiyor:)
yıllık yağışımız baya iyi ama bi 400 mm oldu sonbahar iyi geçerse şayet 500-600 mm olur yağış açısından bu yıl iyi gidiyoruz bence fazla üzülmeye gerek yok kış yağışımızda kötü olsa o zaman üzülmek haktı
1 mm oldu
kayseri sürprizleri seviyor
güzel yağıyor maşallah
hava kapandı talasdada gökgürültüleri şimşek baya hareketli hava
Şaşırdık mı tabii ki hayır
dur bakalım ama şimdide girecek gibi duruyo belsin taraflarına girdi kütle giriyor sıyırmayacak güzel bi dönüş hareketi yaptı gökgürültüleri var talasda şuan
yalnız kütle sıyıracak gibi duruyo
Arada oluyor hocam ya ben açık gökyüzünde kar yağdığını hatırlıyorum
evet 26 ocak 2016 da olmuştu o