Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hepsini sirayla birbirime dokerek butun olasiklari deniyerek kaplarin miktarini bulup yaparim.
    Ornek mesela 12 lt8 e dokerim orada 4 kalir 12litreyi 5'e dokerim diger tarafta 7 kalir onu sekize diger kalan 4'u bese falan deneyerek bulunur heralde

  • 11. Sınıftan ne kadar hatırlıyorum diye Kimya sorularına baktım biraz da bayağı unutmuşum. @Baybars mesela hız ve denge. Bu soruyu nasıl yapardın sen bir kolay yöntemi falan var mı? Yoksa formülü falan mı var?

  • 11. Sınıftan ne kadar hatırlıyorum diye Kimya sorularına baktım biraz da bayağı unutmuşum. @Baybars mesela hız ve denge. Bu soruyu nasıl yapardın sen bir kolay yöntemi falan var mı? Yoksa formülü falan mı var?

    soruyu hiç bilmiyorum ama atsam d derdim cevaplarda en çok geçen cevaplar :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Canım sıkıldı size bir sınav anımı anlatayım mı ? İki makara yapalım :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Malum sistemler yamuk yaptı milletin canı sıkıldı. Başımdan geçen olayları ara ara yazayım biraz tebessüm oluşsun yüzünüzde.


    İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim. Medya Ekonomisi diye lanet bir ders var. Bu dersi niye koymuşlar anlamış değilim. Ekonomi bilsem İktisat Fakültesinde okurdum :) Her neyse bu saçma sapan derse mecburen gidiyoruz. Kırgız bir hocası var on numara adam İsmi Kubanıçbek İdinov. Kral adamdır kimseyi bıraktığı görülmemiştir ama tek şartı var derse devamlılık :)


    Vize sınavı geldi çattı deli olacam bir gram bir şey bildiğim yok. Ben ne anlarım ekonomiden. Derse gidiyorum ama uyuyorum paso. Vizeye girdik sağdan soldan ittire kaktıra yaptık bir şeyler. Adam 3 soru soruyor 2 soruya cevap istiyor. Kral adam ama biraz tip bir şey. 3 sorudan 2 tanesini seç cevapla. Ulan zor bela 1 sayfanın önünü arkasını doldurduk. Vizeler açıklandı 40 almışım. Bir şey keşfettim sınavdan sonra 2 soruya 4-5 sayfa cevap yazan adamlarda 90 puandan aşağıya alan yok. Ne iş lan dedim bu . Yakaladım bizim Rus-Alman kırması kankamız olan Kolya diye bir arkadaşı. Sordum ne yazıyonuz oğlum 2 soruya 5 sayfa cevap manyak mısınız diye ne dese beğenirsiniz. Kanka salla bir şeyler. Aklına ne geliyorsa. 1. Sayfa da 1. soruya cevap ver 2.sayfaya geçince aklına ne geliyorsa yaz. 3. Sayfa da da 2.soruya cevap ver 4. sayfa da salla bir şeyler. 5. sayfaya geçince 2 soru ile alakalı bir şeyler yaz bırak diye. Aklım almadı ama Final sınavında yapacam dedim yaptım. Ulan sorulara yarım yamalak cevaplar yazdım gerisi hep sakaryaspor bestesi falan. Benim hatuna da sınavdan önce dedim ki sana olan aşkımı sınav kağıdına yazacam. Yazdım harbiden de . Sonuç mu ? Final sınavından sınıfta 100 alan tek adam benim. Millet kafayı yedi nasıl 100 aldın diye . Kurtlar vadisini anlatan mı ararsınız Real-Barça maçını anlatan mı . Bunu Türkiye de ki arkadaşlarıma anlattım inanmadılar videosu face de ki sayfamda var. İnanmayan bakabilir. Meğer hoca ilk sayfaları okuyup ona göre puan veriyor. Sayfalar çok olunca diğer sayfaları okumuyor. Kısaca Sakaryaspor besteleri ile ders geçmişliğim vardır :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • ''Ve sen yine denendiğinde, yine kalbin daraldığında, yine bütün kapılar yüzüne kapandığında ve yine ne yapman gerektiğini bilmediğinde uzun uzun düşün ve hatırla, Yaradanına ve O'nun kelamına kulak ver. Allah kuluna kafi değil mi?'' (Zümer,36)


    Tüm HavaForum ailesinin Cuması mübarek olsun...

  • gunaydin HF ailesi,hayirli cumalar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Çiftçilere 2 Milyar 118 Milyon TL'lik Ödeme Başlıyor


    Bakan Çelik, tarımsal destek kapsamında üreticilere toplamda 2 milyar 118 milyon TL'lik ödeme yapılacağını söyledi. Ödemeler bugün saat 18.00'den itibaren hesaplarına aktarılacak.
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 2017 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında bugünden itibaren üreticilere toplamda 2 milyar 118 milyon TL'lik ödeme yapılacağını kaydeden Çelik, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
    ÖDEMELER T.C. KİMLİK NUMARASININ SON HANESİNE GÖRE YAPILACAK
    "Ödemeler kapsamında; mazot desteği için 722,7 milyon TL, gübre desteği için 877 milyon TL, hububat ve bakliyat desteği için 197 milyon TL, yem bitkileri desteği için 240 milyon TL, hayvan hastalıkları tazminatı için 10 milyon TL, hayvan gen kaynakları için 7 milyon TL, sertifikalı tohum kullanım desteği için 57 milyon TL, sertifikalı fidan kullanım desteği için 3 milyon TL ve lisanslı depoculuk desteği için 4 milyon TL olmak üzere toplam 2 milyar 118 milyon liralık hibe desteği verilecek. Destek ödemeleri bugün 18.00'den sonra üreticilerimizin hesaplarına aktarılacak. Ödemelere, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre önümüzdeki hafta da verilmeye devam edilecek. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayan ödemeler de dahil edildiğinde üreticilerimize ödenen meblağ tutarı 2.8 milyar TL'yi bulacak. Böylelikle 2017 yılı için üreticilerimize vermeyi planladığımız toplam 12,8 milyar TL'lik tarımsal hibe desteğinin yüzde 22'lik kısmını ödemiş olacağız."


    kaynak:sondakika.com