Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sanmayın ki ölenler şehit olanlar hep başkaları olacak diyeceklerim bu kadar. Oralar bizim toprağımız değil kıbrıs bizim toprağımız ayrıca saçma sapan toprak genişletilmiş veyahut eski haritalardan atmayınız bu ülke'de çok bombalar patladı çok canlar yandı.Milyonlarca Suriyeliler alındı bu ülkeye daha nice sorunlar var herkes kendini akıllı görür geneli kimse görmez.

    tarih dersi verdirtme kendine burada bence sus ve kendini daha fazla rezil etme

  • Saçma sapan dediğin harita bu ülkenn kurucusu tarafından çizilmiş olan Misaki Milli haritasıdır.Laflarına dikkat et...

    O harita şuan geçerli mi ? bana bunu izah eder misin Askerlerin şehit olması kabul edilen bir şey mi bu kadar mi duygusuz oldu bu millet ne işi var kardeşim mehmetçiğin el-bab neden başka ülkenin askeri yok ortaklaşa yapılmıyor mu bu operasyon. Buraya koyayım Osmanlının haritasını her toprak bizim diye altay dağlarına kadar gidelim.

  • Misak-ı Millî ya da Millî Misak (Günümüz Türkçesi ile Millî Yemin ya da Ulusal Ant), Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasî manifestosu olan altı maddelik bildirinin adıdır.[1] İstanbul'da toplanan son Osmanlı Mebusan Meclisi tarafından 28 Ocak 1920'de oy birliği ile kabul edilmiş ve 17 Şubat'ta kamuoyuna açıklanmıştır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'nı sona erdirecek olan barış antlaşmasında Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını içerir. Toplantıdan çıkan kararlar arasında, özellikle Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyesi milletvekillerinin yoğun çabasıyla gizli bir oturumda daha önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından hazırlanan Misak-ı milli (Milli Ant)'nin kabul edilmesi vardır (28 Ocak 1920). Bildiri mecliste Ahd-ı Millî Beyannamesi adıyla kabul edilmiş, ancak daha sonra "Misak-ı Millî" olarak anılmıştır. Her iki deyim Ulusal Yemin anlamına da gelir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları, büyük ölçüde, Misak-ı Millî ilkeleri doğrultusunda oluşmuştur.

    Misaki Milli'ye saçma sapan diyen birisiyle daha fazla tartışmaya giremem.Bir Türk'ün ana hedeflerinden birisi olmalı Misaki Milli

  • O harita şuan geçerli mi ? bana bunu izah eder misin Askerlerin şehit olması kabul edilen bir şey mi bu kadar mi duygusuz oldu bu millet ne işi var kardeşim mehmetçiğin el-bab neden başka ülkenin askeri yok ortaklaşa yapılmıyor mu bu operasyon. Buraya koyayım Osmanlının haritasını her toprak bizim diye altay dağlarına kadar gidelim.

    O zaman ne gerek vardı Kurtuluş Savaşına kim savaşacaktı ki dimi :) Anlamak istemiyorsun :)

    Ayrıca Atatürk'ün Türk Birliği hakkında yazdığı yazıları incele ama nerdeee

  • @Ozan Turan sen hayallerini sadece Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içerisinde kur. Gerisi seni aşar tamam mı. Sana burada sayfalarca tarih dersi veririm ama değmez. Çünkü kafan basmaz açık açık söyleyeyim . İster hakaret kabul et ister etme ama anlamazsın basmaz kafan .

  • DEAŞ'ın tekrar Türkiye sınırlarına yaklaşmaması ve Pkk'nın sınırda yüzlerce kilometrelik alana yayılı bir devletçik kuramaması için El-Bab çok önemli. Bu bölgenin kontrolü bizde olduğu sürece biz o coğrafyada her daim söz sahibi olabiliriz.
    Eleştiri konusuna gelecek olursak çok defa yazdım burda da. Suriyeli erkeklerin burada asalak gibi yaşaması kanıma dokunuyor. Çocuk ve kadınlar eyvallah ama bir ulusun hiç mi onuru olmaz? Hadi kaçtın geldin buraya tamam ama neden en azından geri dönüp Öso'ya katılmıyorsun? Burada ekmek elden su gölden rahat var çünkü...

  • Halen boş yorumlar yapılıyor misaki milli sınırlarının şuan geçerliliği var mı oralar bizim topraklarımız mı bunca zamandır neredeydin kardeş ben şununla tartışamam niye çünkü cahil herkes akıllı zaten. Millete asker boşu boşuna şehit oluyor diyoruz adamların umurunda değil alışmışlar alışın kardeşler.

  • @Ozan Turan ne saçmalıyorsun yahu, ileri görüşlülüğün zayıfsa buna yapacak birşey yok, el-bab şuan bizim için önemli, yıllardır sınırlarımız içinde durdukta ne oldu? pkk bittimi?

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • Bahsettiğiniz sınırlar şuanda mevcut değil kafalar alıyor mu.Öyle eskisi gibi kafana göre sınırlarını genişletemezsın koruyacaktın koruduk mu hayır, şuan bizim topraklarımız mı hayır tabi şehit olmuş sizene değil mi vatan millet sakarya devam böyle ne Kurtuluş savaşının anlamı biliniyor nede Misaki milli.

  • @Ozan Turan ne saçmalıyorsun yahu, ileri görüşlülüğün zayıfsa buna yapacak birşey yok, el-bab şuan bizim için önemli, yıllardır sınırlarımız içinde durdukta ne oldu? pkk bittimi?

    Orada ölenler şehit değil demedim.Boşu boşuna Şehit oluyorlar kendi topraklarından ayrı. yok pkk ile komşu olacaktık falan fılan diye saçmalayan arkadaşlar devlet izin vermeseydi çözüm süreci bilmem ne diyerek onca zaman temizleme temizleme yumurta kapıya kalınca temizle,Osmanlı bitti turan falan yok Cumhuriyet kuruldu fii tarihinde ki sınırlar şuanda geçersiz bunu kabul etmeniz lazım.

  • Orada ölenler şehit değil demedim.Boşu boşuna Şehit oluyorlar kendi topraklarından ayrı. yok pkk ile komşu olacaktık falan fılan diye saçmalayan arkadaşlar devlet izin vermeseydi çözüm süreci bilmem ne diyerek onca zaman temizleme temizleme yumurta kapıya kalınca temizle,Osmanlı bitti turan falan yok Cumhuriyet kuruldu fii tarihinde ki sınırlar şuanda geçersiz bunu kabul etmeniz lazım.

    Ne saf birşeysin sen öyle :) Afrin ile Menbiç hattı birleşirse görürsün saçma sapan yorummu yapılmış...

  • vatan bölünmez sınırları içerisinde bir bütündür.
    pek bilinmeyen kısmı ise bu doktrinin anti-emperyalist olmasıdır. yani batı ya da doğudan gelecek her türlü emperyalist etki ya da işgal bu doktrin ile reddedilmiş ve bu karar türkiyenin kuruluş felsefesi olarak belirlenmiştir.
    misak-i millinin doğal sonucu tam bağımsızlıktır. bu askeri, ekonomik ve politik olarak tam bağımsızlığı ifade eder. yani devletin gidip banka kurması, demir çelik, cam, kağıt, tren ve silah ve altını çizerek söylüyorum uçak fabrikası açması boru değil türkiyenin tam bağımsızlık felsefesinin ürünüdür.

    misak-i milinin eğitim alanındaki versiyonu tevhid-i tedrisat yani tam bağımsız türk eğitim sistemidir. askeri alandaki uygulaması ise sloganı ya istiklal ya ölüm olan kuva-yi milliye ordusudur.

    misak-ı millin dış polikası ise yurtta sulh cihanda sulhtur. yani türkiye emparyalizmin işgali altında her ülkenin bağımsızlık savaşına destek verecektir. bunu amerikanın ırak işgaline destek verip yüzbinlerce masum müslümanın ölmesine dolaylı da olsa neden olarak çoktan delmiş bulunuyoruz zaten.

    bu doktirinler osmanlının çöküş nedenlerinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. batı emperyalizminin borozanı olmuş ittihak ve terrakkiciler misak-i milliye'ye, osmanlıyı parça parça bölmüş azınlık okulları tevhid-i tedrisata, işgal altındaki anadoluda oluşan direnişe karşı halkın üstüne asker gönderip işgale direnenler hakkında idam cezası çıkaran osmanlı devleti ve ordusu ise kuva-yi milliye ye temel olmuşur.

    şimdi baktığımızda ise ülkenin tüm girişimleri yabancı şirketlere satılmış, eğitim birliği özel okullar ve imam hatipler aracılığı ile delinip geçilmiş, ordu 15 temmuz ardından dağıtılmıştır. yani misak-ı milli ile kazandığımız her bağımsızlık düğümü teker teker çözülmüştür. başımıza gelecekler zaten daha önce tarihte yaşamış olduklarmızdır.
    Alıntıdır.Anlayana

  • @Ozan Turan ben ne demek istediğinizi anlıyorum fakat olay misakı milli sınırları mevzusundan ibaret değil. Savaşlar eskisi gibi ülkeler arasında olmuyor artık kolay kolay. Bir satranç tahtası gibi düşünün Suriye'yi. Siz diyorsunuz ki biz bu oyunda piyon bile olmayalım. Biz de diyoruz ki piyonu geçtik Vezir olalım. Söz sahibi olalım ki sınırlarımızda yıllardır planlanan Kürt devletinin kurulmasının önüne geçelim...

  • @Ozan Turan boşu boşuna şehit olmuyorlar bizimde demek istediğimiz bu, oraya müdahele etmezsek 5-10 sene sonra güneyinde batılı devletler tarafından donatılmış ( herşeyiyle) bir devlet bulacaksın ve bu devletle savaşmak zorunda kalacaksın..Çözüm süreci hatalı bir süreçtir onuda ayrı tartışırız bana göre haklı yanlarıda vardı. Sen bu savını 1980 de pkk kurulurken bu devlet ne yaptıya getireceksin, ben senin düşüncenin altında ne yattığını biliyorumda forumda siyaset konuşmak yasak o yüzden bu parantezi açmayacağım

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!