İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • tum istanbullu arkadaslara gecmis olsun,yasanan firtina her daim istanbulun yasadigi bir olay degildi, uzun zaman sonra yanlis hatirlamiyorsam yine bir 7agustosta buna benzer bir firtina gelmis gunduzu gece yapmisti, buda benzer etkide oldu..


    Kisa surede 2 onemli aksiyon yasadik, zayifta olsa el nino yasayacak olmamiz karadenizin iyi isinmasi sonbaharda bize buna benzer havaolaylarinin olabilecegi fikrini uyandiriyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • son iki durumda da yağış tahmin ediliyor fakat bu kadar kuvvetli olacağı düşünülmüyordu. ana akım medyadaki hava tahmincilerinin hepsi, çok net olarak bu sistemin bir önceki kadar kuvvetli olmayacağını söylediler. tahminlerin bir çok parametre ile yapıldığını biliyoruz. ve her şey çok değişken olabiliyor. fakat artık elimizde sistemin gelişini neredeyse canlı canlı görüntüleyebileceğimiz imkanlar yok mu?


    İstanbul gibi yoğun ve çarpık yapılaşmanın, örneğin Kırklareli'nin kaldırabileceği 5 dakikalık böyle bir yağışı kaldıramayacağı çok açık değil mi? sistem Türkiye girişi yaptıktan sonra canlı görüntüler var elinizde, uydudan bakıyorsunuz, rüzgar hangi yönde nasıl görüyorsunuz, havadaki basınç, sıcaklık, deniz ısısı, statik elektrik vs. tüm parametrelere hakimsiniz, işiniz zaten buna hakim olmak ve sonuç? saat 16'da ana akım medyadaki hava tahmincileri canlı yayında bu yağışın önceki kadar yoğun olmayacağını üzerine basa basa söylüyordu.


    acaba bu yağışların şiddeti tahmin ediliyor fakat insanlar panik olmasın diye mi açıklanmıyor? saçma bir düşünce olabilir fakat yağışın şiddetinin tahmin edilememesinden daha vahim olamaz. belki de geleneksel düşünce kalıplarından çıkmak gerekiyor artık. umarım yeni nesil tahminciler daha modern ve yenilikçi yöntemlerle daha hızlı aksiyon alınacak, daha doğru ve yerinde tahminler yapacakları ve insanları hızla haberdar edebilecekleri sistemler geliştirirler. küresel ısınma- iklim değişikliği- kuzeyimizde yok edilen ormanlar- ısınan karadeniz.. artık pek de normal şeyler olmayacağı çok açık.


    Sistemi takip ederek bildiren Havaforum'daki arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sayenizde bir fırtınaya daha hazırlıklı yakalandık :)

  • Beyler yukarıda el nino ya geçtiğimizi yazmışlar sitedeki ensometrede hala la nina yazıyor?
    La nina olduğunu varsayarsam bu yağış normalde el ninolu senelerde gerçekleşirdi çok ilginç nerden baksan çelişki

  • An itibari ile servisteyim. Burası ana baba günü bütün arabaların özellikle arka camları patlamış. Benim aracın kaportası ay yüzeyi oldu (Dün Beşiktaş). Sigorta şirketleri işin altından nasıl kalkacaklar bakalım. Herkese geçmiş olsun.

  • @Arapaho büyük geçmiş olsun. Cok üzüldüm. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum iyi bilirim 18 Mayıs 2012 de gebze de başıma gelmişti. Dolu hasarı için aracı baktırdığım her yerde millet etrafıma toplanıyor, benim durumu gorunce kendi hallerine sukrediyorlardı.


    Dolu hasarını bildiğim kadarıyla trafik sigortası karşılamıyor sadece kaskosu olanlar faydalaniyor. Sigorta şirketlerini de hiç düşünmüyorum bu zamana kadar aldıkları yüksek primlere saysınlar.


    Kendi imkanlarıyla zararı karşılayacak olanlar tavsiyem, boya seçeneği son çareniz olsun. Oncelikle Dolu hasarına vakumla çektiren yerlere baktırın.