Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
bu benim son yıllarda Akdeniz üzerinde gördüğüm en geniş alanı kaplayan sistem.
G.doğudaki hücreler ile benzer davranışları göstereceğini varsayarsak eğer, Akdeniz boyunca resmen süpürerek ilerleyecek
ve vurduğu yerlerde baya ciddi zararlar oluşturabilir
-
Batı Akdeniz üzerinde yeni bir hücre daha form aldı, inceleyebilen oldu mu?
buna göre bu sisteme çok hücreli fırtına denilebilir mi? eğer öyleyse, olgun hücre şu anda Akdeniz'İn batısında oluşmaya başladı.
birkaç saat içinde Fethiye- Kaş'tan başlayarak Antalya- Anamur- Mersin kıyılarından içeri giriş yapacak.
-
evet belli ki siklon hareketi benim bahsettiğim bu haritaya bir de deprem haritasını üzerine koyarak bir bakar mısın kardeşim.
arşivden de deprem anı ve sonrası için incelenmesi gerekiyor, bilimsel olarak bir açıklama getirebilecek var mı?
-
Arkadaşlar rüzgar haritasındaki bu durumun bilimsel açıklamasını yapabilecek biri var mı?
https://earth.nullschool.net/ adresinin geçmişe yönelik arşivinden de kontrol edebilirsiniz depremden sonra 2 gün boyunca da harita hem yüzeyde hem de 850 hPa için bu şekilde idi.
-
yarın muğla - gökova- fethiye hattı için dolu riski var mı?
-
uzun zaman sonra geldim foruma, sevgili dostları selamlarım.
benim de milyonlarca dolares değerindeki puanlarım uçmuş! 
forumun bu halinde bazı uyarılar hayali gibi belli belirsiz görünüyor.
bu tasarım biraz silik gibi kalmış hocam
-
-
ne dersiniz dostlar yarın için umut var mı?

-
6 gün içinde ortalık karışacak. 13-14-15 ocak tarihleri şiddetli yağış, oraj ve özellikle ege/batı akdeniz için ciddi aksiyon bekliyorum.
-
-
-
Geniş bir alandan bahsediyoruz, Güney Marmara' ile aynı anda Batı Karadeniz yönüne de giriş yapacak. Radardan takip edelim arkadaşlar bu direkt çölden gelen bir kum fırtınası. Güney Marmara'nın girişinde ayrı, Karadeniz girişinde ayrı olaylar olabilir. Sİstem hızlı ilerliyor, ama en az bir yarım saatlik aksiyon görebiliriz. Senaryoları çeşitlendirebilirsek, küçük çamur yağmuru geçişi, denizlerimizin durumuna bağlı olarak en ekstrem olarak küçük hortumlar veya kıyılarda kahverengi dolu bile olaiblir. En güçlü olasılık sağlam bir rüzgar göreceğiz ve max. 30- 40 dk. içinde aksiyon bitmiş olacak.
-
İç Ege ve Ankara civarını da etkileyen sistem hızlı bir şekilde Marmara- Batı Karadeniz yönünde yükseliyor.
Gün batımına yakın saatlerde özellikle denize yakın şehirlerde fantastik olaylar görülebilir
-
inanılmaz! batı karadeniz yönünden denize çıkana kadar devam edecek gibi duruyor
06cb63041affca7f846.png
-
bu bulutlar öncü bulutlar, şu anda Bulgaristan üzerinde yağış bırakan sistemin parçası.
yarın daha fazlasını göreceğiz gibi görünüyor.
-
1689d3295e4b5cf396450c.jpg
bu akşam ilginçti gerçekten
-
come on beybiii hava-simsek3232hava-simsek3232
-
-
Bugün de çok artistik bir aksiyon görünmüyor şehrimiz için, radarda Karadeniz'in direkt üzerimize indiği gözleniyor ancak bulutlarda yağış yok gibi. Buna rağmen MGM 15- 18 arasına koymuş şimşekleri. Hadi hayırlısı 
Benim umudum şu anda İtalya'ya yaklaşmakta olan sistemde. Hızına bakarsak Pazar akşamüstü gibi karasularımıza giriş yapar. Akşam olmadan girerse güzel bir aksiyon kopar sanki, her halükarda sağlam yağış bırakacak gibi görünüyor.
-
kaç senedir orajların bu kadar geciktiği olmamıştı. bu haftadan ümitliyim ama denizlerimiz hala tam uygun değil galiba?
patlasın hava şöyle yıldırımlı şimşekli bi rahatlayalım