İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün geceden beri neredeyse tüm mesajları okudum ve gördüğüm birşey var. Bazı insanlarda doyumsuzluk had safhada.. Yazarken yazdıklarımızı bir daha okuyalım lütfen..


    Ve şu konum bilgisi girmeyenlerle sürekli tüm cümleyi büyük harfle yazanlarıda uyarmaktan bıktım, bu konuda kuralları tekrar hatırlatmayalım,konum bilgilerini girmeyenler girsin, büyük harflede ileti yazmayın..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sistemin en şanssız semti şüphesiz Pendik oldu ben Kaynarcadayım geçen sene bile bundan çok yağmıştı, öğlen Samandırdan geldim abartısız 30-40 cm kar var keza Aydosta aynı şekilde ama Kaynarcada durum berbat ilerleyen saatlerde soğumanın ve yağışın etkisiyle sabah güzel bir birikim olacağına inanıyorum.

  • gayette eleştiriydi ben hakaret sezemdim yazımda fazla alınganlık yapmışsınız ocak başı ista kar az diyordu açık açık,bence bünyamin çok başırılı değildi bu sistemde ilk baş yorumları temkinli gidiyor anca son dakikada soyluyor.....zaten son dakikada en amatör tahiminci bile ne olcağını görüyor zaten oyle tahmine ne hacet..

    Size öyle gelebilir.Tınlamayan okumasın o zaman.

  • @macelik aynen öyle geçen sene yılbaşında daha fazla kar vardı. Bakalım sistem henüz bitmedi, inşallah bizde en azından 25-30 cmleri görürüz

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Bay Hava Hocam DEK'ler Karadeniz üzerinde oluşmaya başladı. Alışkın olduğumuz ayrı ayrı, boşluklu yapıda değil, aralıksız bir şekilde yan yana uzanan DEK'ler silsilesi var. Yarın da böyle bir görüntü görme ihtimalimiz var mı? Eğer şu anki gibi oluşursa bantlar Avrupa-Anadolu fark etmeden her yer coşar.

    Rüzgar açıları iyi görünmüyor ama bu kadar güçlü bir soğuk olduğu için değişik bir tepki olabilir. Güney ilçelere ulaşmayan daha çok kuzey ilçeleri etkileyen boşluksuz bir kütle oluşabilir. Ben dek yağışı miktarlarında batı-doğudan çok kuzey-güney farkının fazla olacağını düşünüyorum.

  • Üst seviye nemi yetersiz ve düşük seviyede enverizyon var. Bu nedenle Anadolu yakası doğru düzgün kar alamıyor. Ancak ilerleyen saatlerde bu değişecek ki şu an başladı bile.


    Eve geçtiğjmde daha detaylı bir Skew-T analizi yapacağım.

  • Kar orta-yoğun arası gidip geliyor ama hiç zayıf olmuyor.Sarıyer hafifte olsa aralıksız yağış alırsa süper olur.

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA

  • bu kar cm yorumu yapan arkadaşları anlamıyorum. Kimisi 60 cm kimi 30 cm kimi 20 cm deyip gidiyor. Ya arkadaşlar o 60 cm olarak ölçtügünüz yerler rüzgarın toplaması ile oluşan birikimdir. sağlıklı bir ölçüm için yol kenarına yada boş etrafı acık arazilere bakmayın.

  • @Bay Hava rüzgarın modellerdeki gibi çıkmama ihtimali ne kadar ? Mesela rüzgarın poyraz olma ihtimali ne kadar ?

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA