Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bende 1999 depremin de saat 01 buçuktu televizyonda film izliyordum annemde yanımdaydı saat 3 e geldi bende tam dişlerimi fırçalamaya girdikten sonra annem sakince oğul deprem oluyor korkma diyordu küçüktük 11 yaşında bişeydim annem sakince haydi oğlum aşağı diyince bende ürkttüm bina çok fena sallanıyordu ve sakince aşağı indik benim babam yok bu arada sonra aşağı indik deprem hala sürüyordu herkes dışarı çıkmıştı binalar gümbür gümbür yıkılıyordu annem bakma diyordu Allahtan 2 katlı evimiz vardı

  • Vintersaga


    2014 Gökçeada 6,5 büyüklüğünde ama süresi 42 saniye olan bir deprem. Çok kuvvetli hissedilmesinin sebebi sürenin uzun ve derinliğinin nispeten yakın bir derinlik olan 10 km civarında olması.


    Fakat deprem sonrası yapılan açıklamalarda, "KAF'ın Ege Denizindeki uzantısı kırıldı diye değerlendirilmektedir" diye bir açıklama yapılmış AFAD tarafından ama ben doğru bulmadım açıklamayı. Yasak savma gibi olmuş.


    Depremin sebebi büyük olasılık, Ege denizi içinde yer alan yerel faylar. Ama ilginç bir durumu da var, O bölge de ölçümler yapılmaya başlandıktan sonra 6,2 ölçülmüş ama 6,5 ölçülmemiş. Bu da volkanik hareketlerin oluşturduğu bir etkenin oradaki yerel fayları tetiklemesi gibi duruyor.


    Siz yazınca aklıma geldi biraz baktım. Ama incelemeye değer bir sarsıntı.


    teşekkürler.

  • ilker.gunebakan hocam 99 depreminden yaklaşık 1.5 -2 ay öncesinde yanlış hatırlamıyorsam Manisa merkezli bir deprem olmuş yataktan fırlatacak şekilde.Hatta ortağım Balıkesir-Bursa yolunda seyir halindeyken denk gelmiş koyun taşıyan bir araçtan sarsıntıyla birlikte bir düzine koyunun telef olduğunu görmüş.Şimdi algıda seçicilik gibi oldu Manisaya bakar oldum.Bir bağlantı yoktur muhtemelen ama sanırım dediğiniz gibi derinliğin fazla olmadığı 4 4.5 gibi bir depremdi...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 4 Şubat


    Hocam, iki deprem arasında bir bağlantı yok. Ama algısal anlamda çok haklısınız, mesela Allah korusun yarın ülkenin her hangi bir yerinde büyük bir eprem olsa, akla gayet doğal olarak Ayvacık gelir ve bir neden-sonuç ilişkisi kurmaya çalışırsınız.


    İnsan beyini o kadar muhteşem bir o kadar da ilginç bir yapı ki, olaylar arasında mutlaka bir bağlantı kurmak zorunda. Eğer bağlantı kuramasa bile, kendisi bir şekilde kurgusal anlamda o boşlukları gayet güzel doldurabiliyor. Mesela Deja vu dediğimiz olay gibi.

    Yada deprem, sel, kasırga gibi doğal olaylar için kurduğu neden - sonuç ilişkileri gibi.

    Dün güneş tutulması olsaydı bugün kü Ayvacık depreminin sebebi oydu mesela.


    Yani düşünceniz aslında beyninizin size bir oyunu :)

  • derinlik az olması hissettiriyor İlker hocam konuştuğumuz gibi.Fazla da konuşmamak lazım evren sinerjiyi alıyor hemen :) gece konuştuk gündüzünde deprem :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...