Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ilker.gunebakan doğru söylüyorsun abi yani bu adam deprem yok diye mesaj atsa zaten yılda kaç tane ciddi büyük ölçüde deprem oluyor sayılı %99 başarıya ulaşacak ama ne raiting kasacak nede takipçi kasacaktı lakin işi böyle yapınca dediğiniz gibi insanlar bundan haz duyduğu için otomatik olarak takipçisi arttı ve ticarete döktüler .


    Şuandada chemtrails denen şey moda ne kadar doğrudur bilmem yapay deprem,yapay hava durumu vb. gibi şeylere kaymaya başladı insanlar ve sorgulamadan inanıyorlar .Her yağan yağmura bir insan yapımı ,her depreme bir insan yapımı demeye başlayan bir kitle var artık insanlar dediğiniz gibi haz alıyorlar bunlardan ilginç bir şekilde .

  • Geçen gün bahsetmiştim Veysi Kurt tan gerçekten değeri bilinmedi diye düşüyorum adam çok çabalamıştı ama gören olmamıştı Allah rahmet eylesin.

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Aek41


    Merhaba;


    Bahsettiğiniz hesabı biraz inceledim. Yalnız bilgiler kendi içinde tutarsızlıklar içeriyor. Mesela;


    Bilimsel yaklaşımda, bahsettiği 1300 veri, Geliştirilmiş ağ sistemi, çözüm algoritması gibi kavramları tanımlayıp, bu kavramlara referanslar verebilmeliydi.

    Bu yaklaşım olmadığı gibi, çoğu yerde " depremin şiddeti" diye bir tanım geçmektedir. "depremin şiddeti" diye bir kavram bilimsel anlamda yoktur. Deprem şideetinden kastedilen "depremin büyüklüğü" olmalıdır.

    Bir de en önemli done olarak "yapay zeka" örneği verilmektedir ama yapay zeka kavramının içi bile daha dolduralamamıştır. Yapay zeka bırakın deprem tahmini analizleri yapmayı, şu aşamada halen basit algoritmalarla yürümeye çalışsn Beta kapsamında projeler içermektedir.


    Bu tür içi boş ( en basitinden şu aşamada) safsatalardan uzak durmakta fayda var.


    İyi forumlar

  • 00:36 da merkez üssü yalova-çınarcık olan 3.5 şiddetinde bir deprem daha oldu.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • artçı olduğunu biliyorum hocam hisseden olmuştur belki:) buara o bölgeden deprem haberi gelecek böyle 3 şiddetinde vs

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil


    Hissetmek konusu ilginç aslında. Hani "algıda seçicilik" diye bir olgu vardır. Mesela Şahin marka araç almak istersiniz, kafanızda o araba vardır. Yollarda hep şahin görürsünüz :)


    Deprem olayıda öyle sanırım. İnsan hassaslaştıkça, reseptörleri de ufacık hareketleri bile algıyabiliyorlar.

    Tabi birde, 1999 depreminden sonra, çok şiddetli bir deprem olup, yüzeyden neredeyse 30 km. derine kadar bir çok katman hareketlenince, 3 büyüklüğündeki yüzeye yakın olan depremlerde ( üstelik Çorlu'da olmama rağmen) yerimizden fırlardık korkudan.


    Allah yıkım, afet, ölüm vermesin inşallah.

  • Aynen öyle hocam, 7.4 ü ve hemen arkasından 7.2 yi yaşadıkta sonra, herhangi bir depremi hissediyorsam hep şu korku oluyor içimde giderek kuvvetlenecek mi? çünkü 17 ağustosta bu durum olmuştu.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Şu anki oluşum gemlik hattını takip ediyor . Oralarda yaşayan vatandaşlarımızın deprem çantası vs. gibi tedbirleri almalarında , kontrol etmelerinde fayda var .

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • divane


    99 Depremi bir felaketti. Ben Çorlu'da yaşadım. Sabahı yeni taşınmıştım eve. Akşam deprem oldu. Zaten ayaktaydık, dolap filan montaj işler için.

    Sasrsıntı başlayınca, evde de acemiyiz, kapıyı bile bulamadık çıkmak için. Kapıdan da geçtim, evin içinde yürüyemedik bile.

    O 45 Saniye hayatımın en uzun zamanıydı. Başlamadan önce gelen o inanılmaz ses, kızıl bir ışık, ve eşimin " Allahım bitsin artık, ne olur bitsin artık" sesleri hala beynimde yankılanıyor.


    Biz Çorlu'da bunları yaşarken, bölge de yaşayanların o an hissetikleri benim için hep acı verici olmuştur.


    Allah, bir daha insanımıza böyle acılar yaratmasın inşallah.

  • Hocam bu kızıl ışık muhabbeti , gölcükte falan da böyle bir ışıktan bahsediliyor . Bahsettiğimi iddiaları anlamışsınızdır . Sizce gerçekten böyle bir teknoloji mevcut olabilir mi ?

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • amin hocam amin..45 sn idi deprem dogru ama inaninki dakikalar gibiydi.biz o an deprem oldugunu anlayamadik.kiyamet kopuyor sandik.evimiz yikilmadigi halde,hepimuzin vucudu kaniyordu.savrulmustuk her bir tarafa.tarifsiz bir ses ve anlam veremedigimiz bir calkalanma durumu.kelime bulamiyorum inanin..caresizlik caresizlik ve caresizlik...allah korusun

  • cedkanbiryafes


    Ben bahsettiğiniz "Haarp" teknolojisine depremler yaratma, meteorolojik olayları değiştirmek manasında inanmıyorum. Forumda bununla ilgili bir konu var zaten. Search ederseniz bulursunuz, hatta okumanuzu tavsiye ederim.


    Işık olayının ise bilimsel bir açıklaması var. Çok uzun bir hat boyunca kırılma oluştuğu, yerel fayları da harekete geçirdiği için, çok ama çok büyük olasılıkla kırıklardan çıkan büyük hacimlerdeki " metan" gazının yanması ile oluştuğu düşüncesi.Ben bu görüşü destekliyorum.




    iyi forumlar

  • ilker.gunebakan metan gazı olayını söyleyecektim ama emin olamadım , teyit oldu benim için lakin fay hattı bu kadar uzakken ve fayın kendi oluşturduğu kırık olağan üstü büyük değil iken bu metan gazının yanması ile oluşan ışık nasıl çorluya kadar ulaşabiliyor :huh: