Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • pergamon hocam,bu depremin büyüklügü 7.4 den daha yüksek olabilir mi sizce?tamam cok sig ama cok asiri genis alanda,buyuk hasar var

    Minumum 7.7 bu tür büyük depremlerde uzak istasyon verileride çok önemli genel olarak 7.87Mw-7.92Mw geçiyor. muhtemelen 7.8

  • Gaziantepte 531 bina hasarlı.Umarım soğuktan en az şekilde etkilenirler.HFnin hesaplarından bugünün hava durumu deprem illeriyle ilgili genel olarak paylaşılsa iyi olur aslında.

  • Temmuz ayında Narlı fayının kuzeyinde bir deprem etkinliği başlamış en büyükleri 3.8M olan 1<x<3.8 arasında 50'ye yakın deprem meydana gelmişdi bu depremlerin dağılımı bir hat boyunca 18km'ye kadar uzanmışdı fayın riski konusunda bilgim olmadığı için yorum yapmamışdım, Ramazan hocanın paylaştığı verilere göre Ölü deniz fay segmentlerinin segmentasyon ayrımları paylaştığı haritalardaki gibi bir bütün ise ve temmuz ayındaki depremsellik kırılacak hattın iki ucunda hazırlık depremleri olarak gelişiyorsa 100km'lik bir hat boyunca 7.3-7.4'lük bir deprem hazırlığını işaret ediyor denilebilir ( ne zaman sonra ???)


    Bu depremlerden kısa bir süre sonra başka bir sismik boşluk konumundaki Türkoğlu segmentinde DAF'la uyumlu çözüm veren doğrultu atımlı faylanma depremleri 4.6/4.4/4.3 ve artçıları gelişti. Türkoğlu/Gölbaşı segmentindeki Türkoğlu kesiminin aletsel dönemde ( 1900 sonrası) ürettiği ilk +4Mw depremlerdi .

    Ölü deniz fay sistemine ait MTA' ya göre ayrı segmentler olan Sakçagöz ile Narlı segmenti arasındaki bu kesimde 2012 Eylül 5.1 Kasım 4.7/4.5 ve sonra ki yıllarda 4'lük depremler meydana gelmeye devam ediyor 2012 ve sonrası bu kesim çok aktif denebilir.

    Şu yazıyı yeniden alıntılıyorum anaşok ne zaman sonra ??? bilinmiyor-bilemiyoruz..


  • Yarın sabah saatlerine kadar kesintisiz yağış var bölgede güney kesimlerinde yağmur olurken Malatya şehir merkezi dahil olmak üzere yoğun kar bekleniyor.Mevcut kar birikimi dahil olmadan bu geceden itibaren yağması beklenen toplam kar haritası bu şekilde.


  • Yarın sabah saatlerine kadar kesintisiz yağış var bölgede güney kesimlerinde yağmur olurken Malatya şehir merkezi dahil olmak üzere yoğun kar bekleniyor.Mevcut kar birikimi dahil olmadan bu geceden itibaren yağması beklenen toplam kar haritası bu şekilde.

    Aytac hocam deprem bölgesi hava tahmini paylaşılabilir türkiyenin en büyük hava durumu sitesiyiz sonuçta.Malatya ve Maraş merkezlerinde sistem kar bırakacak.

  • Depremin ivmesi 664 cm/gs...

    Korkunç...


    sxo5vmk.jpg

    Snow Depht / Beylidüzü

    Kara Aşık Olmak Delilik Değil bir Sevdadır...

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Şimdi tiviti türkçeye çevir oku …

    Ne zamana tarih vermiş!😳

    Israrla devam ediyorsun , tarih vermemiş er yada geç demiş ne kadar geç ??? , bak bir üste alıntıladım bundan çok daha önce yazılmış bir yazım mevcut bu şahıs yıllardır her ay farklı bölgelerde büyük deprem bekliyor (Elazığ depremindede bildi diye lanse edildi) vallahi çıldırıyorum, tayvanlı bitmişdi şimdi bu başlar..

  • Alçak basınç ile deprem arasında bir korelasyon olduğunu düşünmüyor değilim şuanda. Sürekli denk geliyor bu durum. Ne zaman alçak basınçlı bir sistem gelse deprem hareketliliği oluyor. İlginç bir durum.

    Dün İstanbul Kağıthane'de deprem olunca yazmıştım bu yazıyı.


    PergamoN hocam bu konu hakkında ki düşünceniz nedir? Ben tesadüf olduğunu düşünmüyorum.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Israrla devam ediyorsun , tarih vermemiş er yada geç demiş ne kadar geç ??? , bak bir üste alıntıladım bundan çok daha önce yazılmış bir yazım mevcut bu şahıs yıllardır her ay farklı bölgelerde büyük deprem bekliyor (Elazığ depremindede bildi diye lanse edildi) vallahi çıldırıyorum, tayvanlı bitmişdi şimdi bu başlar..

    Ya utanmadan özelden taciz ediyor bir de '' Harp doğru tsunami haberi doğru artık uyansanız iyi olur '' diye mesaj atıyor zaten fıttırmak üzereyim.