Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Deprem tarihsel aralıkların bir düzeni var ama bu 2-3 yıla kadar sıkıştırılmış bir aralık değil, yani söylemem o ki kalmaması gerekiyor deyimi biraz zorlama geldi ürtad :)

    2-3 Yılımız belki daha azda kalmış olabilir kabaca da 1999 dan sonraki verilen 30 yılın 21 yılı geçti bile yani şu anda bile deprem olabileceğini unutmamak gerekiyor stres birikimleri de öyle ama size biraz daha açacak olursam


    bakın 1509 depremi tarih aralıklarına ve 1766 depreminin tarih aralıklarına göre her iki fayında neredeyse süresi dolmuş durumda kalmaması gerekiyor deyimini buradan yola çıkarak söyledim


    harita-2-scaled.jpg


    benim bu konuda hiç bir verim yok jeolojide okumadım sadece araştırma yaparak bunları söylüyorum o yüzden ben tam anlatamam anlatsam da anlaşılır olmam ama sizin çok daha iyi bilgilenmenizi ve yanlış yoldan döndürmek için size şu videoyu göndereyim lütfen bunu boş bir zamanınızda sadece Cenk hocanın kısımları olmak üzere dinleyin sonra da Ahmet Ercan ve Şener Üşümezsoy un 20 yıl önceki bilimle anlattıklarına bakın ve tekrar söylüyorum bu yorumlarım sadece sizin için değil yanlış anlamayın lütfen siz gibi böyle kişileri takip edip yanlış bilgilenenlere çünkü büyük deprem olduğunda bazıları bu 2 adamı dinleyip ona inanıp ya da ona inanmak isteyip çok geç kalabilir


    7 Mal editiert, zuletzt von Soykan T. ()

  • Biz binamızın kolonlarını 1.5 yıl önce baktırdık ve bize fena olmadığını söylediler. Yani sağlamda değil ama çürükte değil dediler. Bu arada bina 20 senelik.

  • SnowManN bunları biliyorum, belirttiğiniz üstadı da takip ediyorum. Hepsinin geçmişe yönelik tezleri mevcut. Üstteki yorumumun ana teması depremin ne zaman olacağı değildi, binaların yaşı ve kalitesi idi. Yanlış anladınız sanırım. Saygılar.


    Snowyy Bizim bina bodrumda bazı kolonların tam ortası olmasa da dört parçaya bölseniz 1. ile 2.parçanın ortasına denk gelecek şekilde serçe parmağınızı sokacak şekilde çatlaklar oluştu. Sonra üzerlerini sıva ile kapattık ve unuttuk. Depremler sıklaştığı zaman hatırlar olduk sadece. Şimdi kentsel dönüşüm için bir firma ile anlaştık, çoğunluk sağlandı ama istemeyenlere ihtarname gönderme aşamasındayız, şu halde bile %30 binayı vermeyi kabul etmiyor. Gerisini siz düşünün.

    Einmal editiert, zuletzt von illaki ()

  • 1509 küçük kıyamet olarak adlandırılan İstanbul depremi. Sonra 1766 büyük İstanbul depremi. Aynı sürecin gerçekleşeceğini varsayarsak tarih 2023'e geliyor. Tabi ki illa böyle olacak diye bir şey yok ama, son dönemde artan sismik aktiviteler ve yaşanan depremler sürecin sonuna yaklaştığımızı gösteriyor. Bu benim görüşüm. En doğrusunu Allah bilir.

  • marmarada sismik aktivite her zaman olmustur..arti son donemde,gecmis yillara gore hic bir degisiklik yok.zaman zaman yogunlasir zamanda azalir..surenin sonuna geldik deyip,velveleye gerek yok.

  • Oturduğum ev müstakil ve 99 yılında yaptırmıştık,3 ay sonra da büyük deprem olmuştu zaten.O zamanlarda tek bir çatlak dahi yoktu,binanın sadece bodrumunda hazır beton var,o da depremden sonra döküldü bina yapılırken hazır beton daha yoktu o dönemlerde.Geçen aylarda baktığımda yatay kirişte incecik bir çatlak gördüm bodrumdasadece tek bir noktada,geriye kalan ne kiriş ne kolonda tek bir çatlak dahi olmasa da beni tedirgin etmeye yetti.Öte yandan bina demirleri nervürlü değil düz demir ve kesin olarak paslanmışlardır 20 seneden fazla oldu çünkü.Tuzlanın zemininden zaten bahsetmeye gerek bile yok.Ben bu halde bu kadar tedirginken aynı şekilde 8-9 katlı eski binalarda oturanları düşününce uykularım kaçıyor,nasıl olacak bilmiyorum.

  • Bu videoda depremden 2 dakika önce denizin dalgalanması depremin habercisi olduğu söyleniyor. Konu hakkında fikir sahipleri varsa yazabilirler gerçekten bana ilginç geldi. Özellikle ilk 3 dakikası ile 10.dakikadan itibaren.


    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu videoda depremden 2 dakika önce denizin dalgalanması depremin habercisi olduğu söyleniyor. Konu hakkında fikir sahipleri varsa yazabilirler gerçekten bana ilginç geldi. Özellikle ilk 3 dakikası ile 10.dakikadan itibaren.


    Milliyet deprem sonrası görüntüler olarak paylaşmış, bu tür su değişimleri ciddi bir yer değiştirme (yırtılma/deprem) olmadan olmaz.

  • Oturduğum bina 93 yılında yapıldı ve o dönemde hazır beton çok yaygın değildi.Yani karma beton şeklinde atıldı betonlar.99 depremi olduğunda binamız 6 yaşındaydı ve merkes üssüne 25 km uzaklıkta.Üzerine kasım ayında Düzce oldu ve Düzce depreminde de sallandık .27 yaşında şuan binamız ve büyük depremler gördü hasar aldı.Olası marmara depreminde yıkılacak büyük ihtimalle bunun da farkındayız ama evli ve çocuklarım var ,mümkün değil yeni ev satınalmam.Eminim benim gibi çaresiz olan çok sayıda insan vardır.Allah yardımcımız olsun.

  • KAF in dogu ucunun kirilmayan kismi yedisu segmenti ve biz marmaradan beklerken saatli bomba misali o fay kirilabilir, kirildiginda 7.2-7.4 buyuklugunde bir deprem uretecek..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • KAF in dogu ucunun kirilmayan kismi yedisu segmenti ve biz marmaradan beklerken saatli bomba misali o fay kirilabilir, kirildiginda 7.2-7.4 buyuklugunde bir deprem uretecek..

    Evet benim de korktuğum şeylerden biri bu. Bu konuda birkaç yazı okumuştum ki Celal Şengör'de sanırım bunu demiş. Doğu'da 7 ve üzeri bir deprem olmadan İstanbul depremi olmaz demişler. Önümüzdeki dönemde doğuda böyle bir deprem gerçekleşirse beklenen İstanbul depremi adına daha da endişeli olacağım.

  • Evet benim de korktuğum şeylerden biri bu. Bu konuda birkaç yazı okumuştum ki Celal Şengör'de sanırım bunu demiş. Doğu'da 7 ve üzeri bir deprem olmadan İstanbul depremi olmaz demişler. Önümüzdeki dönemde doğuda böyle bir deprem gerçekleşirse beklenen İstanbul depremi adına daha da endişeli olacağım.

    ben bu görüşe katılmıyorum, yani doğuda bir deprem olmadan batıda olmaz konusuna, ama Yedisu segmenti uzun zamandır enerji biriktiren ve sismik boşluktaki bir fay, ve yanlış bilmiyorsam KAF ın doğuda kırılmayan tek kısmı Yedisu segmenti..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Mesela bu depremi öncü kabul ederek afadın yönetiminde sanki büyük deprem olmuşcasına bir tatbikat yapılsa ve yakın belediyeler bölgede bina taramasında bulunsa ne güzel olur...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Karlıova depremi (4.2) haziran ayındaki depremin 5.9Mw episantr merkezine çok yakın gözüküyor geç gelen bir etkileşim olabilir.Bölgede çok sayıda fay eşlenik yapıda bulunuyor 2005 deprem serisi gibi aylar sonra gelen anaşoka yakın büyükükdeki depremler 5.9Mw/6.0Mw vb. görülebilir. Bugün ki depremde dahil Yedisu fayında olmuş gözükmüyor ama çok yakınında riski yüksek yerlerden biri.


    Ridgecrest depremi (7.1Mw doğrultu atımlı fay) yüzey kırığı müthiş;

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()