Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu arada Bingöl'de yağış da varmış, Allah kolaylık versin bölge halkına. Çok geçmiş olsun...


    11decb5.jpg

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Yedisu sismik boşluk bunu biliyoruz. Artçı dağılımlarını bakmak lazım. Bingöl'de birden fazla faylanma mevcut. Kesişim bölgesi. Takip etmek gerekir bir süre. Geçmiş olsun bölge halkına. Canlı yayında yağmurda var yazık olmuş.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Çözümlemeyi bende çok merak ediyorum. KAF mı DAF mı bu soru önemli. Çözümleme geldiği zaman daha sağlıklı yorumlar yapılır. Pergamon hoca da görüşlerini yazacaktır.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Herhangi bi yerden deprem haberleri aldıktan sonra hemen aklıma 99 da izmitte yaşadıklarım ve kaybettiklerim geliyor ,Rabbim yardımcıları olsun çok ama çok zor ,İnş ağır bir tablo oluşmaz

  • Dışardaydım yeni eve geldim bu büyüklükler o bölgede ciddi hasar yapıyor en yakın örneği 2005 eşlenik depremleri hala önlem alınmaması üzücü,artçı dağılımlar yedisu segmenti (kaf)’la uyuşmuyor.Daf’la hiç alakası yok yerel faylanmayla ilgili gibi duruyor daha önemlisi bölgede çok yerel fay var 2005 deprem serisi gibi bir oluşum tetiklenirmi bilinmez ama tedbirli olmakda fayda var.

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Dışardaydım yeni eve geldim bu büyüklükler o bölgede ciddi hasar yapıyor en yakın örneği 2005 eşlenik depremleri hala önlem alınmaması üzücü,artçı dağılımlar yedisu segmenti (kaf)’la uyuşmuyor.Daf’la hiç alakası yok yerel faylanmala ilgili gibi duruyor daha önemlisi bölgede çok yerel fay 2005 deprem serisi gibi bir oluşum tetiklenirmi bilinmez ama tedbirli olmakda fayda var.

    Deprem için hiçbir yerde önlem alınmıyor. 99 depremi ülkemize örnek olmadı. Eylül Silivri depremi uyardı gene olmadı. Erzincan'da şiddetli ve kayıplar olduğu deprem oldu unutuldu. Deprem konusunda tek + durum Arama kurtarma ve Kızılay desteği. Başka hiçbir önlem yok. Operatörler bile kopuyor. Evler üfleseler düşecek halde. Marmara bölgesi Türkiye'nin sanayi,maddi ve manevi her yönünü çekiyor ve nüfus yoğunluğu da orada. Bingöl mesela DAF, Kaf birleşiyor birde Yedisu gibi sismik boşluk var. Bu zamana kadar tek önlem alınmamıştır. Ülkemiz Marmara depremi gerçekleşmedikçe deprem gerçeği ile hiçbir zaman yüzleşemez. Yeteri kadar halka deprem bilinci verilmiyor. Zorunlu tedbirler gelmeli 1. Derece deprem bölgeleri. En basitinden evdeki eşyaları duvara montelemeyi zorunlu tutmalı devlet diye düşünüyorum.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Kandilli’nin deprem açıklamasını okudum ilk defa açık açık uyarmışlar olur ,olmaz orasını allah bilir tabiki ama uyarmalarına sevindim 2005 depremlerinden yola çıkarak uyarı verdiler tahminim, daha da kötüsü yedisu gibi bir boşluk mevcut kaf hiç bir sismik boşluğu kırmadan geçmiyor.


    Açıklama;

    Bölge KAFZ ve DAFZ’nun birleşim alanı olan yoğun deformasyon alanıdır. Bölgede özellikle her 2 sistemi arasında çok fazla miktarda aktif tali kırık bulunmaktadır. Deprem bu alanda meydana gelmiştir. Yapılan hızlı fay düzlemi çözümü depremin doğrultu atımlı bir faylanma ile meydana geldiğini göstermektedir.

    Bölgede önemli miktarda artçı deprem olması beklenmelidir. Bu artçıların özellikle kaynağa yakın yerleşim birimlerinde yığma kerpiç ve kağgir yapılarda etkili olması ve hasarı arttırıcı yönde etkisi olması beklenmelidir. Bu yüzden vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemelerine ve bu yapılardan uzak durmaya özen göstermelidirler.

    Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşaa edilmiş olması depreme karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır.

    0a7c2ef0a13e882f420.png

    f9bc254.png