Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Daha önce görmeyen yokturda varsa ramazan hocamın 1996'yılında yaptığı sismik boşluklar konulu çalışmasındaki harita tüm fay hatlarının makelesi mevcuttur! Lake hazar (hazar gölü) denilen yere yarın patlama işareti koyacağız ne yazık ki ..

    c0a8ab52928f28aa8f.jpg

    https://www.gzt.com/amphtml/ju…deprem-bekliyorum-3528267

    bu adamında hakkını teslim edelim doğu doğu diyordu sürekli

  • Abi ne yalan diyim 2010 da Bişkek te deprem yaşadım. Salak salak sırıtmıştım bende. İstemsizce olan bir şeydi ama

    Storm Chaser


    Tabi hemen yaftalamamak lazım. Bu da benim hatam. Hep göz ardı edilen bir unsur var, o da insan psikolojisi.

    Bu tür stres durumlarında insanların tepkileri beklenenden çok farklı olabiliyor.


    Erken değerlemem için özür dilerim :/

  • https://www.gzt.com/amphtml/ju…deprem-bekliyorum-3528267

    bu adamında hakkını teslim edelim doğu doğu diyordu sürekli

    Güzel kardeşim bu deprem kestirimi değildir. 1-1.5ay önceki yazdıklarımı (sivrice depreminden sonra 5.4) bulmaya çalışıyorum bölgedeki riski bende dile getirmiştim diye hatırlıyorum.. doğuda yıllardır deprem bekliyor bu adam eee denizli/bozkurt depremi 6.0Mw Elazığ/kovancılar (2010) 6.1Mw tunceli/pülümür depremleri nereye gitti? Daha nice deprem doğu anadolu büyük depremler bakımından batı anadoludan çok daha riskli bir bölge zaten sen bu açıklamalardan ne anladında bu adama hakkını teslim ediyorsun?


    Türkiye'nin Doğu bölgesinde deprem yaşanacağını iddia eden Yakut, şu değerlendirmelerde bulundu:

    2015 yılından beri tezim şudur, 2011 Van depreminden sonra ülkemizde 6 yıllık yıkıcı deprem periyodunu geçtik. Yani 2017 ve 2018'de en geç olması beklenen yıkıcı bir deprem karasal olarak meydana gelmedi.

    2020 yılı hem dünya hem de ülkemiz için önemli bir yıl olarak depremsellik açısından belki tarihe geçecek. Bence Batı'dan ziyade özellikle Doğu'ya bakmak lazım.

    Meydana gelen Endonezya, Çin ya da Uzak Doğu depremleri ve bağlı olduğumuz plakalara baktığımızda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bu sene önemli bir rol oynayacağını sismik açıdan görebiliriz.

    Bu yüzden 2020 yılında 6 ya da üzerinde bir deprem Doğu bölgelerimizden gelirse şaşırmam. Marmara'da tabi ki depremler olacak, İstanbul'da, güneyde, kuzeyde tabi ki depremler olacak, ama deprem bilinciyle yaşamayı bilmedikten sonra depremlere karşı yapacağımız hiçbir şey olmayacak.

  • Enkazın altından ölmüş bir baba çıkartıyorlar, altından da siper olduğu halde kurtaramadığı çocuklarını.

    Evet gördüm bende çok acı gerçekten baba siper olmuş çocuklarına birşey olmasın diye ama malesef çocuklarıda hayatını kaybetmişti gördüğüm kadarıyla.

  • Tabi henüz çok erken ama, devamlı hatırlamamız için kendimi yazmak zorunda hissediyorum.

    Bu akşam olan depremi İstanbul'da düşünün.

    Daha yoğun trafik, patlayan alt yapı, doğalgaz, su, elektrik hatları, iletişim, ulaşım her şey öldü..


    Sizleri, yarın sabah ki İstanbul'u da, bu deprem de canını kaybeden insanlarımızı da Rahmetle yad ederek sessizce düşünmeye davet

    ediyorum. Felaketi hayal etmek felaket tellallığı değil, belki de vicdan görevimizdir.

  • Puturge üzerinde olan sismik bosluk 1114 yılından beri suskun ve şu anda orada bir hareketlilik var 3.9 4.0 gibi depremler oluyor. Umarım bunlar öncü değildir. Hiçbir bina kaldıramaz

  • bu adamında hakkını teslim edelim doğu doğu diyordu sürekli

    Hocam işin esprisine PergamoN  Ilker Gunebakan hocam ve ben 6 üzeri tahmin iddasında bulunduk bu konuda.Hatta kazanan Pergamon hocam olmuştu.Deprem tahmini yapmak sismik boşlukları bildikten ve istatistikleri takip ettiğinizde herkesin yapabileceği birşey.Hatta yakın zamanda Pergamon hocaya 6.5 üzeri olan istatistikleri sormuştum.Ama bilinmeyen hangi fayda ne zaman olacağının bilinebilmesi ...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Düşünmek bile korkutucu.

  • Sincik/hazar ile hazar/palu segmentleri 1 yıl (1874/1875) arayla M>7’den büyük depremler üretmişlerdir. Palu segmentinde yakın tarihte (2010) 6.1M’lik can kaybı yaşanan bir deprem meydana gelirken nispeten daha küçük ama daha sık deprem üreten Sincik/hazar segmenti son yüzyılda Daf’ın en aktif bölümü konumunda.

    Kahramanmaraş Türkoğlu/Gölbaşı segmentinde ise 1114’den bu yana (1513 deprem izi şüpheli) 905 yıldır suskun son yüzyılda M>5 deprem üretmemiştir.

    5a79e0.jpg


    27 Aralıktaki paylaşımlarım.