Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • izzet.crt


    Depremi önce den bilmek değll de, " önceden hissetmek" tanımı daha mantıklı geliyor.

    Yine çok büyük olasılıkla, kırılma başladığında normal de duyamadığımız frekanslardaki

    dalga yayılımını, belki de kulakları sayesinde farklı bir frekans aralığında hissedebilen insanların

    varlığını gösterir.


    Ama neticede ilginç bir doğa olayıdır.


  • Açıkcası inanmanızı tavsiye etmediğim "duygu sömürüsü" yapanlardan biri.

    Bahsettiği bölgeler pasifik bölgesi dışında, depremselliğin en yoğun olduğu bölgelerden biri.

    Yarın Yunanistan, Adriyatik veya Türkiye'de deprem olunca ki kesinlikle olacak, "tahmin etmiş mi" olacak?


    Çok takılmayın.


  • Ramazan hocanın attığı son tweet. Normal bulmamış son depremi. Belkide aklından daha neler geçiyor ama yazamıyor. Bunuda geçen demişti. Bir şey yazarım halk paniğe ve korkuya kapılır diye. Sonumuz adım adım yaklaşıyor ve bizler hiçbir şey yapamıyoruz. Allah korusun ne diyelim.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

    Einmal editiert, zuletzt von sura16 ()

  • Storm Chaser


    1963 depremi ile ilgili çok sağlıklı verilere ulaşmak, o günün teknolojisini de düşünürseniz çok sağlıklı olamıyor.

    Ama ilk yazdığım cevap, PergamoN ve Narsil Hocalarında yazdığı gibi çok büyük olasılıkla Çınarcık çukurunda olan olağan bir deprem.


    Bu konuda çok da spekülatif yorumlara takılmayın.

    Selamlarımla


  • Ramazan hocanın attığı son tweet. Normal bulmamış son depremi. Belkide aklından daha neler geçiyor ama yazamıyor. Bunuda geçen demişti. Bir şey yazarım halk paniğe ve korkuya kapılır diye. Sonumuz adım adım yaklaşıyor ve bizler hiçbir şey yapamıyoruz. Allah korusun ne diyelim.

    R.Demirtaş ve C.Yaltırak Hocalar doğal olanı yapıyorlar. O seviyedeki bilim insanları dertlerini üstlerine anlatamıyorlarsa, bu tür yaklaşımlar içinde

    olabiliyorlar. Ama bu yazılanlar büyük depremin eli kulağında, artık her şey bitti demek değil.

    Bürokrasi içinde dile getirilemeyen gerçekler.


    Çok da fazla moralinizi bozmayın, bir uyarı olduğunu düşünün.

  • lokasyon olarak 24 eylül tarihindeki 4.7 ile neredeyse aynı diyebiliriz 24 eylül tarihli 4.7 depremin lokasyonu enlem: 40.8780

    Boylam: 28.2060

    Derinlik: 11.2 km

    11 ocak 4.7 depremin lokasyonu ise

    Enlem: 40.8626

    Boylam: 28.2061

    Derinlik: 7.09 km

  • Ilker Gunebakan , PergamoN hocalarım AFAD İstanbul'da Cumartesi günü olan 4.7 lik depreminin çözünürlüğünü yayınlamış.


    https://deprem.afad.gov.tr/depremdetay?eventID=456426

    Çözümleme yok burda yada ben göremedim çözümleme dediğimiz şey topa benziyor depremin hangi faydan kaynaklandığı,türünü o top olmadan bilemezsin. Ben öğrendim ama 4.7’lik ilk depremle aynı Çözümü vermiş, 5.8’in çözümü hatalı çok büyük ihtimal. KB/GD uzanımlı sağ yanal doğrultu atımlı bir fay neden oluyor depremlere ana segmentle uyuşmuyor.

  • Afad'dan ramazan hocayla bir çok çalışmanın içinde bulunan jeofizik mühendisi recai hoca'nın açıklaması çözümler bizzat kendisine aittir.



    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • ana fayda degil sikinti yok diye yani 4.7 ve 5.8 icin oylemi

    Ana fayda değil diye sıkıntı yok gibi birşey söz konusu değil.

    Depremler ilk olduğu anda hızlı çözümlemeleri verilir. Bunlar sonra revize edilebilir yada değerleri halkla paylaşırlar jeofizik mühendisleri kendileri çıkarır. Recai hocanın çözümlemelerini dikkate alıyorum ben her zaman Afad bünyesinde bulunan jeofizik mühendisidir kendisi her deprem sonrası (+4) çözümleri çıkardıysa paylaşır.


    24 Eylüldeki 4.7'lik ilk depremin hızlı çözümü buydu; KB/GD Uzanımlı sağ yanal doğrultu atımlı faylanma


    14a8949e91640ad6a2eb6105.png

    26 Eylül'de meydana gelen 5.8'lik depremin hızlı çözümüyse buydu; Ters faylanma


    8d772d094b3f07d7e1.png


    2 Depremin çözümlemeleri farklı gelince 2 ayrı fay'da meydana gelen depremler olarak yorumlandı. Ama sonraki +4'lük artçılarda dahil en ufak ters faylanma bulgusu yoktu. Recai hoca o zaman çözümün hatalı olduğunu iddaa etmiş 5.8'lik depremin çözümününde KB/GD uzanımlı sağ yanal doğrultu atımlı faylanma olduğunu söylemişti.

    Son olan depremde KB/GD uzanımlı sağ yanal doğrultu atımlı faylanma verince hatalı olduğu kesinleşti gibi .


    Bunlarda Recai hoca'nın çözümleriydi; Kırmızıyla kendi çizdiğim doğru uzantısında tek bir fay neden oluyor depremlere çözümler aynı olduğu için 4.7'LİK İlk deprem öncü 5.8'LİK deprem anaşok Son olan 4.7'Lik depremde dahil 5.8'den sonra oluşan küçük depremlere artçı deprem denir şu aşamada. Şu aşamada diyebiliyoruz çünkü bundan sonra ne getireceğini bilmiyoruz olurda 5.8'den büyük deprem üretirse aynı çözümlemede, kısa-orta vadede hepsi öncü deprem konumuna düşer.

    Aynı fay 5.8'den büyük deprem üretirmi? Bence çok düşük ihtimal o büyüklükte deprem üretecek öyle bir fay varsa ve haritalanmadıysa günümüzde marmara depremleri hakkındaki tüm tartışmalar boşadır.. Cenk hoca yeni harita hazırladıklarını ve paylaşacaklarını söyledi daha ayrıntılı bir harita gelirse neyin ne olduğu daha iyi anlaşılır.

    8ddc44024c7a.png

  • Yani yüksek ihtimal ile olursa da 5.8'e kadar mı olur yine bir deprem hocam?

  • Bunlar o fay için geçerli, sonuç olarak ana faya paralel tali faylarda enerji birikiminden dolayı hareketler var, bunları tüm marmara denizinde görebiliyoruz, 5.8 den büyük deprem olmaz demek büyük hata olur, o fay için evet olmayabilir ama marmara denizinde 4 ana segmente paralen bir sürü irili ufaklı fay var bunların 4.0 ile 6.0 arasında deprem üretebilme kapasiteleri var, tarihte daha önce yaptıkları gibi..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ilker.gunebakan , PergamoN Hocalarım akşama doğru Marmara denizinden tam fay hattının üzerinden böyle dikey bir gaz çıkışı görülüyor bu görüntüler 24 ve 26 Eylül de de olmuştu sonrasında deprem olmuştu zaten bunun güvenilirliği nedir?


    https://prnt.sc/qne7c5

    Gaz çıkışıyla alakası yok bunun havadaki basınç,rüzgar vb. Durumlara bakarak yaptığı NO2 (azotdioksit) tahmini, Hava kirliliğine işaret eder.

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • manisa soma da dikkat çeken bir deprem fırtınası oldu. (1919) 18 kasım da 6.9 deprem olmuş ramazan hocaya göre depremlerin olduğu nokta 6 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli varmış...