Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Olası marmara depreminin merak ediyorum öncüsü olursa kandilli yada afad bizlere uyarı yapıcakmı evleri boşaltın toplanma alanına gidin diye?

    Ben açıkcası şimdiki yetki mercilerine güvenmiyorum..

    Bu dediğin mümkün değil hiçbir zaman bunun cevabını alamayacağız .

  • Afet ve acil durumlardan korunmak, afet ve acil durum risklerini azaltmak, afet ve acil durum sonrası yapılacak faaliyetler hakkında öneriler sunmak, politikaları ve öncelikleri belirlemek amacıyla Başkan veya belirleyeceği Başkan Yardımcısının başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Kızılay Derneğinden daire başkanı düzeyindeki birer temsilci ile afet ve acil durumlar konusunda çalışmaları bulunan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından bildirilecek en az on üniversite öğretim üyesi arasından

    Başkan tarafından belirlenecek beş üye ile akredite edilmiş ilgili sivil toplum kuruluşlarından Başkan tarafından belirlenecek üç üyeden oluşan Afet ve Acil Durum Danışma Kurulu kurulmuştur.


    Yukarıda bahsi geçen AFAD tır açıkçası bu kurulun açıklamalarına ben itimat ederim. Bunlarada itimat etmeyecekseniz sokakta yaşayın

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • En güncel ve geçerli olan harita cenk yaltırak’ın haritası

    Cenk yaltırak ,ramazan demirtaş ve çalışma arkadaşlarının çalışmalarını,(saha çalışmaları dahil ) açıklamalarını takip etmeniz yeterli .

    gerisi medyatik emekli uzmanlar bir çoğu uzun zamandır çalışma bile yapmazken , deprem olur olmaz televizyona bağlanıp nasıl bir yorumda bulunabiliyorsun hoca sana sormazlarmı?

    Emin olun bir çok arkadaşın yaptığı gibi haritadan faya ve lokasyona bakıp yorumda bulunuyor :)

    Tabi Deprem olmadan önce direkt mesajla odak çözümünü bu şahısların cep telefonuna mesaj göndermiyorsa .


    Şener üşemezsoy iyice saçmalıyor 7’lik bir deprem için 1000km alan kırılması gerekiyor diyor. Ne dediğinin farkındamı acaba KAF’ın komple kırılması gerekiyor o zaman geçmiş depremler ortadaken nasıl böyle bir şey diyebiliyorsun moment büyüklüklerinin hepsimi hatalı?


    Geri kalan medyada konuşan sahışların çoğu deprem bilimci bile değil .Önüne geleni çıkarıyorlar ayrıyetten reyting uğruna yapmayacakları iş yok.


    Bir depremden sonra yorumda bulunabilmek için odak çözümü,artçı dağılım,bölgenin faylanma mekanizması,geçmiş deprem davranışları,en son ürettiği deprem,yıllık kayma hızı,en son depremden sonra üzerinde biriken tahmini atım miktarı,fayın uzunluğu,fayın türü (oblik,normal,ters vb.) say say bitmez hepsini bilmen lazımken özellikle hemen çıkmayan ayrıntı gerektiren odak çözümü Olmadan nasıl yorum yapıyorsun? Artçı dağılımı (sismik aktivite) incelemeden deprem olur olmaz nasıl yorum yapıyorsun?


    5.8m’lik depremin Odak çözümü ortadaken ana fayda meydana geldi nasıl diyebiliyorsun?


    Deprem öngürelemeyen birşey değil ,zamanı bilinimiyor sadece bunun yorumlarını özellikle sismik aktivite takibiyle yapabilirsin bazı ipuçları verebilir ama onunda kesinliği yok .


    940c323869ed5bebd90df9e3.png

    e90bea7.png

    Kafalardaki soru bu depremin ana segment’de stress yükleyip yüklemediği,yüklediyse ne kadar yüklediği sanırım arka sayfada atılan makaladeki resimler. :) bir kaç güne afad paylaşır merak etmeyin belli büyüklükte her depremin odak çözümünü programa girmeleri gerek columb stres analizini önemli sayılabilecek depremlerden sonra genelde paylaşıyor,paylaşmazlarsada researchgate’den recai feyiz kartal,filiz tuba kadirioğlun’dan biri paylaşır.


    https://www.researchgate.net/profile/Recai_Kartal


    https://www.researchgate.net/profile/Filiz_Kadirioglu


    https://www.google.com.tr/amp/…file/Ramazan_Demirtas/amp


    https://www.google.com.tr/amp/…profile/Cenk_Yaltirak/amp

  • Az önce sallandık diye 4/5 arkadaş yazmıştı , en kabadayı sallantı bu gece 2.4 olarak ölçülmüş

    Hakkaten 2.4 ü hissedebiliyor musunuz

    Yoksa bana arada geldiği gibi size de mi geldiler ?)

  • divane hocam burdan bile birşey çıkarmadık öncüsu olaydi iyidi:)

    Yani öncuyu saptamak zor is.ancak deprem firtinasi gibi cok anarmal derecede sık depremler oluyorsa ayni bolgede,o zaman buyuk bir depremin olabileceginfen suphelenilir.gerci yinede garanti degil tabi..risk artmistir sadece.

    Off of cok komplike bir konu bu deprem..umarim gunun birinde,depremlerin zamaninida bilebilecegimiz bir teknolojiye ulasir insanoglu..sanirim kainatin en buyuk bulusu olacaktir..

  • Muhtemelen arkadaşlar psikolojik deprem yaşamış :D .


    Daha önce kaç kere yazdım bilmiyorum başka yazanlar da oldu. Şiddetli sarsıntıdan sonra insanın kalp atışlarını bile deprem zannetmesi çok normal. 2017 depremlerinde aynı durumu bizler de yaşadık. Eğer ufak sallantı hissederseniz hemen yazmak yerine kandilliye, afada bakın düşerse yazın bence.

  • Muhtemelen arkadaşlar psikolojik deprem yaşamış :D .


    Daha önce kaç kere yazdım bilmiyorum başka yazanlar da oldu. Şiddetli sarsıntıdan sonra insanın kalp atışlarını bile deprem zannetmesi çok normal. 2017 depremlerinde aynı durumu bizler de yaşadık. Eğer ufak sallantı hissederseniz hemen yazmak yerine kandilliye, afada bakın düşerse yazın bence.

    Aynı anda 5 kişi nasıl halüsinasyon görüyor ve aynı anda yazıyorlar

    Depremden daha gizemli bir mevzu :))

  • Çınarcık havzası ile Orta havza arasında kalan 100 km'lik segmentin krılması halinde en az M 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelecektir. KAF'nın kuzey kolunun denizaltındaki kinematik, geometrik ve morfolojik özelliklerini göz önünde bulundurararak beş ana segmente ayırabiliriz. Bu segmentler, Tekirdag (45 km), Orta (70 km), Adalar Fayı (35 km), Güney Çınarcık fayı (55 km) ve Izmit segmentleri olarak ayrılmıştır. Bu segmentler büyük oranda levha hareketlerini barındırdığından yüksek kayma hızları sahiptirler. Dolayısıyla tek başına ya da birlikte kırılarak büyük magnitüdlü depremler ouşturabiliirler. 1912 ve 1999 kırıklarının deniz altındaki devamından, Marmara Denizinde Orta segment ile Adalar fayı segmentinin sismik bir boşluk oluşturduğunu göstermektedir. Her iki segment de 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilme kapasitesine sahiptir. Ana segmentlere ek olarak, havzaların kinematiğine eşlik eden diğer normal bileşenli ikincil faylar de orta büyüklükte deprem üretebilirler.

    https://polen.itu.edu.tr/xmlui/handle/11527/12726

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Burada bir sorum olacak "deniz heyelanları" olduğunda bu bir deprem olarak mı kayda geçiyor?

    heyelana sebep olan şey zaten depremdir diye düşünüyorum hocam

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yaklaşık 3 metre yanımızda çok eski 3 katlı bina var yaklaşık 30 35 senelik baktığımda binanın üzerindeki çatlaklar bariz belli oluyor belediyeye ihbar etsem mi diye düşünmüyor değilim, ama kimliğim açığa çıkarsa neden ettin bizi uğraştırıyorsun derler mi diyede düşünüyorum

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • heyelana sebep olan şey zaten depremdir diye düşünüyorum hocam

    Tabiki hocam hatta gaz çıkışları da buna eklenebilir.elevated pore water pressure denilen bir durum var sanırım kaynak sularının deniz tabanına sızıntı yaptığı bir durumda oluşuyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • İyi geceler herkese. Şu an konu İstanbul ama başka bir sorum olacak. Bugün Giresun Görele'de açıkta 3 büyüklüğünde deprem olmuş. Bu bölgenin önceden deprem üretmediğini sanıyorum. Herhangi bir fikri olan var mı? İnsan kaynaklı olabilir mi?

    Bugün bununla ilgili bir yazı okudum Karadeniz açıklarından da bir fay hattı geçtiği ile ilgili Karadeniz’e paralel tam hatırlamıyorum ama 10-15 km sanırım sahile uzaklık hatta şöyle diyordu yazı da İstanbul da Karadeniz açıklarında bir deprem olmuş 4 civarıydı sanırım birde hepimizin bildiği Bartın depremi var 6.6 bununla ilgili daha fazla araştırma yapılmalı özellikle siz şimdi Giresun da deyince ben biraz endişelendim