Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • PergamoN california da hareketlilik var, bakalım birşeylerin habercisi mi? sanırım sadece 5.6 değil birkaç sarsıntı daha olmuş hissedilen..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil ben kayıtlarda göremedim ama haber sitelerinde dediğin gibi birden fazla sarsıntı olduğu söyleniyor

    Son dakika... California'da deprem!

    ABD'nin batısından geçen Pasifik Ateş Çemberi fay hattında hareketlilik var, 5.6'lık depremin yanı sıra çok sayıda sarsıntı kaydedildi.

    Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü sahil kıyısındaki Petrolia olan sarsıntının yerin 9 kilometre altında gerçekleştiğini bildiriyor.

    Tarihi depremlere sahne olan ABD'nin batı kıyısı, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor.

    5.6 büyüklüğündeki deprem dışında bölgede sismik bir hareket olduğu göze çarpıyor. Son 24 saatte en büyüğü 5.4 olmak üzere çok sayıda sarsıntı kaydedildi. USGS verileri, iki kez 5.4, 5, 4.7, iki kez 4.2, 3.3, 3.1, 3 büyüklüğünde depremlerin olduğunu gösteriyor.

  • Ve Amerika Birleşik Devletlerinde tahmin edilen büyük deprem az önce meydana geldi Los Angles'da ve tsunami bilgisi verildi. Düzeltme: Tsunami bilgisi kaldırıldı.


    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

    Einmal editiert, zuletzt von berkay_tuku ()

  • Bölgede sismik aktivite son zamanlarda epey artmıştı karada 6.5m’lik deprem ciddi bi deprem amerikalıları korkutmuş sanırım emsc mobil uygulamasında 800’e yakın yorum ve fotoğraf atılmış son zamanların en büyük deprem etkileşimi, filmlere konu olan meşhur mega deprem bu değil ama sürenin epey kısaldığını gösteriyor..

  • Ve Amerika Birleşik Devletlerinde tahmin edilen büyük deprem az önce meydana geldi Los Angles'da ve tsunami bilgisi verildi. Düzeltme: Tsunami bilgisi kaldırıldı.


    2015'te yayınlanan San Andreas Fayı filminde de ilk deprem 6.4 büyüklüğünde Kaliforniya'da oluyordu, ikinci deprem ise 9 büyüklüğünde olmuştu. Allah korusun

  • California'da, San Andreas fay hattında beklenen büyük deprem yaklaşık 8.0 büyüklüğünde oluşacak.

    Esas sorun San Andreas değil aslında. Daha kuzeyde, Oregon eyaletinin karşısında "Cascadia" dalma-batma zonu çok daha büyük bir tehlike.

    Bu hatta beklenen deprem 9 büyüklüğünde olacak. San Andreas fayının etkileri ABD ile sınırlı kalırken,

    "Cascadia" zonundaki deprem çok büyük Tsunami'ler oluşmasına hatta tsunami dalgalarının Avrupa kıtasını bile vurmasına sebep olabilecektir.

    Üstelik bu Tsunami dalgaları, çok hzlı - çok güçlü - çok yüksek olabileceklerdir.


    Son zamanlarda Cascadia zonunda bir takım depremler oluyordu ama bu olan deprem her iki fay hattı içinde öncü - tetikleyici unsur olabilecektir.

    Sıkı takipte fayda var.


    Not : Son zamanlardaki en risk içeren durumdur. cascadia dalma-batma zonunda 9 büyüklüğünde bir deprem dümyanın bir çok yerindeki fay hatları için tetikleyici olabilir.

  • Ilker Gunebakan daha önce bu sayfada cascadia için asıl tehlike diye bahsetmiştim, bu fay zonu san andreastan çok daha büyük risk taşıyor, suyun altında ve ateş çemberinin kuzeydoğusunu oluşturuyor. Burada oluşabilecek bir depremin yaratacağı tsunami muazzam büyüklükte ve yıkıcı olacaktır..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil


    Kesinlikle Hocam, Cascadia çok büyük risk faktörü artık. Bir dönem sessizdi. Hatta "artık büyük deprem üretir mi acaba?" soruları gelmeye başlamıştı.

    Fakat son dönemlerdeki hareketler, "ciddi bir aktiflik" mesajı verdi.


    Ben ABD'nin San Andreas'ı göz ucuyla izleyip, buraya yoğunlaştığını düşünüyorum. Umarım olmaz ama

    olursa, dünyanın eğimi, dönüş hızı, plakaların hareketleri, volkanlar ve bir çok parametreyi değiştirir.


    Allah hepimizi korusun diyeyim.


  • Cacadia veya Oregon depremi ile bir çok bölük pörçük bilgi var. Ocak-1700 yılında olmuş. Büyüklük 9.

    Oluşan tsunami dalgalarının boyu yaklaşık 40 metre kadar. Bölgede coğrafya değişip, Avrupa kıyıları bile harap

    olmuş. Zon 1960 yılında farkedilip, "riskli faylar" katagorisine alınmış. Tarihsel çevriminin 400 - 500 yıl olduğu

    düşünülüyor ama kesin değil bu bulgu.


    izlenmesi gerekli diye düşünüyorum.

  • Yaklaşık 20 gün öncesinin bir videosu. Ilker Gunebakan hocam bu videoda güney kaliforniyada 6 üzeri bir deprem beklediklerini çok kısa belirtmişler.Ama en çok Türkiye nin ortasında sismik hareket olmadığı ve bunun dikkat çekici ve takip edilmesi gerektiğini belirtmişler.Sizin ve ilgili arkadaşların fikirleri nedir?


    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • ozellikle cascadia yitim zonu ile ilgili kisim dikkat cekici,iyj seyirler


    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hocam hepinize merhaba, ben kendi adıma bir şeyi çok merak ediyorum, belki daha önce konuşulmuştur ancak kaçırdıysam kusuruma bakmayın, benim düşüncem şu şekilde, sizlerde dikkat etmişsinizdir mutlaka her güneş tutulmasından sonra mutlaka bir yerlerde deprem oluyor, nasıl bir bağlantı sağlayabiliriz?

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.