Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben de arada görüyorum depremle ilgili araştırma ve videolar izleyince ister istemez bilinç altı etkileniyor. Bir ara deprem olduğunda binalar arası falan atlıyordum. Bu şekilde kurtulacağız anlaşılan. :D

    Bende deneyim bir daha ki sefere. İyi fikir 8o

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Bende deneyim bir daha ki sefere. İyi fikir 8o

    Ben de çok izlerim ve çok sık rüyamda deprem görürüm. Ama ilginç olan deprem merkezini hep Çorum olarak görürüm. Çorum'a hiç gitmedim. Hiçbir bağlantım yok ama neden hep merkezi Çorum görüyorum ben de bilmiyorum. Yıllardır böyle. :D

  • Cenk hoca yine döktürmüş, her geçen gün hoca bendeki inandırıcılığını daha da arttırıyor.. İzlemenizi tavsiye ederim..


    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil Teşekkürler hocam bunu arıyordum Twitter'da açıklamaları gördüm de videosunu bulamamıştım hemen dinliyorum şimdi.

    bende gündüz dinledim, hoca döktürmüş yine, iyi izlemeler

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • bende gündüz dinledim, hoca döktürmüş yine, iyi izlemeler

    Hocaya bir kez daha hayran oldum. Çalışmaları hem çok güncel hem bilim hem modernlik kokuyor. Söylediklerine kulak verilseydi 5-10 senede çok şey değiştirirdik. Çok değerli bir bilim adamına sahibiz ama kullanmıyoruz çok yazık vallahi üzüldüm çok.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Hocaya bir kez daha hayran oldum. Çalışmaları hem çok güncel hem bilim hem modernlik kokuyor. Söylediklerine kulak verilseydi 5-10 senede çok şey değiştirirdik. Çok değerli bir bilim adamına sahibiz ama kullanmıyoruz çok yazık vallahi üzüldüm çok.

    aslında kullanamıyoruz değil, hoca gerek ulusal gerek uluslararası makalelerine devam ediyor, o kadar zorluğa rağmen çalışmaya devam ediyor. Bizim gibi takipçileri için güzel birşey. Keşke devlet kademelerinden birileri de hocayı anlasa, fırsat verse ve arkasında dursa,.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Deprem fırtınası demek için biraz erken ama evet arka arkaya 4 deprem görünüyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sabah gerçekleşen Balıkesir depremleri deprem fırtınası niteliğinde değil (şuan için) bu bölgenin yapısı çok kırılgan kısa süreli deprem fırtınası niteliği taşıyan depremsellikler görülebiliyor. Akhisar,Kırkağaç,Soma,Savaştepe bölge grabenleri 2016 Akhisar deprem etkinliği ile çevre faylarda dahil tamamen kırılmaya başladı 12 Eylül 2016 Akhisar/Sazoba 5.0Ml 4.8Mw depremi ve artçıları (Mavi noktalar) ve kısa bir süre sonra Simav grabenin batı ucu (Sındırgı mavi noktalar) deprem etkinlikleri gerçekleşmiş bir müddet sonra sönümlenmişti. Daha sonra 27 Mayıs 2017'de 5.5Ml'nin birkaç km güneyinde Gölmarmara/Deyneklerde 5.2Mw büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş bu depremi kısa bir süre içinde artçı niteliğinde 4.9Mw Lütfiye/Saruhanlı 4.8Mw/4.8Mw/4.4Mw/4.4Mw/4.3Mw/4.3Mw/4.0Mw Kumkuyucak/Saruhanlı depremleri izlemişdi bu depremler Ozanca ile Gölmarmara fayları arasında gerçekleşti.Bu süreden sonra bazı 4'lük depremler oldu bölge genelinde ama hepsi kısa süreliydi ta ki 2019 Aralık Balıkesir/Akçaköy depremine kadar 5.0Ml(Kandilli) 4.6Mw(Afad) sura16 bahsettiği deprem bugün ki deprem episantrlarının denk geldiği nokta.

    Bu depremden kısa bir süre sonra 22 Ocak 2020 Akhisar/Musalar 5.7Ml 5.6Mw depremiyle yoğun bir depremsellik başladı birkaç adet +5Mw'lik depremde dahil çok sayıda artçı depremle Akhisar grabenindeki sismik boşluk (büyük mavi daire) tamamen kapandı yine bu depremleri 26 Haziran 2020'de Gölmarmara(Saruhanlı) 5.5Mw depremi takip etti haritaya ekledim çalışma bana ait olmadığı için depremleri ekleyemiyorum ama son 5.5Mw'lik depremle güney tarafda tamamen kapandı.Son deprem yine Ozanca ile Gölmarmara fayları arasındaydı ama çözümler Gölmarmara fayını işaret ediyordu. 7 km uzunluğundaki İsmetpaşa ve 11 km uzunluğundaki Hacıbaştanlar segmentlerinden oluşan Gölmarmara fayının üreteceği maksimum deprem büyüklüğü 6.4Mw olup kayma hızı 0,179 ila 0,518 mm/yıl arasında değişen (fayın merkezinde artan,

    uç kısımlarında azalan) yükselim oranı hesaplanmıştır son yıllardaki depremlere bakıldığında Gölmarmara ve Akhisar faylarının parçalı kırıldığı söylenebilir bu geçmiş deprem aktiviteleri ile (özellikle aletsel dönem depremleri) ile uyumlu.

    Kayma hızı Akhisar havzasında kuzey/güney yönlü açılma rejiminde 1.3mm/yıl'a tekabül ediyor.


    2016 ve 2020 deprem aktiviteleri sonucunda Akhisar-Manisa bölgesinin orta kısımları tamamen kırılmış ancak ??? işaretleri ile gösterdiğim bölgenin kuzeyinde yer alan Gelembe Fay Zonu ve Soma,Kırkağaç Fay Zonu ile Kuzeydoğu’da yer alan Gediz Grabeni’nin batısının (Sındırgı) kırılmadığı düşünülmektedir.


    Sağ alttaki fayın aktifliği kuşkulu kuvarterner fayı olarak haritalanmış.

    forum.havaforum.com/attachment/157643/ Bölgenin geçmiş deprem aktivitesi;

    04.04.1903 Manisa/Akhisar 5.6Mw

    23.05.1937 Manisa/Saruhanlı 5.5Mw

    05.02.1942 Manisa/Akhisar 5.5Mw

    28.10.1942 Balıkesir/Sındırgı 5.5Mw

    28.10.1942 Manisa/Kırkağaç 6.0Mw

    12.09.2016 Manisa /Akhisar 5.0Mw

    21.04.2017 Manisa/Saruhanlı 5.1Mw
    27.05.2017 Manisa/Gölmarmara 5.3Mw
    forum.havaforum.com/attachment/157644/

    Çalışmadaki görseller T.Serkan Irmak,Evrim Yavuz,Hamdullah Livaoğlu,Fadime Sertçelik,Semih Eski,Hasan Sözbilir,Bora Üzel,Çağlar Özkaymak,Ökmen Sümer gibi isimlere aittir.

  • Giresun'da hafif sallandık bir yerde deprem oldu galiba

    Evet olmuş.

    Yer=Karadeniz, 1.28 km. Görele (Giresun)


    BPT on Twitter
    “Marmaris'te ormanlık alanda yangın çıktı. #SONDAKİKA”
    twitter.com


    Hava Forum on Twitter
    “Son Durum: Marmaris'te orman yangını çıktı. Ekipler müdahale ediyor. Ancak rüzgar çok kuvvetli, yangının hızla yayılmasına neden oluyor... #Marmaris”
    twitter.com

  • İçiniz cız edecek ama izleyin, belkide bizi bundan daha beteri bekliyor...

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN