Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Akdeniz'de saat 16.03'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


    Akdeniz'de deprem meydana geldi.
    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 16.03'te 4,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


    Akdeniz'in 7,1 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, ilçeye yaklaşık 237 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

  • Çanakkale'de, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından kaydedilen 4.8 ve 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

  • Son Dakika! Roma'da Peş Peşe Üç Korkutan Deprem


    İtalya'da peş peşe depremler meydana geldi. İlk deprem 5.4, ikinci sarsıntı ise 5.7 büyüklüğünde. Sarsıntılar Roma'da şiddetli şekilde hissedildi, metro tahliye edildi.
    Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi bugün İtalya'nın orta kesimlerinde art arda üç deprem meydana geldiğini açıkladı. İtalya'nın orta kesimlerinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 50 dakika sonra yeni bir deprem daha oldu. İkinci depremin büyüklüğü ise 5.7. İlk sarsıntının merkez üssü başkent Roma'nın 111 kilometre kuzeydoğusu. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, iki deprem arasında aynı bölgede en büyüğü 3.2 olan 5 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.
    METRO TAHLİYE EDİLDİ
    Depremler, başkent Roma'da binaları salladı, Reuters haber ajansı metronun tahliye edildiğini bildiriyor.
    Sosyal medya kullanıcıları, Twitter'da şiddetli bir deprem hissettiklerini yazdı.
    Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, ilk sarsıntının yerin 10 kilometre altında gerçekleştiğini bildiriyor.
    Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise, ilk sarsıntının merkez üssünün geçen yıl Ağustos ayında yıkıcı bir depremin olduğu Amatrice'e 7 kilometre olduğunu duyurdu.
    GEÇEN YIL 300 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
    İtalya'da geçen yıl Ağustos ayında başkent Roma'ya yaklaşık 150 kilometre mesafede 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 300 kişi yaşamını yitirmişti.
    Ekim ayı sonunda yine ülkenin orta kesimlerinde 5.4 ve 5.9 büyüklüğünde iki deprem olmuştu. Büyük paniğe yol açan depremlerden iki gün sonra bu kez ülke 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Can kaybı olmayan depremlerde tarihi yapılar yıkılmıştı.

  • Çığ düşmesi, Aşırı yoğun kar tabakasının Değişken Türde Ses,Darbe,yoğun kar şeklinde 3-4 tane kol ile çığ düşmesi oluyor. en yaygını Ses ve aşırı kar yağması. Depremin direk çığa etkisi varmı tartışılır.

    yer sarsıntısı etkiler gibime geliyor bunun örneğini nepal de görmüştük yanlış hatırlamıyorsam

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Samsun'un Çarşamba ilçesinde merkez üssü ilçenin Porsuk Mahallesi'nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre 3.3 şiddetinde bir deprem yaşandı.
    Saat 14.16'da, yerin 8 kilometre dibinde meydana gelen depremi, 15 kilometre uzaklıktaki Çarşamba merkezinde yaşayanlar da hissetti. Depremde herhangi bir can kaybı ya da maddi zarar meydana gelmediği öğrenildi.

  • Başta Çanakkale ve çevresine geçmiş olsun 5.5 luk deprem sabah 06.51 de meydana gelmiş ve çevre illerden hissedilmiştir....

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • Başta Çanakkale ve çevresine geçmiş olsun 5.5 luk deprem sabah 06.51 de meydana gelmiş ve çevre illerden hissedilmiştir....

    Bu sabah rüyamda deprem olduğunu gördüm galiba gerçekmiş kafam gidip gelmiş demek ki :) Bu arada Manisa'dayım.

  • Bu doğanın kanunu, hazırlıklı olmalıyız. Ülkemiz deprem bölgesi. Yetkililerin daha duyarlı olması lazım. Deprem sonrası insanların sığınabilecekleri boş arazilere binalar dikilmesin özellikle İstanbul için söylüyorum bunu. Binalar daha sağlıklı, kaliteli, dayanıklı malzemelerden kullanılarak yapılsın. Bugün çok şükür ki can kaybı yaşanmadı ama olası 7 üzeri bir Marmara Depreminde çok sayıda bina yıkılacağının ve insanların öleceği tahmin ediliyor. İnsanlar daha çok bilinçlendirilmeli ama maalesef yeterli önlemlerin alınmadığını hepimiz biliyoruz.

  • 5 lik depremde ev yıkılıyorsa risk sadece İstanbul'da değil başka yerlerde de var. Bu deprem Kaf fayı ile ilişkisiz. Tetikleme söz konusu olamaz. Ama Ege bölgesinde ki fayları tetikler mi bilemem. Gerginlik Ege'nin güneyine indi.Prof.Dr Övgün Ahmet Ercan'da Ege bölgesi için uyarıda bulundu. Belediyeler ve Çevre Şehircilik bakanlığı kentsel dönüşümü dikkatli bir şekilde yapmalı. Risk olan her yer için bu geçerli. Ama gariban halkı her an deprem olacak diye korkutmaya da kimsenin hakkı yok. Bu lafım kentsel dönüşüme pek katkısı olmayan belediyeler ve bazı yetkili kişilere. Risk varsa siz ne işe yarıyorsunuz?

  • ege bölgesi bu tür depremlerin yuvası, rabbim beterinden korusun, ancak şu önlem konusu sürekli uzun ölçekli konuşulması düşünülmesi gereken bir konu, maalesef inşaat sektörü en çok rantın döndüğü işlerin başında geliyor ve para çoğunlukla insan hayatından daha önemli ülkemizde. Önlemler var mı tabikide var ama bunun ciddiyetle uygulanması şart

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Devam eden depremlerin güzergahına bakıldığında stresin güneye doğru indiği görülüyor bu depremlerin artçı olmadığı ortada ancak hem ana hemde öncü bir depremden biri olduğu da açık bu nedenle uyarının yerinde bir uyarı olduğunu düşünüyorum. Allah bölgedeki vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Eğer ana bir depremse bununla atlatıldığı için Rabbim'e şükür ediyorum ancak eğer öncü bir depremse Rabbim'den ana depremin en hayırlı şekilde tecelli etmesi için dua ediyorum.