Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yanliz cenk hoca çok efsane kızgın öfkeli kırılmış boyle işinin hakkını fazlasıyla ve kendi imkanlariyla yapan bir üstad ı neden sahiplenmez devlet mekanizması anlamış değilim. Ramazan hoca da sessiz bugün twitter da diger sosyal medyalarda takip etmedigim için bilmiyorum.

  • Artçı olmak zorunda değil bence biraz fazla abartıldı, geçen gün Konya-Antalya sınırında 4.6 lık bir deprem oldu tek artçı bile olmadı bunlar hep oluyordu ama insanların ancak 5.8 lik depremden sonra aklını kurcalamaya başladı.

    Kafta genelde artci olur pesinden olmadigi zaman sikinti yaratir. Genelde boyledir.

  • Deprem satınalma gücü düşük insanları öldürür ,99 depremini yaşadım İzmitte yaşadım,akrablarımı kaybettim ve depremi yaşadığım evde otururuyorum ,evim hasarlı ,satın alma gücüm olmadığı için yeni ev alamıyorum ve biliyorum ki büyük bir depremde enkaz altında kalacağım,şunu da çok iyi biliyorum benim gibi çaresiz olsan insan sayısı çok fazla

  • sura16 Benim sözüm meclisten dışarı zaten,forum üyelerini bilemem ancak çoğu kişi için durum böyleydi. Zaten ben de hafife alınsın demiyorum tabii ki ama 5.8'lik depremden sonra iyi anlamda gelişen olaylar da oldu kötü anlamda gelişenler de. İyi anlamda gelişme olarak insanlar deprem gerçeğinin farkına vardılar ama kötü anlamda da internette inanılmaz bir bilgi kirliliği oluştu, her yerden bir kahin, astrolog bilmem ne fırlamaya başladı. Kimisinin kendi kendine kimisinin de bu insanlar yüzünden psikolojisi bozuluyor, deprem korkusundan uyku bile uyuyamadıklarını söyleyenler var. Değerli bilim insanlarımız mevcut ama insanlar kendini o kadar kaptırmış ki onların sözünü dikkate alan çok az kişi var.

  • "Bu denli küçük depremi hissedenler, zeminlerine veya binalarına baktırsın", görüşüne katılmamaktayım. 10 Daireli bir apartmanda ortalama 40 kişi yaşıyor. 40 kişiden 5 kişi depremi hissetmiş. Kimse hissetmese bina ve zemin güvenli, herkes hissetse çürük mü olacak ? Duyular insandan insana değişiklik gösterir.

  • valla sabahki deprem burada cok siddetli ses yaptigi icin herkes taratindan rahatlikla hussedildi.uykukuzdan sicradik.hemen anladik yalova aciklari merkezlidir diye.cok ses yapiyor maalesef.

  • Artçı olmuş ama ben hala tırsmıyo değilim

    Normal bir deprem,artcisi olmamasi rahatsiz ediciydi,ancak gunluk yasantimiza devam..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Evet artçı deprem oldu ancak depremden 8 saat sonra civarı bu saate kadar niye 1 tane bile artci olmaz o da soru işareti maalesef ki orada ki faylanma bilinmiyor şimdi merak ettiğim artçılar arka arkaya gelecek mi yani mikro deprem kumelenmesi oluşacak mi bolgede?:/

  • Evet artçı deprem oldu ancak depremden 8 saat sonra civarı bu saate kadar niye 1 tane bile artci olmaz o da soru işareti maalesef ki orada ki faylanma bilinmiyor şimdi merak ettiğim artçılar arka arkaya gelecek mi yani mikro deprem kumelenmesi oluşacak mi bolgede?:/

    Aslinda biliniyor, o fay 1509 depreminin oldugu fay, takip ederiz ancak suanda bir kumelenme soz konusu degil

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Naci Görür hoca ve diğerleri için sanal ortam sürekli bir gündem olma yeri, bunu anlayabiliyorum elbette bilim adamları gündem olmalı, ama hocaların özellikle twitterdaki sayfalarında yazdıklarına cevap yazan halkımızda bir tuhaf, koca koca profesörleri birbirine vurdurmak için yazıyorlar resmen.. Herşey de olduğu gibi internet ve sanal ortamı da doğru düzgün kullanmıyoruz..


    Bu sabah yalova açıklarında olan deprem tipik bir yalova depremi, bu bölgede zaten ara ara depremler, zaman zaman da kümelenme şeklinde depremler olmakta.. Bir harita vardı bulursam paylaşırım, teoriye göre marmara denizi içerisinde bulunan faylarda özellikle fayların en doğu ve en batı uçlarında zaman zaman kümelenme şeklinde depremler oluyor. Bununla ilgi Cenk hocanın söylemi depremin episentr ı bu kümelenme olan yer olmayacak, yırtılmanın uçlardan merkeze doğru olacağı idi. Hatta 17 ağustos depremi de buna güzel bir örnek açıklaması vardı

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • evet aynen.tipik yalova aciklari depremi.cok sık oluyor.hatta biz hemen yorumladik yalova aciklari diye.buyuklugunu bile bildik.3.8 ila 4.2 arasi civari dedik.kisa sureli ve cok gümburtü yapan klasik yalova depremi.