Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Helen Yayı üstünde olmuş anladığım kadarıyla.. PergamoN hocam bu Helen Yayı'nın baya tehlikeli olduğunu duymuştum ileride Türkiye'ye de ciddi bir etkisi olabilir mi buradaki depremlerin?

    Bindirme fayi bu yanlis hatirlamiyorsam dolayisiyla derinligi ve buyuklugu fazla deprem uretebilir 8.0 gibi..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yani şu durumda bile fırsatçılık yapan hainler var ise Allah onları beterden daha kötü eylesin. Kendi ülkemizde bize bu Suriyelilerin yaptıklarını görünce insana illallah ettiriyor, bunu kötü niyetli olanlara söylüyorum yanlış anlaşılmasın! Şuna bakın ya depremden zarar gören milletimiz yerine fırsatçı olan Suriyeliler çadır kentlere dadanmış, şunu da söyleyeyim yine yanlış anlaşılma olmasın orada gerçekten hasar görmüş ve ihtiyacı olanlar var ama sırf hainlik sırf fırsatçılık yapanlara tek kelime ediyorum topunuzun Allah ıslah eylesin!


    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()

  • Helen Yayı üstünde olmuş anladığım kadarıyla.. PergamoN hocam bu Helen Yayı'nın baya tehlikeli olduğunu duymuştum ileride Türkiye'ye de ciddi bir etkisi olabilir mi buradaki depremlerin?

    Helen yayının büyük depremleri +7.2/7.5 dir aletsel dönem (7.9) tarihsel dönemde ise mega deprem (8.5M) gibi depremler mevcut, yıllık kayma hızı çok yüksek olup 5-5.5 gibi depremler çok sık gerçekleşir. Ülkemizde yıkım yaparmı bilmiyorum.

  • 2020 deprem yılı olacak diye hep bahsedilirdi ve hızlı başladık. Son birkaç sene nispi durgundu. Önümüzdeki senelerin hareketli olması kaçınılmaz zira deprem bizim gerçeğimiz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bindirme fayi bu yanlis hatirlamiyorsam dolayisiyla derinligi ve buyuklugu fazla deprem uretebilir 8.0 gibi..

    Evet hocam ben de öyle biliyorum peki bu depremlerin Türkiye'ye bir etkisi olur mu onu merak ediyorum aslında.Yani bu yayın hemen hemen 250km gibi bir uzaklığı var diye biliyorum 8.0 civarı bir depremde hasar alır mı acaba özellikle Kıyı Ege'deki illerimiz?

  • Evet hocam ben de öyle biliyorum peki bu depremlerin Türkiye'ye bir etkisi olur mu onu merak ediyorum aslında.Yani bu yayın hemen hemen 250km gibi bir uzaklığı var diye biliyorum 8.0 civarı bir depremde hasar alır mı acaba özellikle Kıyı Ege'deki illerimiz?

    evet etkilenir ama bu tur depremlerin derinligi cok fazla dolayisiyla suresi uzun salinimi uzun ama yikici gucu az olur, burada tehlike tsunami olabilir olursa tabikide buyuk problem..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Elazığ depremi bir anda Manisa depreminin önüne geçti olağan bir durum ancak çok çabuk gündem dışı kaldı ve bugün 5.1 geldi. İki depremin de sadece İstanbul Avrupa yakasından hissedilmiş olması da ilginç. Akdeniz'de gerçekleşen deprem de yeni gündem konusu olacaktır.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Yoğun deprem aktivitesi devam etmekde olup Soma/kırkağaç fay zonunun 2 ayrı deprem (6.5m) ve 4 ayrı segment halinde 6M civarında üretecekleri deprem tehlikeleri baz alınarak, ekstra olarak gelenbe fay zonuyla şuan için uyuşmasada tetiklenmeyeceğinin garantisi olmadığı için 6.5'lik 2 ayrı deprem riski, buna ek KB/GD uzanımlı Akhisar-Akselendi-Gölmarmara boyunca uzanan 40km uzunluktaki fayında riskini eklediğimizde bölge yoğun olarak devam eden deprem aktivetisinden canı yanmadan çıkar umarım. 6'ya yakın bir deprem daha civardaki bütün köyleri yıkacaktır bütün yapılar ağır hasarlı..

    Hocam bu dediğiniz 2 tane 6.5, 4 tane 6'lık senaryo olursa köyleri geçtim Manisa, Balıkesir ve İzmir'in şehir/ilçe merkezlerinde bile ağır hasarlar olur bence =O.

  • Bence iyi değil ne kadar suskun olursa o kadar sinsice enerji biriktirir.

    Aktif olursa da bu sefer deriz eyvah marmara hareketlenmiş büyük depremin yolunu yapıyor ufak ufak mikro depremler iyi değil diye :) Bunun iyisi kötüsü yok bir gün olacak. Artık zaman geldi. Ansızın kimsenin anlamadığı an çat diye enerjisini boşaltacak ve o zaman her şey işten geçmiş olacak. Büyük hasarlar gelecek. 3 segment var bu benim şahsim görüşüm 1 tanesi kırılırsa diğerleri de stress etkisi ile kırılacaktır. Bu benim şahsim görüşüm yanlış anlamayın size bir şey demiyorum ama bence bu işin iyisi kötüsü yok :) En iyisi hazırlıklı olup beklemek ama hiçbirimiz hazırlıklı değiliz. Keşke evim,zeminim sağlam olsa böyle şeyleri dert etmesem. En ufak depremi hissediyorum. Bina desen 40 yıllık 99 depremini de atlattı. Allah yardımcımız olsun.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞