Doğa ve Kış Bağlantısı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kendi vişne ağacımızı 2 senedir takip etmekteyim. Geçen sene meyve çok az oldu. Neredeyse meyve vermedi. Bu sene, 10 senelik ağaçtır ilk defa bu kadar mevye verdiğini gördüm. Meyvenin yarısı ağaçta kurudu toplayamadık. Ayrıca izmit’te çınar ağaçları geçen seneye göre çok erken sararmaya başladı. Tabi bu yaz hayli yağmur ve serin geçti diyebiliriz. Artık notlarıma tarih yazmaya başladım. Bol karlı kış olması dileğiyle.

  • Findiklar bu sene erken toplaniyor Trabzonda..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Akçakoca - köyler; meyve ağaçlarının bu sene verimi gayet iyi. Yöre halkı geçmiş haftalarda Dut'tan, bu sıralar da Armuttan kazan kazan pekmez yaptılar.

    Fazla meyve vermeyen yabani bir erik ağacını topladım. Komşularda geldi topladı, belki bir okadar da döküldü gitti.

    Bölgemde bahçelerde dahil olmak üzere ürün bol ve bir önceki yorumumda yazdığım üzere sararma çınarlarda başlamış durumda


    Yanlız, geçen sene az ürün aldığımızdan dolayı ağaçlar bu sene daha iyi mahsul vermiş olabilir.(peridiyositeye uğrayan ağaçlar bir sene az, bir sene fazla verebilir )

    Yine ağaçların, erken gelen bahar nedeniyle erken uyanmasından dolayı yorgun düşmesiyle, bu durumun erken sararmaya neden olabileceğini de ihtimal dahilinde olduğunu belirtmek isterim.

    Yine de erken gelen ve bol karlı geçen bir kış yaşamamız hepimizin ortak temennisi. Takibe devam.

  • Beyşehir belediyesinin canlı yayın kamerasıyla leyleklerin mart ayında geliş ve sonbaharda geri dönüşlerini takip etmeyi düşünüyordum fakat yaklaşık 2 haftadır kameralarda yayın yok.

    http://www.beysehir.bel.tr/seh…eylekler+vadisi+1_16.html



    Şimdi rastladığım bir haberde leyleklerin geri dönüş için büyük göç hazırlığında oldukları belirtiliyor.

    http://m.milliyet.com.tr/leyle…erelhaber-2981246/?PAGE=1

  • Kuşların göç ettiğini gözlemlemiştim bende.Ağaçların yapraklarının dökülüp sararması da aynı şekilde.Gerçekten erken bir tarihte gerçekleşiyor bu olaylar ve mantıklı bakacak olursak kış biraz daha erken gelecek gibi.


    archives-2013-12-11-0-1.png?


    neden olmasın:hfyeni (29):

  • Hava_Forum hocam agaclarin yapraklarinin kis ile baglantisini dediginiz zamandan beri takip ediyorum gecen kis altkardan dokulen yapeaklar zayif kisi isaret etmis ondan onceki sene de ustten dokulup efsane ye isaret etmisti bu sene bizim burdaki agaclar ustten dokulmeye basladi bile ama bu dokulme olagan bir olaymi yoksa bu sert yagmurlar sebebi ile mi onu cozemedim yer istanbul

  • Aysonu hava serinliyor sonbahara yavas yavas adim atiyoruz.


    Bundan onceki gozlemlerinizi çöpe atin cunku sicaktan sararma yada dokulmede olabiliyor.


    Aysonundan itibaren gozlemleyin. Gecen sene cok acik ve net ilik kis olacak dedi agaclar.dogru durust dokulme bile olmadi.bakalim bu sene ne soyleyecek bizlere.

  • 73af3993a52209cdf1a78.pngAvrupa ve Balkanlarda yazı geçirdikten sonra Afrika'ya dönüşe başlayan leyleklerin sonbahar göçünde toplandıkları en dar alan olan İstanbul Güzelce- Tepekent arasında, bir günde 237 bin leylek sayıldı.

    http://m.hurriyet.com.tr/istan…ragi-leylek-oldu-40935545


    https://www.trthaber.com/m/?ne…s_id=381235&category_id=2


    http://m.gazetevatan.com/istan…cu-alarmi--1192866-yasam/

    Seyyah

    Einmal editiert, zuletzt von Seyyah ()

  • Bayram tatilinden sonra Afyon'da kavaklarda sararmalar dikkatimi çekti.Sararan kavaklar üstten sararmaya başlamış hatta bazıları dökmüş hafiften incemelere startı verelim.:)

  • Akçakoca ve Zonguldak'tan gelen haberlere bakılacak olursa bu sezon palamut bol olacağa benziyor.


    https://www.trthaber.com/m/?ne…s_id=382446&category_id=7


    http://m.akcakocatv.com/kent-r…kcilik-av-sezonu-basliyor


    SnowPaladin03 hocam, Ağaçlar için şunu söyleyebilirim: 24 Ağustos tarihinde Düzce - Zonguldak yolu çevresi ve Akçakoca'dan Kocaeli'ye kadar bakma imkanım oldu, kimi ağaçlarda sararmalar başlamıştı. Kavak ağaçları ise yemyeşil durumdaydı.

    Karasu'dan Sakarya yönüne giderken çektiğim bir fotoğraf


    Daha detayli ilerleyen günlerde bakabilirim.

  • Palamutun bol olmasını sevmem:) havalar ılık gidecek demektir ekim kasımda, palamutun olduğu senelerde lüfer az olur, lüferin bol olması ise karadenizin soğuk olması ve lüferin boğazdan geçerek daha ılık yerlere gelmesi demek,o yüzden palamut çoksa lüfer az olur.


    Palamutun bolluğu açısından bence ilk günlere takılmayalım Seyyah hocam, palamut her zaman sezona bol başlar önemli olan devamında bu bollukta devam etmesidir..


    Buarada bunlar benim yorumum palamut bol olursa kış soğuk geçer gibi bir düşünce mi var açıkçası bilmiyorum..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil hocam, palamutu kışın soğuk geçeceğine bir işaret olarak değilde, daha çok ilerleyen yıllarda geriye dönüp baktığımda kıyaslamak için yazdım, sezon boyunca diğer balıklarıda takip etmeye çalışacağım. Yazdıklarınıza katılıyorum, umuyorum ilerleyen zamanda lüfer bol olur.

  • Narsil hocam, palamutu kışın soğuk geçeceğine bir işaret olarak değilde, daha çok ilerleyen yıllarda geriye dönüp baktığımda kıyaslamak için yazdım, sezon boyunca diğer balıklarıda takip etmeye çalışacağım. Yazdıklarınıza katılıyorum, umuyorum ilerleyen zamanda lüfer bol olur.

    yok hocam benimde hiç bilmediğim birşey palamut bol olursa kış sert geçer vs. Aslında lüfer pahalı balıktır hocam palamut bol olursa fakirden orta hallisine balık yeriz, ama lüfer deyince bende herşey durur açıkçası:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Karnım acıktı 2 kutu balık konserve gömdüm :) Palamut çoksa kış sert geçer derlerdi eskiler...

    işte niye hocam bir açıklaması var mı acaba :) benim düşünceme görede tersi:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN