Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar bu gece dualarımızın kabul olması dileğiyle.

  • Berat kandilimiz mübarek olsun. Rabbim yapacağımız ibadetleri kabul eylesin inşallah. Hayırlı kandiller herkese.🌹

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Samet

    Hat den Titel des Themas von „Berat Kandilimiz Mübarek Olsun“ zu „Berat Kandiliniz Mübarek Olsun“ geändert.
  • Tüm İslam aleminin Berat kandili mübarek olsun. Yarın tutacağınız oruçlar, edeceğiniz dualar kabul olsun, hayırlı işlere başlamaya vesile olsun.

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Tüm İslam aleminin tevbe kapılarının açıldığı beraat kandili mübarek olsun. Ettiğiniz tevbeler ve yapacağınız ibadetler rahman olan Allah'ın izzeti dergahında kabul olsun inşallah.

  • İstiğfar Duası Türkçe Okunuşu


    “Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.”


    İstiğfar Duası Manası


    “Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır.”

  • Allâhümme bariklenâ fi Recebe ve Şa'bâne ve belliğnâ Ramazan


    (Allah'ım! Receb ve Şa'banı hakkımızda mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır.)


    Resûlullah (s.a.v.) buyurdular:


    "Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (Keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar: “Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?” buyurur.” (İbn Mâce, H. no: 1388)

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif