Geliyor gönlümün efendisi
Posts by AlpTysz
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yine bermuda farkını koydu ortaya
Konseyler 8-10 Aralıkta başlıyor
-
Yanlış yerden tırmanmış olsa en azından yağış açısından güzel bir güncelleme oldu. Eline sağlık GreenBlue~
-
-
-
-
-
-
Modeller neden bu kadar değişken? En az vadede bile büyük oynamalar oluyor. Özellikle bu sene neden böyle oldu?
Geçen sene daha kötüydü bence modeller. Bu sene daha tutarlı davranıyorlar.
-
Boeing 777 O sene bu sene reis. Silivri-Beylikdüzü hattı olarak bu sene kara doyacağız
-
Gta 6 tanıtılacak Aralık ayında acaba kaç izlenmeye ulaşacak? Trailer geliyor mesajı bile 150m görüntülenmeye ulaşmışsa fragmanda olacakları düşünemiyorum
-
5 Şubat sabahı Adıyaman’da yerler beyazlaşmıştı, 6 yaşındaki canım oğlum baktım ki heyecanla beni uyandırıyor. Baba kar yağıyor uyan… babası gibi kar sevdalısı olmuştu. Sonra yağmur yağdı, karlar eriyince üzüldü, bende üzülme yarın yine yağacak inşallah dedim. Okullar da tatil olunca anneannesinde kaldı. 6 Şubat sabahını görmek nasip olmadı . Çok sevdiği anneannesi ile birlikte ahirete gitti. 40 yaşına kadar her kar yağışını sevinçle karşılayan ben, muhtemelen bu sene ilk kar yağdığında hüngür hüngür ağlayacağım. Kış yaklaştıkça hüzünleneceğim, hatta korkacağım hiç aklıma gelmezdi. Niye buraya bunları yazdım bilmiyorum. Amacım keyfinizi kaçırmak değildi…. yaklaştık 9 yıldır bu sitedeyim. Gıyaben sizleri tanıyorum. Belki dua edersiniz.
Allah sabır versin hocam. Mekanı cennet olsun ikisinin de inşallah. Çok zor bir durum gerçekten
-
İneceği güzergah önemli tabi
Bir de çekirdek gücü önemli
Bazen -24’lük çekirdek bile Kırıma kadar inebiliyor ( nadirattan ama mümkün )
Kırpılmış hali bile -18/-20 gelebilir şartlar oluşursa
İlaveten Godzilla sisteminde -20 dibimize kadar gelmişti Balkanlar rotasından gayet de denize taşmıştı soğuk, bizim de sınırlardan -16 girmişti , çok uzak tarih değil yani , İzlanda azoru rahatsız etmeye başlayınca şu sinoptikten sonra sistem hafifledi ve nispi karakterli sıcak cephe ile muhteşem kar aldık ertesi gün
Eğer İzlanda dürtmese -16 İstanbul’a oturacak sistem 3-4 gün daha uzayacak ve 1987’yi geçecekti belki de
Anladım hocam çok teşekkürler. Konumum için en iyisi 24 Ocak sistemi oldu yıllarca unutulmayacak bir efsaneydi.
-
Mantıklı şüpheci bakış açısı , mümkün olabilir
Ancak o yıldan çok farklı gidiyoruz
Arktik bölge sinyallerinden tutun , teleconnection bileşenlerine kadar epey farklı , ayrıca Aralık Ortasında kar almıştık şimdi nerdeyse 1 ay öncesinde kar bırakacak kıvamda sistem aldık
Esasında ben sadece ❄️ olarak da bakmıyorum olaya
-4/-5 girişli sistem olarak algoritmama giriyor
Şimdi biz 4-7 Aralık civarı -8’lik sistem alsak ve o sistem yer seviyesi , zayıf 500 , nem yada rüzgar nedeniyle kar bırakmazsa 19 Kasım sisteminden daha mı zayıf olarak anılacak ? Karı çok sever ona bayılırım ancak asla -8’lik sistemi -4’ten daha zayıftı demem
Kar apayrı bir mekanizma , bir gizem , bir mucize , çok özel bir lütuf o Allahtan gelen
Ama -8’lik sistem -4’ten daha serttir ve önemli ölçüttür
Amacım artık -16/-20’lik bir soğuk çekirdeğin TC sınırları içine girmesi , bunun İçin her türlü kademeli soğuma , balyoz , süpriz atak yada model çökerten sistem ne gerekirse takip edeceğiz , atmosfer bu olur mu olur
Allahtan isterken de elini korkak alıştırmamak lazım , dilerse daha soğuğunu bile verir ve Kasım Sonu -16’lar Kiev’e kadar inebiliyorsa ben de kış İçin 900 km aşağıda o güçte bir sisteme hayli hayli talip olabilirim
🥶
Hocam yanlış olabilir ama o -16/-20'lik sistem Karadeniz'e inerken ısınmaz mı?
-
Bir tık kurak vermiş ama sıkıntı yok. Uzun vade olduğu için değişecektir
-
Yeraltından Notlar - Dostoyevski
Roma Tarihi - Adrian Goldsworty
-
Sina Akşin - Kısa Türkiye Tarihi
Sinan Hakan - Türkiye Kurulurken Kürtler
Erol Mütercimler - Coğrafi Keşifler
Jared Diamond - Tüfek, Mikrop ve Çelik
Okay Tiryakioğlu - Selahaddin Eyyubi
Eflatun - Devlet
-
Umarim eğer oluşursa 2018'deki gibi rotası doğuya gider. Gelirse Balıkesir-Muğla hattı korkunç derecede hasar görür.
-
Ay sonu bariz rahatlama var ülke genelinde. 2 hafta dayanmamız lazım sadece.
-
Bu kıştan umudum yüksek. İstanbul için şiddetli DEK'ler görülüyor. Umarım ülkece yağışlardan nasipleniriz.