Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bünyamin sürmeli cnn hava durumunda şunları söyledi : 2 sene üst üste karlı bir sistemle yılbaşına girdik Şuanda ülkemizde bazı yerlerde ki sıcaklıklar nisan ayı değerlerinde ve ocak 5'e kadar soğuk yok o zaman ki gelecek soğukta kar yapacak kadar güçlü görünmüyor. Peki dünyada da mı böyle , hayır. örnegin Amerika :"neden bu kadar soğuk var yılbaşına neden bu kadar soğuk havalarla giriyoruz" diye tartışıyorlar. Merkezlerde bile kar kalınlığı 1 metreyi bulmuş durumda dedi ve ekledi ülkemiz batı bölgeleri için esas kış 20 ocakta başlar geçmişte de bu böyleydi

  • Şu anda modellerde çok derin bir kararsızlık hakim.negatifden aniden pozitife çıkan ao gibi.arkadaşlar ocağın 2-3 ünden sonra bunlar ortadan kalkacak.ve güzel hadiseler yaşanacak.ocak ayının 7 sinse başlayacak olan soğuma yerini 14 Ocak gibi güzel bir kar yağışına bırakacak.iddaamıda koyuyorum :) bu sistemi beğenmeyen kutuplara gitsin ;) eğer verilere(ao ecm gfs vb)bakılarak tahmin yapılacaksa pastırma kışı yaşarız.Ama benim gibi hesap kitap yapıp profesyonelce bir tahmin yaparsanız farkına varırsınız :) 7-16 ocak ve 22şubat ı bekleyin ;) ha bu arada bu forumda asıl tahminlerimi ocak ayında paylaşıcam.sezonu geç başlatıcam kendi adıma :) mini sistem sesleride geliyor bu arada ocak ayının ilk 4 günü mini sistem alabiliriz :)

  • Hadi bir kere de benden atış olsun.


    2020 kışına kadar İstanbul' ve çevresinde öyle bir kış yaşanacak ki yağan kar afet üstü afet sayılacak. İnsanlar bir müddet sonra korkacak, kardan bıkacak. : ))


    Hislerim kuvvetlidir, benden demesi.

  • geçen seneden 10 gün ilerde gidiyor iklim şartları. geçen sene 26 aralık Trakya sistemi bu sene 6 ocakta, geçen sene 6 ocakta olan batı sistemi 16 ocakta olacak. 6 ocaktaki sistemde İstanbul tıpkı 26 aralıkta olduğu gibi yerde hafif örtü görecek. Arnavutköy- başakşehir- sultangazi tarafı 7 ocak sabahı 10 cm kar ile uyanıp. ilk ciddi kar sevincini yaşayacak.

  • 28-29-30 Ocak ve 1-2-3-4 Şubat Arası Batı Sistemi Olucak Kar 4gün yoğun yağacak İstanbul 60 cm kar olacak Tutarsa :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

  • Tarih 18 Şubat 2018.


    Ülkemizde rekor sıcaklıklar ölçülüyor. Kışın hiç görülmemiş şekilde tropik bölgelerden gelen kuru sıcak hava, İstanbul'da sıcaklıkları 37 dereceye kadar getiriyor. 2 hafta YB hakimiyetinde geçiyor.


    12 Nisan 2018. Sıcaklık rekoru bir defa daha kırılıyor. İstanbul'da sıcaklık 46 derece! Denize kıyısı olan illerde pek çok hortum oluşuyor. Yıllarca görülmemiş bir dolu yağışı yaşanıyor.

  • İbrenin bize döneceği tarih sürekli ve sürekli bir şekilde erteleniyor ocak ayının ortasına kadar çok kuvvetli bir sistem olmasa da bir sistem gelecek gibi ama o da kıyılara kar yapabilecek kuvvette değil sanırım... Zaten ben kendi konumum olarak her sene havada görsem bile örtü yapabilecek sistemler nerdeyse 10 senede bir geliyor o yüzden alışkınım ama istanbul bile düzgün bir sistem alamadı ocakta ibre bize dönecek gibi hadi hayırlısı :hfyeni (18):