Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ekim varsın böyle geçsin.Önemli olan kasım.Genelde bu tarz sıradışı durumlarda son gülen oluruz ama artık bu durumda son yıllarda değişti.İnşallah geçen kış gibi hep sınırda kalmayız.

  • Bünyamin Sürmeli bugünkü videosunda bu kıştan ümitsiz olmayın dedi son verilerin söylediğine göre. Ben de kendisine ilave olarak ilk yarısı için evet değilim diyorum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Enverziyon en değişik ve sonuçları ağır olabilecek hava olaylarından biridir

    Dünden beri ülke genelinde birçok ilde görülmektedir

    Bursa’da 500 rakımlı Orhaneli şu anda 10 dereceyken 1900 rakımlı Uludağ 17 derece

    Yine Sakarya’da 55 rakımlı Akyazı 12 iken

    700 rakımlı Hisarlık 16.6 derece

    Tekirdağ’da 150 rakımlı Çerkezköy 10 dereceyken , 750 rakımlı Ganos 20 derece ve birçok örnek var

    Allah’tan hava kirliliği ve yakıt kullanımı düşük yoksa risk oluşurdu

    Tarihte Can kaybına yol açan enverziyon hadiseleri de olmuş , onları bir hatırlarsak bu konunun önemi daha iyi ortaya çıkar

    İstanbul’da da sis oluşumuna yol açtı bu durum bu sabah itibariyle


    cc0d56270a465051f990e5f.jpg

    38dec.gif

  • Geçen yılda ekimi kaybedelim kasımlar bizimdir dedik yine hüsran oldu niye baştan kaybedelim kazanmak varken hemen yenilgiyi kabulleniyoruz :)

  • Ekim varsın böyle geçsin.Önemli olan kasım.Genelde bu tarz sıradışı durumlarda son gülen oluruz ama artık bu durumda son yıllarda değişti.İnşallah geçen kış gibi hep sınırda kalmayız.

    Evet kasım la kış arasındaki korelasyondan dolayı oyle deniyor fakat bitkilerin son suyunu alması ekim dikim işleri için ekim ayı kritik öenmede özellikle son hafta bişeyler olursa tadından yenilmez.kasım ise akdeniz de hareketli gececek gibi

  • Kasımdan gerçekten umutluyum, hatta iç kesimler için yılın ilk karı düşebilir kasımın ilk haftası. Belki kasımın sonu aralığın başı gibide, İstanbul için yüksekler karla karışık yağmur veya kar görebilir.hava-kars323uzays3271653126


    Ama ekimin böyle geçeceği belliydi. Bu şekilde olacağını tahmin etmiştim, keşke böyle olmasaydıda sürekli soğuk ve yağış koridoru açık kalsaydı. Ama bu doğal bir döngü canınızı sıkmayın genellikle hatta çoğu zaman ekim Nao ve endexlerde negatif (-) olur, buda İzlandanın aktifliğini gösterir bu şekilde kuzeyden sarkacak soğukların istikameti ingiltere, fransa, ispanya hattı olur. Normal bir döngü bu durum.


    Bu kasım aksiyonlu geçecek,rk223_kgigf-12351 İskandinavya bölgesine dikkat edin derim kasım gibi.;);)


    Modellere en kısa sürede yansımaya başlar.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Geçen seneki ekim sonu sistemi 1200 metre ve üstünü beyaza boyamıştı geçen sene hızlı giriş yapmıştık iyi bir başlangıçtı .En azından 850 hpa sıcaklıklarını 5 derece civarında görmek bile güzel olabilir.

  • DOĞULU QBO BEKLENTİSİ ...



    Doğulu Qbo bilidğiniz üzere Ekvator bölgesindeki rüzgarların (Qbo) Corolois kuvvetine karşı zıt yönde ilerlemesidir.İki rüzgar birbiri ile kafa kafaya verince vektörler yolundan şaşarak kuzeye doğru ilerlemeye başlıyor.Kuzeye ilerleyen vektörler (Kış Mevsiminde) Kutup vorteksini ısıtıyor.Bu da Ssw, Yer değiştirme veya Split'e neden oluyor.İşin terimsel kısmı bir yana bu sene kuzey kutup bölgesi kışa hareketli bir giriş yapıyor.Negatif Nao'nun da etkisi ile kışın ilk yarısına yakın bir kısmı Batı Avrupa odaklı geçecek diyebiliriz.Negatif Nao kesin değil fakat bir avıcının 5 metredeki hedefi ısklaması kadar düşük bir ihtimalle değişecektir..

  • Kasimin basinda ulke genelinde cok sert bir sistem gelebilir. Istanbul 2006 kasim basi gibi 13 yil aradan sonra kar yagisina kavusabilicek mi bu kadar sessizlikten sonra. Accuweather de gordu. Balkanlardan karayelli bir sistem yeterli Istanbul icin.

  • Mayıslar bizimdir sözünü çok duydumda Kasımlar bizimdir sözünü ilk defa duyuyorum

    Bu sefer kasımın gerçekten aksiyonu geçeceğine iddialıyım. Bakalım tahminimde başarılı olacak mıyım. Geçen ay başı ekim geneli tahminimde ekim ülke geneli olarak normallerden sıcak ve yağış olarak da az olur demiştim kendi açtığım konu üzerinden, ve o şekilde oldu. Keşke tahminim ters köşe yapıp soğuk ve yağışlı olsaydı ama nasip, ben sadece elimdeki verilere bakarak söylemiştim. Ama gerçekten bu kasım ayı güzel geçek gibi duruyor hatta ben bu sefer kasımın ilk haftası iç kesimlere yılın ilk karını düşeceğini tahmin ediyorum belki yükseklerde örtü bile olur. Ve belki bir ihtimal İstanbul senelerdir kasım ayında kar göremiyordu belki bu sene kasım ayı içerisinde yüksekleri ilk karı yada kky yi alır. Detaylı kasım ayı Ülke geneli analizimi kasımın ilk günleri içerisinde kendi konum üzerinden paylaşırım.:):)hava-kars323hava-kars323


    ''Bu kış için umudunuzu kesmeyin derim, dostlar.'':)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()