Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2017-2018 sezonu beklentim, Batı ve Doğu Karadeniz'in senesi olacağını tahmin ediyorum.Marmara Bölgesinin saç baş yolacağı gelecek sistemlerin teğet geçeceğini yılbaşındaki gibi kara dönemeyen kar yağışlı sistemlerin ağırlıklı olacağı bir kış sezonu beklentim var.İç Anadolu'nun hasret kaldığı yağışlara kavuşacağı acısını misliyle çıkaracağı bir kış beklentim de yer alıyor o bölge adına.Fuzuli bir tahmin olsa da her tahminin gerçekleşme durumu mevcuttur.
    Arşive attım yazıyı Mart sonu değerlendiririm :)

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • bu kış iç anadolu ve güneydoğu anadolu icin son 40 yılın en sert kışı olacak . . . uzun süreli sistemlerle iç anadolu aralık sonu- ocak ortası ve ocak sonu 3 sistem alacak . . . güneydoğu 2 si efsanelik 5 sistemle kışi kış gibi yaşayacak. . .

  • Tarihler 7 Eylül 2017'yi gösteriyor.Orta Avrupa'dan sarkan serin hava koridorundan kopan bir parça Balkanlar üzerinden Balıkesir-Kütahya hattına ilerlerken İstanbul'un Karadeniz sahillerinde ilk yağışlar beliriyor.500 hPa poyraz yönlü olduğundan ilk yağışlar Yalıköy sahiline 46,Sarıyer'e 27,Çatalca'ya 23 kg bırakıyor.Cut off alçağı ilerledikçe yağışlar yayılıyor.Ağır sağanaklar İstanbul şehir merkezi ve batısını vurdukça vurmaya başlıyor.8 Eylül'ün ilk saatlerinde oluşan yağış bandı Sarıyer'den Balıkesir'in Gönen ilçesine adeta tren yapıyor.Düşen yağışlar şöyle:Sarıyer 147,Başakşehir 137,Florya 93,Bandırma 191,Gönen 203 kg.

  • Yeni kış sezonu ülke genelinde ılık ve kurak şaka şaka, yurdun geneli son 150 yılın en sert kışına giriş yapıyor.Buzul çağı boyutunda ki aralıksız soğuk dalgalar ülkenin ekonomisini yerle bir ederken batıdan doğuya kar kalınlığı 1 ila 3 metre arasında değişim gösteriyor.Seferber olan vatandaşlar evlere tıkılmış durumdayken yetkililerin açıklamsıyla önümüzde ki günler de yurda giriş yapacak -50 derecelik hava kütlesinden dolayı 53 noktaya dışarı çıkmama zorunluluğu getirildi.

  • Bu kış bati karadeniz kışı olacak. Bunu çiftçilikle uğraşmama istinaden ve doğayı bizzat gözlemleyerek oluşan tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
    Ha, yanılma payı varmı ? Elbette olabilir.

  • Bu kış batı Avrupa azorla uğraşırken doğu Avrupa çok sert soğukların etkisi altında kalacak. Ege ve Akdeniz de oluşan ab lerle ülke geneli kara doyacak.zaman zaman deklerin de etkisi ile Karadenize sahili olan illerde afet ilan edilecek :) kış kasımın 15 in den sonra başlayacak ve mart 15 de sona erecek.azorun hiç üstümüze yatmasını beklemiyorum kısacası mini buzul çağı geliyor =O :gun_bandana: