Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • istanbulda geçen sene 7 kere örtülük sistem gördüm ben nasıl değmedi

    Ben 30 cm bile gördüm İstanbul da:) Geçen sene şubat sisteminde...


    57040-image-jpg

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • bundan sonra herkesin tahminlerinin screen shotını alıp tahminleri tutanları tebrik edip ss leri paylaşıcağım bu arada benim kendi şahsi tahminim 24 ocak, 24 ocak tarihi benim doğum günüm :)

  • Yarın öğleden sonra yağış Trakya'ya kadar geliyor ama İstanbul'un sınırında kalıyor. Gelse iyi olucaktı da napalım Buna da şükür. En iyisi en makulu yağıştan 2 gün önce tahmin yapmak. En makulü bu olduğuna inanırım. Uzun vadeli tahminlerde de ecmwfden başkasına güvenmem. Zaten başarı istatistikleride bunu söylüyor zorlamanın anlamı yok. Uzun vadeli tahminleri modllereden daha çok tecrübe yapar. Uzun vadeli tahmin yapmak herkesin harcı değildir. Uzun vadeli tahmin yapmak model verilerini söylemek hiç değildir. 2 günden fazla tahminler özelikle yağış konusunda tecrübe sınıfına girer. Bende tabi bir denizci olarak bulutları size söylerim, modelleri yorumlayamam. Bye

  • dikkatimi çekti degerli Cold.EFso hocam 3-4 gündür yazmıyorsun sebebi ne ola acaba?

    Çok Teşekkür ederim Hocam

    Çeşitli nedenlerden dolayı aktif olamadım bu aralar

    Karalamada silinen son mesajımda bu senenin tahmin yılı değil daha çok takip yılı olduğunu belirtmiştim.

    Ondan dolayı takipteyiz

    Hakkımızda hayırlısı olsun

    Hislerim yanıltmazsa oldukça sağlam sistemler umuyorum

  • Şahsi konular kapatılmadan önce kendi konumdan, Hava Akış Aralığı ismini verdiğim bir gözlemimden bahsetmiştim. Global veri ve analizlerle pek alakası olmadığı için, Şahsi Tahminler konusunda yazmayı uygun görmedim. Karalamada takip etmek sanırım en iyisi olacak, umarım üstad bana kızmaz😀

    Şimdi arkadaşlar, bu bahsettiğim olayı bir nevi yerel endeks gibi düşünün. Henüz test aşamasında olduğum bu gözlem eğer başarılı olursa, detaylı bir şekilde açıklama yapacağım sonuçlarla ilgili. Bu gözlemim doğru ise, Aralık başıyla birlikte bir sistem ve yine yılbaşı civarında bir sistem daha olması gerekiyor. Bu gerçekleşirse Hava Akış Aralığı ile ilgili bir sunum yapıp değerlendirmenize sunacağım.

  • Bu gözlemim doğru ise, Aralık başıyla birlikte bir sistem ve yine yılbaşı civarında bir sistem daha olması gerekiyor. Bu gerçekleşirse Hava Akış Aralığı ile ilgili bir sunum yapıp değerlendirmenize sunacağım.

    Öncelikle gelişiminizi takdir sonrasında ise tebrik ediyorum.Gözlem ve bakış açılarımız belki verilerimiz de buna dahildir oldukça benzer gidiyor. Çıkacak sonucu en çok ben merakla beklemekteyim. Öncesinde bir Aralığı izleyelim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.