Kaan'ın Fırtına Tahmin Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Afyon'da yağış devam ediyor.

    Öğlen 12 gibi etkili olan yağış. :)

    Damlalar çok iriydi. :D

    kışın sağlam kar aldınız,yazın girişide yağmurlu,serin bol orajlı ohh ne kebap resmen:) afyona mı taşınsak ne yapsak:)

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!


  • bu sene Ege'nin yılı oldu.

    aynen katılıyorum iç ege kışta coştu,genel olarakda bahar ve yaz ayını serin-yağışlı geçiriyorlar..

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • aynen katılıyorum iç ege kışta coştu,genel olarakda bahar ve yaz ayını serin-yağışlı geçiriyorlar..

    2013-2014'te kuraktık.İç ege kendini gösteremedi.Kısmet bu yılaymış.Coştuk ama tam coştuk.

    Bu arada Afyon Haziran ayında 170.5 mm ile 1929 yılından bu yana en yüksek değere ulaşarak rekor kırdı.Nice yeni rekorlara. :)

    Bu arada asıl yağış akşamüstünde idi.26-27 mm. yağış gördük sanırım. :)

    Kuzeydoğudan gelen ağır yağış bulutu. :D

    Fırtına dolu yağmur oraj her şey vardı maşallah.Kasırga gelmiş gibiydi. :D

    Einmal editiert, zuletzt von SnowPaladin03 (3. Juli 2015 um 08:56)

  • Türkiye Geneli 3 Günlük Oraj Tahminim

    Bugün - 3 Temmuz :
    Tüm Marmara bölgesi yerel ve hafif, Burdur, Isparta'da çok hafif ve yerel, Zonguldak ve Bolu'nun kuzeyinde ise orta kuvvette sağanaklar olacak. Diğer yerlerde yağış yok.

    Cumartesi - 4 Temmuz :
    Trakya'da yerel olarak kuvvetli olmak üzere tüm Marmara bölgesi yerel sağanak yağışlı olacak. İstanbul Anadolu Yakası'nın doğusu ve İzmit'te ise hafif sağanaklar var.

    Pazar - 5 Temmuz :
    Trakya ve İstanbul'da yerel olarak kuvvetli fakat toplam yağış miktarı açısından fazla olmayan sağanaklar, İzmit'te ise batısında yerel olarak şimşekli fakat hafif sağanaklar olacak.

    ----

    Ardından hava çok hızlı ve her gün bir önceki günden sıcak olmak üzere ısınmaya başlayacak. 10 Temmuz'da Marmara, İç Anadolu ve İç Ege 35-40, Güney Doğu Anadolu'da 40-45 derecelere çıkacak.
    Yer seviyesindeki bu ısınma yüksek seviyede var olmadığından dolayı bir miktar kararsızlık olacak. Bu sıcaklara rağmen yerel orajlar Güney Doğu Anadolu hariç mutlaka olacaktır.

    ----

    Ardından özellikle 11 temmuz'da önce kuzeyden başlayacak şiddetli orajlar silsilesi, hortumlarıyla, dolularıyla bir havadelisini bile bıktıracak felaketlere ve zarara yol açacak. Dikkatli olalım.

    Not : Kaan gardaşım açtı konuyu gitti. :hfyeni (18): Bu hareketli günlerde burada olması lazım.

    Düzenleme : Benim hafif dediğim şey toplam yağış miktarının < 5mm olmasıdır. Bunu da diyeyim. MGM'nin sınıflandırmasını kullanıyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von EtcilDayi (3. Juli 2015 um 09:38)


  • Birkaç güne Çanakkale'de olacağım, sizce hava nasıl olur?

    Pazartesiye kadar : Bozcaada İskelesi, Geyikli, Assos gibi yerlerde hava açık olur. Ezine, Ayvacık gibi karasal yerlerde ise yerel oraj kütleleri oluşabilir. Kıyılarda 40-50 km, karasalda ise 30-40 km aralığında rüzgar olacaktır.

    Pazartesiden sonra : Artan sıcaklık ile birlikte rüzgar da kuvvetlenecek ve 50-60 km civarı kuvvetli poyraz olacak. Yine karasal ilçelerde orajlar olabilir. Kıyı güneşli.

  • Çanakkalede son günlerde sert orta poyraz hakim hava çok sicaklatmiyor son günlerde hiç yağış görülmedi sıcaklık 28 derecelerde hissedilen 25-26 derecelerde tabi bu Çanakkale merkez içindi iç kesimlere gidersen bilemem


  • Çanakkalede son günlerde sert orta poyraz hakim hava çok sicaklatmiyor son günlerde hiç yağış görülmedi sıcaklık 28 derecelerde hissedilen 25-26 derecelerde tabi bu Çanakkale merkez içindi iç kesimlere gidersen bilemem

    Çanakkale'yi yazın çok seviyorum, özellikle denizinin buz gibi olmasını (Geyikli tarafları). En güzel yanı hiç bunaltmıyor. Hafif ve serin rüzgarı hep rahatlatıyor.

  • Çanakkale'yi yazın çok seviyorum, özellikle denizinin buz gibi olmasını (Geyikli tarafları). En güzel yanı hiç bunaltmıyor. Hafif ve serin rüzgarı hep rahatlatıyor.

    Bozcaada geyiklik tarafi denizi hep soğuk olur ayrıca yarin öğlen saatlerinde yağış gorulebilir

  • Valla biraz öyle oldu :)

    Gün içinde verileri bir değerlendirmeye alalım bakalım


  • 11 Temmuz'dan sonra sizin dediğiniz kadar güçlü şeyler olacağını zannetmiyorum. Karadeniz'de ciddi manada serinleme olabilir ama.


  • 11 temmuz daha kesin görmüyorum ama
    Oraj Tahminim %90 uyumlu

    Büyük ihtimalle 11 temmuz'da olacak. Fakat yine de "11 temmuz ve sonrası" şeklinde genellemek daha doğru. Netleşmesini bekliyorum. Eğer göründüğü gibi gelirse orajlar sea-enhanced şeklinde olacaktır. 850 hPa 6/7 civarına inecek. Deniz 20-22 derece.

    Einmal editiert, zuletzt von EtcilDayi (4. Juli 2015 um 01:11)

  • Sabah Ecmwf'nin dediği olursa Doğu Karadeniz efsane yağış alabilir. 850 hPa 7-8 derecelere inecek, denizlerde 23-24 derece, gerisini siz düşünün.

    Marmara'da serinleme nispeten daha az, 850 hPa 12 derece civarında ve denizde 21 derece. Marmara'da etkili bir yağış olmaz kanımca.


  • Sabah Ecmwf'nin dediği olursa Doğu Karadeniz efsane yağış alabilir. 850 hPa 7-8 derecelere inecek, denizlerde 23-24 derece, gerisini siz düşünün.

    Marmara'da serinleme nispeten daha az, 850 hPa 12 derece civarında ve denizde 21 derece. Marmara'da etkili bir yağış olmaz kanımca.

    +10 olabilir bana göre. Her koşulda tüm Karadeniz kıyıları DEY alacak gibi. Marmara'da varolan orajları güçlendiren deniz etkisi, doğuya gittikçe tek başına oraj oluşturabilen kuvvetli DEY'ler. Beklentim bu. İç Anadolu'ya da belki bir-iki DEY geçer de faydalanırım. Kayseri :) Hehee. Kendime güldüm şuan.