Yabancı Ülkelerdeki Meteorolojik Hadiseler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Havaya salınan o gazlar, o kadar ormanın yok olması ve yüz binlerce hayvanın ölmesi. İklim değişikliğini ne kadar hızlandıracak düşünemiyorum bile. Gerçi artık iklim değişikliğinden de çıkıyor bu olay bildiğiniz doğa yok oluyor.

  • Havaya salınan o gazlar, o kadar ormanın yok olması ve yüz binlerce hayvanın ölmesi. İklim değişikliğini ne kadar hızlandıracak düşünemiyorum bile. Gerçi artık iklim değişikliğinden de çıkıyor bu olay bildiğiniz doğa yok oluyor.

    Arktikte bile bu zamana kadar görülmemiş SSW önce Antarktikayı yaktı buzları eritti, sonra da Avustralyayı. Okyanuslar dışında hiç bir yere yaramadı. Şu itfaiyecinin yerine kendini koy rüzgar durmadan ne kadar başarılı olabilirsin ki?

  • Tavanı 16 km'ye kadar ulaşabilen PyroCumulonimbuslarda oluşmuş. Bu bulutlar yıldırım,şimşek ve yağmur yapabildiği gibi alev hortumu da oluşturabiliyor. Yağışın ilk anları ise kül yağmuru şeklinde oluyor. Eğer bu PyroCumulonimbuslar Melbourne, Sidney vs. buraları vurmaya başlarsa kül yağmuru çok canlar yakar.

  • Avustralya Yangınları Son Durum

    -Dumanlar Yeni Zelandaya kadar ulaştı ve gökyüzünü turuncuya çevirdi.

    - Karbonmonoksit ve CO2 stratosfere kadar ulaştı. Bilim insanları ağaçların bu kadar CO2'yi emmesinin 100 yıl süreceğini söylüyor.

    - 3 bölgede yaklaşık 6 milyon hektar alan yandı. Karşılaştırma için 2019 Sibirya Yangınları 3.3 milyon, Amazon Yangınları 2.2 milyon hektar alandı. DÜNYA tarihinin en büyük yangınlarından biri.

    - Koala habitatı ağır darbe aldı. Nüfusun %30'u yok oldu. Bazı endemik türler yok olmanın eşiğine geldi veya yok oldu.

    - 3000 asker alevlerle mücadele için göreve çağrıldı.

    - Yeni Güney Galler bölgesi itfaiye ekibinden Rob Rogers yangının Sidney'in banliyölerine sıçrama riski var dedi. Büyük şehirlerde tehlikede.

    - Çarşamba-Perşembe günü yine sıcak hava dalgası gelecek. Asıl mücadele hafta ortası.

    - İtfaiyeciler sürekli kullanmak zorunda olduğu için barajlarda sular giderek azalıyor.

    - 3 eyalette 100 binden fazla kişinin evlerini terketmesi istendi.

    - Sidneydeki hava kirliliğinin günde 34 sigaraya içmeye bedel olduğu belirtiliyor.

    NQHdNZ.jpg

  • okurken yutkunamadım bu yangın küresel ısınmayı daha da kötü hale getirmiştir asıl sıkıntı oluşan sıkıntıların birbirini tetikleyerek kartopu gibi büyümesi yani parabolik artması çok kötü çok

  • Hocam Orman Yangını Bildirim Konusu var oradan paylaşabilirsiniz.

    Orman Yangını Bildirim Konusu

  • Çok yazık, insanoğlu kendi hırsları ile doğayı ve kendi kendisini yok ediyor. Bu yangın için kesinlikle uluslararası bir seferberlik başlatılması lazım ama tabi politikacılar para ve güç hırsından başka bir şey düşünemiyor. Bundan 10-20 yıl sonra dünyanın geleceği hal açısından hiç umudum yok, kendi sonumuzu hazırlıyoruz ama ne yazık ki hala çoğu kişi bunun farkında değil.