11 Aralık'ta Yoğun Kar Geliyor!..

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Modeller ayın 11 i için gerçekten çok güzel gözüküyor..yağıs inanılmaz artmış..bu modele göre izmir bile baya bir kar alır...soguk marmarada sıkışmış gözüyor 11 ve 12 si için..

  • Gfs 132. Saatte oyle bir senaryo uretmis ki gelirse Istanbul icin 30 40 cm lerde kar gorebilecegi bir senaryo ama yine Rusya civarlarina indirecegi asil sistemi her zaman ki gibi bize indirmis ben pazar gunu en gec sabah modellerinde sistemin etkisini kaybedecegini dusunuyorum

  • Beni endişelendiren şey sistem tarihlerinde -8'i dahi zor gösteren diyagram ortalamasıydı. Sabah GEFS güncellemesinde -10'lar İstanbul'a dayandı. Gidişat harika. Yarın sezonun ilk kar yağışı geliyor, haftaya ise şov var inşallah ;)

  • Semihcim günaydın..bence bugun sen modellerın son gösterdiklerine göre bi açıklama yapman lazım..çünkü sen bu treni makinistisin..yanlış anlama dostum ama yapmazsan eger yine aynı srularla bu form dolacak..şuraya kar yagar mı buraya kaç cm olur bilmem ne..bitmez bu sorular..bence genel bir açıklama yap derım..yap ki herkes rahatlasuın..o açıklamdan sonra kimsede sormasın buraya ne olur şuraya ne olur diye..yanı mesela bölge bölge genel anlamda bir açıklama bence yeterli olacaktır..herkes oturdugu bölgeyi ve şehri bildiğine göre üstüe o tür bir soru sorulmasına gerek kalmaz..aksi takdirde vallahi fenalık geliyor artık..hele bazı kısıler aynı soruyu 20 defa soruyorlar..saygılar..

  • Ecmwf de guzel geldi tabi gfs kadar degil.yalniz azorun kutba yukselisi taktire sayan.arsivlerde bile zor gorursunuz okadar kuzeye ciktigini.su haliyle hem gfs hem ecmwf ist icin tipi olur diyor.ankara izmir hatta antalya bile kar alabilir.bati karadeniz tipi ankara tipi vs.detaylar h.sonu.

  • Ozaman semıhcım mıllete soyle burdanda aksama kadar sureklı braya kac cm olur buraya kac cm olur dıye sorup durmasınlar...hafta sonu detayları acıklıcanı soyledın zaten ki bencede yerınde bır karardır ama cıdden su cm davası bayıyor artık yani..

  • Haritada'ki H ile L yi anlıyorumda T harfi nedir?


  • Geçen sene 20 aralık sisteminde de sıcaklık pek kuvvetli değildi ama hem iyi kar hemde iyi örtü olmuştu, o sistemin ayrıcalığı neydi üstad ?

    iki sistem arasında yaklaşık 20 günlük bir fark var, gerek deniz suyu sıcaklığı gerekse yer sıcaklığı daha düşük seviyelerdeydi hatırladığım kadarıyla.