Ülkemizi Etkileyebilecek Sistemler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mgm uzun vadeli tahminde istanbula kar ikonu koymayacak en fazla 5 gün önce kar ikonu koyar ve en fazla son 3 gün istanbula kar yağcak diye haberlere çıkar bu haber ben çok baktım meteorlojiye hep öyle olur

  • Bu kis hakim basinc Azor olucak dedim.Modellerde de bu goruntu cikmaya basladi.ingiltere civarinda bulunan azor ne kadar dikine cikar ve ordan balkanlara hareket ederse okadar cok soguk ve kar aliriz.
    Bu arada sistem dondu dolasti yine benim 26 sina geldi. :D

  • Ahmet abi soruma bari sen cevap verebilirmisin? Bide gördüğüme göre bu soğuklardan sonra en fazla 4 c lik bir artış var.Sonrasında yani 5 aralıkta bir soğuk hava var gibi.Gelirse bu sefer çoğu yer kar alabilir değilmi :)

  • Http://www.opc.ncep.noaa.gov/L…rr_Atl_03_Day_flash.shtml Kıymetli dostlar Gfs'in atlantik ötesi son 3-4 çalıştırması okyanustaki bu 3 günlük olası döngü ve bu döngünün karmaşa teorisiyle yapılmış çalıştırmalardır. Bugün 12 z de yeni datayı güncelleyecekler. Buradaki resmi açabilenler varsa neyden bahsettiğini kısaca açıklayım, Kuzey atlantikteki yüzey su akışı ve hızını gösteriyor. 1 not=1.852 km/saat dönüşümüne göre hesaplanır. Her neyse burda bahsettiği şey ayın 23 üne doğru 10 derece doğu boylamı ve 50 derece kuzey enlemine doğru hızlı bir yüzey akışı sağlanacak orada alçak basıncı kuvvetlendirip saat yönünün tersinde yani saat 10 yönünden 6-7 yönüne doğru yer değiştirecek hava kütleleri olacak. Bu da 3-4 gün içinde Türkiyenin içinde bulunduğu coğrafyaya ilerleyecek. Bu arada Okyanusun batı çanağı yani doğu amerikaya sapan kutup rüzgarlarının önünü tıkayan bir azor var. Zaten doğu yarım küreye sapan soğuğu bununla ilişkilendiriyoruz. Normalde dünyanın şeklinden ötürü Kutup rüzgarları kuzey atlantiğin batı kıyılarına sapar. Şu an gfs in baz aldığı datalardan biri bu. Bu jetlerin kuvvetli olacağı teorisinede dayanıyor. bugün 12 z de yeni veriler şayet olumlu gelirse soğuğun geleceğini %80 olasılıkla söyleyebiliriz. Yağışı temin edecek yada süreğen hâl almasını sağlayacak unsur şu anlık jet akımlarının hızına ve rüzgar eğim açılarına bağlı.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()


  • Aralık 10dan önce 2. polar sistemi demiştim hıyarlı olsun :hfyeni (18):

  • Accuya bakanlar var.Bakmayın kardeşimÖnünde ki bir saati bile tahmin edemez bakmayın.Bu soğuğun gelmesi çok iyi olacak inş. çünkü diğer sistemlerin önünü açacak. ;) Afyon'un ise Çarşamba akşam saatlerinde kar alacağını düşünüyorum.


    Semih abi Afyon bu sistemden iyi yağış çıkarır mı kar kaç cm. yağar? SAYGILAR. :)


    Modeller süper bee aralıksız yağış maşallah bee.Allah nazardan saklasın miss gibi. :D ;) Kalbim küt küt atıyor.Semih abi tahminin büyük çoğunluk tutacak gibi şimdiden tebrikler. :)


  • Accuya bakanlar var.Bakmayın kardeşimÖnünde ki bir saati bile tahmin edemez bakmayın.Bu soğuğun gelmesi çok iyi olacak inş. çünkü diğer sistemlerin önünü açacak. ;) Afyon'un ise Çarşamba akşam saatlerinde kar alacağını düşünüyorum.


    Semih abi Afyon bu sistemden iyi yağış çıkarır mı kar kaç cm. yağar? SAYGILAR. :)


    Modeller süper bee aralıksız yağış maşallah bee.Allah nazardan saklasın miss gibi. :D ;) Kalbim küt küt atıyor.Semih abi tahminin büyük çoğunluk tutacak gibi şimdiden tebrikler. :)

    O zaman Accuda şöyle der sizde Gfs'e bakmayın kardeşim. Bizim kamu alanında işbirliğimiz var datalarımızı Gfs den alıyoruz ne gerek var Gfs'e diyebilir. Weather Channel Wetterzantralle, meteo group. meteo office, meteo wright, soaring meteo, wunderground(weather) ve bunlara bağlı tüm limited şirketler verilerini Gfsden alıyor. İsteyerek yada istemeyerek Gfs anlaşmalı tüm şirketlere tıklıyorsunuz. Nedir bu herşeyi biz biliriz havaları? Oğuzum sen yapma bari bunları. Ayın 27-28 ini herkes pesimist havadayken modeller geçen perşembe-cuma berbatken sana söylemedim mi? bunları beğenmediğin Accu verileri ve Gfse bakarak yaptık, ha bazı astronomi teorilerini öğrendimde tarih verme aralığında fazla bir sapıtma göstermedik. Bak en tehlikeli iş, başkalarının emekle yaptığı bir işe saygısızlık yapmaktır. Oradaki millet gece gündüz insanlara faydalı olmak için, önceden bilgilendirmek için var gücüyle çalışıyor belki uykusuz kalıyorlar. Siz hazır aldığınız verilerle istirham edeyim onlara saygısızlık yapmaya kalkışmayın. Hayır Gfs bu sayfalarıda okumuyor yani onlarada hakarettede özgürsünüz onların umrunda olmaz fakat bu eğer kişilik özelliği haline gelirse hayat boyu zorluk çekersiniz, hayat boyu bölünmüş bir kişilikle boğuşursunuz. Bu hem en yakınınızdaki sevdiklerinizi zamanla üzmenize ve de sonunda yalnızlaştıkça yalnızlaşıp kendi kendinizle cedelleşmenize bile neden olabilir.


    Oğuzum kusura bakma seni asla kırmak istemem, zaten anlayışlada karşılayacaksındır buna inanıyorum ama kurumların emeğine saygı duymak kendimize duyduğumuz saygının göstergesidir. Bu sayfanın en başından itibaren yani 1. sayfadan okumaya başlarsan kurumları niçin Yerli yersiz eleştirmememiz gerektiğini anlarsın. Unutturma sana bu akşam özelden bir link atayım çalışmalara başlayalım. Kırıcı olduysamda senden özür dilerim.