Yaz Yağmurları

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pazar gününden itibaren batıdan başlamak üzere Marmara,Ege,Karadeniz başta olmak üzere kuvvetli yağışlar görülecek.Sıcaklıklar mevsim normalleri altına inecek.Özellikle İstanbul ve Doğu karadeniz'de su baskını riski yüksek.


    Serin hava temmuzun ilk haftasına kadar sürecek.Türkiyede yaz mevsiminin en sıcak dönemi 10 Temmuz ile 15 Ağustos arasında görülüyor.Bu tarihten sonra batıdan başlamak üzere serinleme başlıyor.Yani 35-40 gün daha sabretmek zorundayız.Haziran ayı ise son 3-4 gün hariç iyi geçti.Beklendiği kadar sıcak olmadı.Bunda Afrika'nın pasif kalması etkili oldu diyebiliiz.Şuan sadece basra zorluyor.Oda aman aman bir atak yapamadı.Genelde her yaz gördüğümüz normal sıcaklar.


    Önümüzde Ramazan ayı var ve kolay geçmeyecek gibi.Tamda sıcakların yoğunlaşacağı zamana denk geliyor.Umarım bu tür bir serinleme Ramazan ayında da görülür.Şimdiden hayırlı ramazanlar.Tüm İslam aleminin ramazanı hayırlı olsun.

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Ramazan içinde 1 veya 2 tane serin ve yağışlı hava bekliyorum.Ama en kuvvetli sıcakların olacağı zamanda ramazan.Ağustosun 15'ini geçtin mi rahatız bir sıcak hava dalgası olur en fazla 2-3 gün sürer ama sonra serin ve yağışlı hava gelir.Tek dileğimiz son baharın erken gelmesi.son baharda kasımda kar alıştırmaları başlaması kışın ise bol karlı geçmesi. :)

  • Ankara Çankırı çevreleri bol yağış aldı Kırıkkale almadı :(:(


  • Ankara Çankırı çevreleri bol yağış aldı Kırıkkale almadı :(:(


    Nasip değilmiş.Ama fazla üzülme yarında yağış ihtimali var.Çarşamba gününden itibaren ise bulutlar dağılıyor. :)

    Sibiryasız kışa kış demem;azor balsa sibirya duble kaymaktır.



    Sistemci

  • Antalya'ya uğramazki bu yağmurlar. :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Kocaeli İstanbul sınırı arasında kalan Darıca semtinde oturuyorum ben şu an bu taraflarda akşam saatlerinde bulutlanma artmaya başladı yağmur olur mu bilemiyorum ancak rüzgar güzel esiyor nem biraz kırıldı sanki Marmara'nın doğusunda.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Mgm adam akilli yagmur vermemis oysaki 22-23 Temmuz' da iç kesimler ve Karadeniz bayagi yagmur alacak.

  • Mgm uzun vadeli tahmininde ayın 11inde Marmara'ya ve Batı ve Orta Karadeniz'e gökgürültülü sağanak yağış vermiş.O tarihlerde sizce yağış olur mu?

    Sibiryasız kışa kış demem;azor balsa sibirya duble kaymaktır.



    Sistemci