Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Http://www.youtube.com/watch?v=aDiBeK_8FvI


    Bir zaman makinesi olsa da o 2 şubat 2012 tarihine geri dneilsem keşke :( En sinir olduğum şey 21 yıl aradan sonra demeleri benim avatar 4 ocak 2002 tarihine ait fotomontaj mı yoksa bu avatar !? Valla yapanın eline seğlık çok güzel yapmış gerçek bildiğin... :D Şu sohbet açılsa iyi olur harbiden üyeliği aktifleşmeyenler yazamasın işte o zaman uygunsuz, saçma sapan konuşmalar yapan olmaz.


  • Http://www.youtube.com/watch?v=aDiBeK_8FvI


    Bir zaman makinesi olsa da o 2 şubat 2012 tarihine geri dneilsem keşke :( En sinir olduğum şey 21 yıl aradan sonra demeleri benim avatar 4 ocak 2002 tarihine ait fotomontaj mı yoksa bu avatar !? Valla yapanın eline seğlık çok güzel yapmış gerçek bildiğin... :D Şu sohbet açılsa iyi olur harbiden üyeliği aktifleşmeyenler yazamasın işte o zaman uygunsuz, saçma sapan konuşmalar yapan olmaz.

    Siteyi yavaşlatıyor ve konulara olan ilgi azılıyor diye açmama kararı aldı site yönetimi. Üyelerle alakası yok aslında.

  • Değerli dostlar yaklaşık 2.5 gündür yazmıyordum. Perşembe akşam Oğuz03 dostumla
    Accuweather konusunda 1-2 cevaplık karşılıklı bir yazışmamız olmuştu, bir moderatörde bizi uyarmıştı. Açıkçası o mesaja bozuldum. Ve özelden oğuz03 e mesaj yazdım, bundan sonra kendileri çalsın kendileri oynasın ben yokum türü birkaç cümle yazmıştım. Ancak o günün akşamı Oğuz03 beni facebooktan eklemiş, neyse onla biraz geyik yaparken moralim düzeldi. Benim romanyalı tanıdık kızlardan birkaç tane Oğuza eklettirdim geyik yapmaya başladık Oğuzla. Bu arada benim balkanlardan ufak çaplı arkadaş grubum var.(facete) 3-4 bulgar, 7 tane romen falan neyse işte (zemherinin yanlış anladığı sanal arkadaşlar). Perşembe gece Oğuzuma şakayla karışık dedimki bak hacı ben havaforumdan bir uzaklaştım, uzaklaştığım gibi Noaayı arayıp sistemleri bozduracam yakında bunları da arar olacaksınız dedim. İstanbul kendi adına konuşsun falan dedim buna benzer geyiklerimiz oldu. Şans bu ya yalan sözüm gerçek oldu cuma modeller bozdu. Cuma akşamı Oğuzuma al işte siz buna müstehaksınız diye mesaj attım bu arada o da diyorki yok abi ben razı değilim karsızlıktan ölüyorum öyle deme diyor.


    Bunlar işin geyik tarafıydı. Perşembe günüde Lazanatlı Mehmetimle coğrafya temel ilkelerine başlamıştık, 2. aşama ders linkini attım neyse o da güzel gidiyordu okudum falan dedi, o arada forumdaki bu olay olunca ona da dedim böyle böyle artık ben yokum detayları Oğuza sor ben yazmayacam artık dedim ve çıkış yaptım siteden. Aslına bakarsak burada yazmayacaktım, çoğu kişide belki yazdıklarımdan birşey anlamıyor, belki pekçok kişi benden gıcık kapıyor la şu herif gitsede kurtulsak artık falan diyor. Haklılarda. Ortalığa sevimsiz bir enerji yayıyorum, gıcık kapmayan kalmıyordur bu enerji neticesinde. Ama düşündüm taşındım bu hatayı geçen sene yaptığıma kanaat getirdim. Havaturkada 12 aralıkta banlanmam ve devamında başka bir nickle 20 aralık sisteminde ve 6-7 ocak sisteminde aktif rol oynamam söz konusuydu.O zamanlarda yine bir iddiam vardı ama biraz toyluk birazda geçen seneki cenazemizden dolayı yeterli araştırma yapmamış olmama mukabil bazı şeyleri kanıtlayamıyordum. Mesela pertürbasyon teorilerini bilmiyordum, Astronomik birçok hesaplamayı bilmiyordum. model karmaşalarını bilmiyordum Haftasonu modelleri iddiam vardı ve bu iddia beni forumdan banlamaya kadar götürdü. O zamanlar çok eleştirdiğim, beni banlamasından dolayı duygusal davranıp burada ağzıma doladığım bir tahminci vardı. Kendisi avukat olmaya aday ve 20 yaşından 22 yaşına kadar birçok yurttışı metroroloji cdsini getirtmiş onları çalışmış ve o cdlerin anlattığı en yakın doğruya göre tahmin yapmaya çalışan bir kişiydi.


    Çoğunlukla kısa vade tahmini yapan, Türkiyenin en iyi 5 üniversitesinden birinde halen avukatlık okuduğu için kanıt ve tanık hayatının vazgeçilmezi olmuş biriydi. O günlerde anlamamıştım ve birçok kırıcı sözle burada bir dolu yazı yazmıştım hakkında.(şubat-mart ayları) Her neyse o 7 ocak sisteminden sonra, 18 ocakta sitede birşeye sinirlenip orayada veda etmiştim. Benden 1 haftasonrada her ne döndüyse sitede ikilem olmuş, oradanda tahminciler ayrılmış yada rütbeleri sökülmüş. Derken bunlardan birinin sitemiz tahmincisi Efsane Semih olduğunu öğrenmiştim. O buraya geçmiş diye bir yazı okuyunca zaten 2012 6 aralıkta üye olduğum bu sitede aktif yazmaya başladım. Yazmakta ne yazmak? 1 hava olayı yazıyorsam 2 eleştiri yazıyorum bazen hakaretin sınırında geziyorum, Havadelisinden tut, Ariftarife kadar, White Foxa kadar çocukça şeyler yazdım o günlerde.


    Şimdi düşününce o kadar rezalet şeyler yazmışımki ve bu durum benim kendi rezilliğimden başka birşey değilmişki anlatamam. İnsanları sırf bana ters düşünüyor diye yerin dibine sokmaya çalışmak insanın kendisi adına müthiş bir utanç. En Son sitemiz tahmincisi Sedat hocanın (sistemci) ekim 1. hafta oradan uzaklaştırılmasıyla tekrar alevlenen bir tartışma vardı. Yarı yarıya akıllansamda facebookta yine 1-2 cümle kaleme almıştım lakin bu sefer kimseye hakaret etmezken daha beter birşey yapıyordum insanları milliyetine göre yargılamanın ucuna geliyordum. Ariftarifin asıl adını söylüyor ve de aklımca nabız şerbetçisi olduğunu vurguluyordum. White Foxun milliyeti hakkındada Sedat Hoca ağır bir dil kullanmıştı bende insanların ebeveynine laf etmek bize düşmez diyerek ortamı sakinleştirmeya çalışıyordum.


    O gün düşündümki ben tam değişememişim. Hâlâ insanları yargılayan ve bunu ırkına göre yapan bir adammışım meğer. Şöyle dedim kendime benim 7-8 göbek öncemi kim biliyor? Anadolu coğrafyası gibi medeniyetlerin beşiği bir coğrafyada her millet her milletle kaynaşabilir, önce kendine bak Mehmet Efendi dedim; Önce kendini geliştir sonra başkasını eleştir. Bugün Mimar Sinan Ermeni değil mi? ama bakıyorsunuz Yeni Çağ Türk mimarisine müthiş bir damga vurmuş. Kayserili üstelik. Dedimki ondan sonra insanlığa faydalı işler yapan, yediği kaba pislemeyen ve vatanını benimseyen benle ortak bir ülkü ve geleceği paylaşan herkes değerlidir. Koca Rus tarihine Ekim devrimine bakıyorsun Vladimir Vladimiroviç Lenin dışında Rus yok. Irk olarak sami, geneli yahudi ama dinleri yok agnostikler. Haa Bakıyorsun adam gelir gelmez Brest Litovsk anlaşmasını imzalamış, Rusyayı Osmanlının Doğu Cephesinden çekmiş. Kars Ardahan Ve Batumuda vermiş. Müslüman Türk dedelerimize en büyük iyiliği yapmış. Eğer bu insanları Dinsiz diye yaftalarsak öteki dindar hristiyanların haçlı seferlerini ne yapacan? Dinsiz olması kendi sorunu ama eğer insanlığa faydalıysa ben o adamı eleştiremem. Bu insanlık müessesine yakışmaz.


    İnsanın olduğu her yerde sorun mutlaka vardır. Şayet iskandinav ülkelerindekiler gibi nüfusunuz 4-5 milyon olup, sürekli beyne oksijen götüren bir atmosferiniz yoksa, sürekli bazı özel tür balıklar yiyemiyorsanız, beyniniz harıl harıl çalışamıyorsa, aşmamışsanız değerli arkadaşlarım; sorun çıkaracak mutlaka birşeyler bulursunuz. Ben gerizekalının bayrak sallayanıymışım bunca yıl. Sorun çıkarmak neyime. Başkasını eleştirmek ne haddime? sadece tekniğini eleştirebilirim ama hiçbir insanı eleştiremem. Bunu çok geç anladım sevgili dostlar. Sevgili dostlarım bazı insanların üslubu, mizacı kırıcı olabilir, üzücü olabilir ama bizler aynı kırıcılıkla onların üstüne gitmemeliyiz. Bu ortam sanal ortam. Herkesin gireceği 2 metrelik mezar. Eleştirileri hazmedebilmeliyiz. Ben yine hazmedememiş gibiydim. Accu hakkında ve diğer meteoroloji kurumları hakkında bir önyargıyı kaldırmak için yorum yapmıştım yeri mi yanlıştı artık yada hoşlanılmadı mı bilmem bir uyarı aldık. Biraz hayalkırıklığıyla dolu olarak düşündüm lan ben rütbeli değilim diye mi bunlar oluyor? Herkes kadar sık mesaj atmıyorum ama yazdığım zaman çarpıcı bilgilendirici şeyler yazıyorum. Ve bilgiyi paylaşmak istiyorum dikkat ediyorsanız. Amacım insanlığa, topluma, doğaya faydalı olmak ve en azından 1 kişide olsa arkamda halef bırakmak. Bunun için birçok bilgilendirici yazı yazdım, modeller hakkında çıkarımda bulunacak şeyler yazdım vs. Ama işte Rütben olmayınca ciddiye alınmıyorsun. Bunu rütbe istemek amacıyla yazmıyorum fakat üzülerek söylemek zorundayım ki toplumsal hastalığımız bu sınıfçı bakış açısıdır. Sanatçı gelir woooow ne yüce şarkıcı, Futbolcu gelir wooow ne büyük futbolcu.. kapitalist sistemin sınıfsal bakışı işte. Hep üstünde birilerini görmek, makam ve mevkinin çok değerli olması, toplumsal kibir, aşağılanma, şizoidlik yada şizofrenlik yahut megalomanlık duygusu hep bu düşüncenin ürünü.


    Uruguay cumhurbaşkanının evinde dostlarım sadece 51 ekran televizyon var. Evi tek katlı müstakil bir ev. 3 oda 1 salon. Maaşı normal memur maaşından biraz fazla. Halk zengin olmadan ben zengin olamam diyor. Uruguay ligi diye lig duyan var mı? ama bu uruguayın 1 dünya kupası ve sayısız yarı finalleri var. Kübayı anlatayım dostlar. Kübada 4 şeyi devlet yapar bedavaya. Elektrik beedava, su bedava, konut bedava, sağlık hizmetleri bedava birde eğitim öğretim bedava. Sadece 25 dolar maaş alıyor doktorlar. Sadece eğlenmek parayla Kübada. Temel insani ihtiyaçlar bedava. Diyorlar ki diğer 5 şeyde hem insan devlete hem devlet insana muhtaçtır. Sadece eğlenmek lükstür. Lüks içinde bir zahmet para veriver. Arjantinde yine benzer bir sistem var. Brezilya hariç hemen hemen tüm güney amerikada böyle güzel icraatlar var. Gerçi Küba kuzeyde ama olsun ☺ Brezilyanında güneyinde bu sistem hakim yani. Adamlar savaştan uzak dertten uzak tasadan uzak oh babam oh. Bizdeki bu sınıfçı anlayış yüzünden bir süre sonra kişilik bozulmalarına giden hastalıklar çıkabiliyor ve hastalıklı ruh devamlı kavga ister, kaos ister savaş ister dostlar. Başkasında aramaya gerek yok benim eski halim tam bir hastalıklı ruhun eşgaliydi.


    Tüm bu hatalarımı gördükten sonra durup düşünüp kendi aptallıklarımı süzdükten sonra; (çünkü bakın dostlarım eleştirilmeyen insan yazılmayan defter gibidir, kendi defterine önce kendin yazmazsan öğrenemezsin. ) bir karar verdim ne olursa olsun faydanın yanında olacağım, cesur olacağım insanlar hoşlanmasalar dahi doğruları söyleyeceğim. Tabiki önce kendime bakarak yapacağım bunları. Bu doğa insanlardan, insanlıktan, dostluktan,huzurdan beslenir. Geçen sene bir huzursuzluk çıkardık 7 ocaktan sonra kış bitti gitti. Tabi sadece dogmatik seçeneklere bağlamamak lazım, Türkiyede ciddi bir doğa kıyımıda var. Anlatmama lüzum yok herkes çevresinde görüyor. Kendi adıma konuşayım ben internette sanal keyif yapıp romen kızlarla laklak yaparken kaç ağaç gidiyor, kaç bitki tarımsal zehirlenme ve kimyasal sonucu yok oluyor haddi hesabı yok. Göller kimyasal atıkla zehirleniyor, havamız kirli vs. Doğada her zaman bir güç dengesi vardır, 50 kiloluk adam 100 kiloluk adamı itemez. Atmosferdede bu var; hafif olan hava bazı partiküllerle ağırlaşan havayı itemez. Modeller teoriye göre varsayarak günler öncesinden bazı hava akımlarını gösterebilirler ama ölçüm cihazlarına girilen yeni verilerde şayet havanın öteki coğrafyada izlediği yol daha kolaysa yolunda daha hafif bir yük varsa o tarafa meyleder. Siz olsanız sizde bunu yaparsınız yolun birinde dikenler var diğerinde kırmızı halı var tabiki 2. seçeneği işaretlersiniz.


    Uzun lafın kısası sevgili dostlarım, insanlara faydalı olmak adına sadece genel tartışma sayfasına yazsamda, bir süre daha yazmaya devam etme kararı aldım. Kimseyle sözlü yazılı hiçbir münakaşaya girmeyeceğim. Cevap hakkım doğarsa, yapıcı bir üslupla kendi hatalarımıda göz önüne sererek cevap vereceğim. İsteyen ciddiye alıp okur, istemeyen güler geçer. İsteyen dalgaya alır, isteyen örnek alır, söz uçar yazı kalır. Genel tartışma başlığı olduğu için havadan, sudan yer küreden depremden kısacası tüm doğadan rahatça bahsedebileceğimiz bir başlık. Model saptamalarımıda buraya yazarım ara ara. Öğrenmek isteyen olursa gerekli teorik bilgilerde sunabilirim. Karşılıklı hem ben hem o öğrenir. Öğrenecek keşfedecek o kadar çok şey var ki sırf bunları düşünsek zaten başkalarını eleştirmeye vakit kalmaz. En önemliside dostlarım kar'ı seven değil doğayı seven bir anlayışa sahip olmalıyız. Kar elbette gelecektir. Doğanın Toprağın yemeğidir nitrojenidir nitratıdır. Ama doğa hasta olursa tıpkı insan gibi canı yemek yemek istemez; ateşi çıkar, yediği yemeği kusar yada hiç yiyemez olur. Zorla yedirmeye çalışırsakta elinin tersiyle iter. Doğamıza sahip çıkalım dostlar. Şu anda o yemekleri elinin tersiyle itiyor sadece su içmek için geceler ateşler içinde uyanarak yağmura dayıyor ağzını. Hastalık o kadar belirginki bazen çok su içmek istiyor yağış çok oluyor bazen günlerce su içmek istemiyor. Yemeği hele elinden gelse hiç istemiyor. Yarın 1 adım atarsak bende atarsam emin olun o modellerde görülen soğuklar gelmeye heves duyacaktır. Doğamızda iyileşeceğine olan içsel inancını kuvvetlendirecek ve de yemekleri ucundan ucundan yemek isteyecektir. Doğanın yemeği kardır. Bazı yüksek nitratlı yağmurlar olsa olsa çorbadır sulu yemektir çoğuda sudur. 2012 gibi aykırı yıllarda aslında hastalığın belirtisiydi anlamadık, 2012 de dahi bilmem kaç ocağa kadar doğu dahil birçok yere adam gibi kış gelmemişti. Bazı hastalıklar iştah açar o sene o hastalığa rast gelmişiz fakat son 7 senenin 6 sı kış diyebilecek kış gibi geçmedi hepimiz gözlemledik.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()

  • Enteresan bir özelestırı ama ılk paragrsfındaki işte bır kac moldov ya da yabancı uyruklu baynları arkadasımla tanıstırdım bilmem ne gibi cümlelere ne gerek vardı bunu anlayamadım sadece...bunu paylaşmana ne gerek var burda??sadecde o cümlelerini tasvip etmedim..bence birz daha dusunmen lazım yazarken dıye düşünüyorum..onun dısında ındsan kendısıyle herzaman hesaplasır..hatalar bızler içindir..saygılar..


  • Enteresan bir özelestırı ama ılk paragrsfındaki işte bır kac moldov ya da yabancı uyruklu baynları arkadasımla tanıstırdım bilmem ne gibi cümlelere ne gerek vardı bunu anlayamadım sadece...bunu paylaşmana ne gerek var burda??sadecde o cümlelerini tasvip etmedim..bence birz daha dusunmen lazım yazarken dıye düşünüyorum..onun dısında ındsan kendısıyle herzaman hesaplasır..hatalar bızler içindir..saygılar..

    Gerçek hayatta tanıştırdığımı söylemedim faceten laklak yaptık dedim. Üstelik moldova değil Romanya. Mircea Lucescu nun memleketi. Balkanlar yani ☺ Burada paylaşmamın amacı objektifliğimizi göstermekti. Bizde gizli saklı olmaz aba altından sopa saman altından su olmaz. Ne görünüyorsak o'yuz dur. Bu yazıyı düşünmeden yazdığımı mı düşünüyorsunuz? insanları eleştirmeden önce kendi yazı stilinize istirhâm edeyim dikkat edin. Atmış olduğunuz iletiler noktalama ve imlâ'dan bihaber. Düşünmeden yazı yazacak olsam sizin gibi özentisiz yazarım. Sırf yorum yazmak için yazmayın. Bu yazı bir hayat dersi gibidir. İşime gelmeyen yerleri kırpıp olayın nasıl ve ne şekilde cereyan ettiğini aksettirmezsem kendi benliğime ve dürüstlüğüme balta vurmuş olurdum. O yüzden yazının böyle olması gerekiyordu oldu. Kısa tutmaya çalıştım üstelik. Bu eleştiriyi bir yanlış anlamadan ibaret sayıyorum ve de o anki anlamanıza göre haklısınız diyerek geçiştiriyorum. Benim kimseyi Romen kızlarla buluşturduğum falan yok sadece sanal ortamda 10-12 tane iyi niyetli face arkadaşım vardı onları kastettim. Olayı yanlış anlayarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet veriyorsunuz. Yazının ana teması zaten girişte aranmaz. Akıcı bir yazı için illaki doğal birşeyler sunmak lazım. İnsanlar yapmacık cümleleri okumuyor.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()

  • abi kitap gibi adamsın tekrar hoşgeldin derslere devam ederiz umarım :)