Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Hoşçakal diyenleri bir kenarabyazdım, 15 marttan itibaren bu siteye hangi yüzle girecekler merak ediyorum.


    hala kışın bittiğine inanmayanlar var :hfyeni (18):
    ben şubat başı bitirmiştim kışı hehey :4722

  • Birşey dikkatimi çekti aslında daha sonbahar ayında bu kışın ılık geçeceği belliydi hemen hemen bütün veriler alehimize idi buna ilk başta mevsimlik ao geliyordu daha sonra mevsimlik modeller vs. En önemlisi ise mevsimlik ao idi neden daha sonbaharda belliydi çünkü ao nun kışın negatif fazda seyredeceği tahmin ediliyordu e dolaysıyla da orta ve batı avrupa ve doğu Abd nın kışı olacağı idi aslında hemen hemen 10 yıldır basınç yerleşimleri istediğimiz şekilde olmuyor hep batı avrupaya uygun oluyor. Özelliklede 2009 .2010 2011 senesi ve bu yıl ışte sonuç ortada e bakalım 2014 nasıl geçecek bazı verilerin artık güneş aktivitesi azalma olacak gelecek olan yıllar kışları daha sert ve uzun süreli kışları görebiliriz.

  • Yaklasik yarim saattir geçen seneki kisin konularina baktim ne heyecan yapmisiz be múkemmel bir nostalji oldu benim için bende çok toymusum anca millete soru sorup durmusum :)

  • Bugün yine havamagazinsel bir konu yazayım.


    Huzur kelimesini herkes duymuştur. Aslında arapçası huzr'dur. Çoğul anlam ifade eder. Hazr kelimesinin çoğuludur. Anlamıda içsel aydınlanışa geçiş çoğul olunca geçişler demektir.


    İşte bu kelime her ortama lazımdır. Huzur'un olmadığı bir ortamda negatif elektrik vardır, millet birbirini doğramak için pusuda bekler.


    Havaturka'ya bakıyorum samimi söylüyorum Fatih Y. Vize dışında efendi bir adam yok. Herkes birbiriyle atışıp kuyu kazıyor. Helal olsun Fatih Y'ye. Soyadınıda yazacaktım ama kişilik hakkını ifşa etmemek için yazmadım. Yorumlarını okuyorum ya insan hiç mi tartışmaya girmez, bu kadar mı efendi olur, oluyor inanın.

    Ağırbaşlı sakin ve yapıcı kişiliği çok hoşuma gidiyor. Orada nispeten az polemiğe giren bir de asriore var. Onada ayrıca helal olsun diyorum.


    Bu 2 kişi dışında kalan, mod'undan adminine ve sifatlı sıfatsız bu ara yoğunluk azaldığı için online olan 40 aktif adamın 40'ıda birbirini bir kaşık su da değil su henüz h2o oluşum aşamasındayken boğar.


    Allahi var Admin Onur E'de öyle sataşmacı bir kişilik değil. Yiğidi öldür hakkını ver ben oradayken belki bana biraz kıl olurdu ama ne beni bizzat banladı ne de polemiğe girdi. Sadece benle değil kimseyle sürtüşmedi onu da dahil ediyorum yukarıdaki grupa.


    Bu 3 isim dışında kalan her vatandaş, potansiyel arızadır. Biri kışı bitirir bak ne oldu oow ben bildimciliği oynar, diğeri kar hastasıdır bu kış bitmez göreceksiniz der, münferit sinsi bir grupta ne ota ne b*ka konar, bunları birbirine düşürür.


    İşte forum sistemi'ne geçildikten sonra bazı dar beyinliler, egolarına yenik düşüp havaturka'yı rezil rüsva bir yere dönüştürmüşlerdir. Sanki Ali Baba ve Kırk Harami dedelerinin çiftliği orası :) :) :)

    Yazı devam edecek ... . . .

  • Zamanında çok inandığım kimselerinde bu arıza oluşumun içinde olduğunu görmek beni resmen hayal kırıklığına uğrattı.


    2013 kışı bitti diyenler, bunu milletin gözüne sokmaya çalışanlar ve tam zıttı mart ayın'da karakış kurgusuyla milleti uyutanlar benim için musavidir.


    Ama mutedil bir vaziyette Mart'ta dahi olsa kar görürüz diyenler bundan müstesnadır.

    Kışı bitirenler kınamı yakacaksınız, devlet size üstün hizmet madalyası mı takacak? taş çatlasın 500 Kişi'nin düzenli takip ettiği şu ortamlarda milyonluk böbürlenmeniz kime?

    :) :) :) :). Bu hava olaylarını çok ciddiye alanlar oldu, aha sen bilemedin ben bildimciler oldu. Ama bu adamların hiçbirisinin meteorolojik kayıt tutmadığından Adım kadar eminim. Commandoouz haricinde bu sitelerdeki her adam ezbere konuşuyor.

    Havadaki suyun ne zaman nereye ne yoğunlukta düşeceğini kimse yüzde yüz tahmin edemiyor. En iyisi kaydını tutup bundan 10 yıl sonra model'e dahi bakmadan hangi tarih aralığında ne geliyor diye tahmin yapacak tek kişi'de o'dur.


    Şu ortamlarda model'e bakmadan kısa uzun vade farketmez, kendi emekleriyle alınteriyle gözlem yapmış kişi yoktur. Meteoroloji model'e bakıp kısa yada uzun vade tahmini yapmak değildir. Meteoroloji herşeydir, meteoroloji doğadır. Çiçektir, ağaçtır, böcektir herşeydir.


    Meteoroloji en başta gözlemdir. Gözlem yapmayan adam model'e bakıp isterse tüm kısa, uzun tarihleri bilsin benim gözümde yetersizdir.

    Gözlem yapmadan kışı bitirenlerde, baharı getiremeyenlerde, kısa vadede şu şöyle bu böyle diyenlerde meteorolojiden nasip alamamışlardır. Amatör meteoroloji kendini fazla ben bildimciliğe kaptırmış ve rezil boyutlara gelmiştir.

    Kendini bilen insan tahminini yapar ve insanlığa faydalı olmayı amaçlar. Henüz gelişimini tamamlamamış beyinlerde aha ben söyledim aha ne demişlikle kendi kendini yer.

  • Hâlâ çocuk gibi hergün aynı haltı yazanlar var. Ben ne demiştim, vay bundan bir cacık olmaz, yok efendim biz doğruları söylüyoruz gibi afaki sözler. Tamam kardeşim kışı bitirdiysen git köşende otur, hergün bozuk plak gibi aynı kaseti sarmana gerek yok.


    Bu memleket sadece İstanbul'dan mı ibaret? belki marmara'nin iç kesimleri dahi kar akacak. 21 Mart'a kadar astronomik takvimin bitiremediği kışı hangi akla hizmet hergün bitiriyorsun?


    Ayrıca kış demek illa kar demek değildir. Kuru muru, soğuk soğuktur ve 21 Mart'a kadar gelen her soğuk kış soğuğu diye nitelendirilir Astronomide.


    İstanbulun Kış'ını bitirenler lütfen papağan gibi her yerde aynı şeyleri tekrar etmesin. Buradaki karadenizli kardeşim belki son kez kar görecek, morali bozuluyor.


    Hemde karsit görüşlü bir karsever çıkıyor iki grup arasında böylece tartışma çıkıyor. Kışı bitirenler 22 Mart'a kadar defolup gidin, kafa dinleyin.


    Astronomik takvim kışı bitirmeden buralara uğramayın. Çünkü sürekli polemik yaratıyorsunuz. Sürekli bir huzursuzluk, bir sürtüşme oluyor. Gerek yok müfessit adamlar gitsin komplo teorileri üretsin siyasete.


    Kışı bitirenler gayriresmi olarak bunu 3 defa dile getirme hakkına sahiptir. Ancak hergün kışı bitirenlerde artniyet ararım. Çakallığın lüzumu yok.


    Hadi biz yanıldık, kışta bitti, kabul ettik tamam. Bunu uzatıp sakız gibi her yerde çiğnemeye sündürmeye gerek yok.

    Olabilir herkesin şahsi fikridir, bende marmara için kışı bitirdim diye 4 gün önce söyledim ama uzatmadım. Hergün aynı sakızı caggırdamadım :) :)


    Önemli olan en ufakta olsa insanlara umut vermek ve dara düşmesini engellemektir. İstanbul 16'yı 17'ye bağlayan gece veya sabah kar görürse 3-5 saat neyse işte, bu kışı bitirenler ve hergün aynı nakaratı çalanlar çıkıp özür dileyecek mi?

  • Malum burası genel tartışma sayfası. Umut ettiğimiz mevsimin kış ölçütlerindeki son sistemininde marmara için kar yapmayacağı en azından örtü yapmayacağı anlaşıldığı için, bugünkü tartışma konusunu güncel hayattan seçtim.


    Bu gece 21.45'te Gelsenkirchen'de orta almanya'da schalke-galatasaray maçı var. Öncelikle maçın havasını vermek istiyorum.

    Gelsenkirchen'de oldukça soğuk bir hava var. Sıcaklık -2 derece ve hafif-ortaya karışık kar yağışları bu akşam 20.00'a kadar etkili olacak. Önemli bir örtü oluşturacak yağış değil. Maç esnasında hava bulutlu yer yer -4 derece'ye inecek ve bir ara çok hafif kar görülebilir. Maçın 2. yarısı havadaki bulutlar parçalanmaya başlayacak.


    Öncelikle şunu söyleyim inanılmaz derecede antigalatasaray'ım. Duygularımı bir kenara bırakıp asla Galatasarayı tutmam. Merkezinde fransız saint benoit lise'sinin olduğu bu takım'ın tüm geçmişi bellidir. 2000 Yılında alınan uefa kupasıda tamamen kirli oyunlarla, aynı şimdiki borsa manipülasyonuna benzer bir şekilde kazanılmıştır. Dönemin başkanı faruk süren, gizli kapılar ardında, Türk lira'sının değerini hiçe sayan anlaşmalar yapmış, Uefa'nın o zaman maç kazanan takıma verdiği ücretin 1.5 katı karşılığı elediği tüm takimlara para vermiş, böylece elemiştir. Yoksa arsenal falan penaltılarla elenecek takım değildir.


    Nitekim ondan sonra uefa kupasını kazanan ve marka değeri artan galatasaray ne hikmetse borç üstüne borca girmiş ve 2001 ekonomik krizinin Türkiyedeki şiddetinin bu denli fazla olmasına sebep olmuştur.
    Dönemin uefa'sında önemli misyonlar alan platini bu olayın üstünü kapatmıştır. Şimdiki gibi başkan değildi ama çok etkiliydi. Fransa 98'i fransada düzenletmek için çok oyunlar çevirdi.


    Yazının devamı geliyor....

  • Neyse bu kirli oyun kapanıp, avrupa fatihi adıyla anılan Galatasaray' uefa kupasından sonra marka degerine bağlı olarak ekonomisini düzelteceğine dahada battı. Bunda 2001 ekonomik krizinin hiç bir etkisi yoktur. Hatta 2001 krizini dahada alevlendiren bir husustu bu konu. Nitekim Faruk Süren görevi bıraktı. Ama saman altından uefa'yi almak için çevirdiği oyunlar tarihe kâra leke olarak yazıldı.


    Şimdi zafere giden her yol mubah dersek helal olsun Faruk Süren demek gerekiyor. Ama zaten çatırdayan Türk ekonomisini batağa çekecek anlaşmalarla onca Türk vatandaşının hakkını yedi buna ne demeli?


    Avrupada şikeci galatasaray lafıda bu olaylardan sonra çıktı. Aziz Yıldırım'ın yaptığı 5 maçlık şike'yi abartan medya ne hikmetse borsa manipülasyonu ve tarihteki bu kara leke'nın üstüne basmıyor.


    Evet 2000 yılında Türkiye uefa kupasını aldı ama aslında 10 senesini kaybetti. 25 Milyon galatasaray taraftarı şayet bunları bilse ve 2001'de anasını ağlatan ekonomik krizin başaktör'unün tuttukları takım olduklarını bilselerdi, bu takıma kör bir sempatizanlık beslerler miydi acaba?

    Neyse olan oldu biten bitti. Ama fransız lobisinin katkısı ve pek tabi Türk lirasının manipüle edilerek kazanılan o şampiyonluk benim için bir hiçtir.


    Bu akşam fransız piyonları mı? almanlar mı? derseniz ben almanlar derim. Çünkü almanya benim için özeldir. Herşeyden önce dürüst ve disiplinli milletdir almanlar. İşten ne 5 dakika önce ne sonra çıkartırlar her düzen tıkır tıkır işler. Bu yüzden almanları severim. Ama milliyetcı almanı sevmem.


    Her neyse bugün favorim şalkedir. 2-0 schalke diyorum.


    Galatasarayın geçmişi geçmişte kaldı ama 6 ay önceki borsa manipülasyonu nefretimi dahada artırdı. Canları cehenneme


  • iyi tespitler 2000 yılında neler yaşandı tam bilmiyorum ama dediklerin doğruysa gerçekten talihsiz olaylar yaşanmış..bu gibişeyler futbolla alakası olmayan çirkin şeyler....schalke favori ama sonuçta top yuvarlık neler yaşanacağı hiç belli olmaz ben bir fenerbahçeliyim plzenle karşılaşmadan önce neredeyse herkes plzenin fenerbahçeyi yenip turu alacağını söylüyorlardı ama fenerbahçe neredeyse top göstermeden maç kazandı hala bir maç var ama avantajda var....bir galatasaraylı olarak doğruları çekinmeden söylemen çok güzel :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25):

  • Şunuda belirtelim Galatasaray taraftarının hiçbir olayda suçu yoktur. Yaptıkları sadece sempatizanlık beslemek. Ama şunu diyorum Galatasaray bugün kazanırsa, taraftarın cebine 5 kuruş girmeyecek. Taraftar sadece göz zevki için izliyor maçı. Borsa oynamıyorsanız şayet Galatasaray kazandı diye kimseye 5 kuruş vermezler.


    Birde galatasaray kazansa Türkiye ekonomisi 5 gıdım ilerlemez. Futbol ekonomisi ayridir serbest piyasa ekonomisi ayrıdır. 10 Yıldır Türk futbolu kötü dönem geçiriyor ama akp döneminde milli gelir bariz artıyor öyleyse futbol ile ülke ekonomisi arasında bir ilişki yoktur. Öyle olsa son 12 senede 7 kez avrupa kupası alan ıspanyada işsizlik yüzde 24 olmazdi. Zapatero istifa etmezdi. Barcelona arap şirketlerinden ve thy'den yardım istemezdi. Kral'ın takımı madrid şehrinde millet aç geçmezdi.


    Onun için kimse bana sövüp saymasın veyahut saysın farketmez ama bugün galatasaray' yenilirse hiçbir galatasaray' taraftarı üzülmemelidir.
    Borsa oynayan uyanık taraftarlar müstesna tabi :) :)


  • Şunuda belirtelim Galatasaray taraftarının hiçbir olayda suçu yoktur. Yaptıkları sadece sempatizanlık beslemek. Ama şunu diyorum Galatasaray bugün kazanırsa, taraftarın cebine 5 kuruş girmeyecek. Taraftar sadece göz zevki için izliyor maçı. Borsa oynamıyorsanız şayet Galatasaray kazandı diye kimseye 5 kuruş vermezler.


    Birde galatasaray kazansa Türkiye ekonomisi 5 gıdım ilerlemez. Futbol ekonomisi ayridir serbest piyasa ekonomisi ayrıdır. 10 Yıldır Türk futbolu kötü dönem geçiriyor ama akp döneminde milli gelir bariz artıyor öyleyse futbol ile ülke ekonomisi arasında bir ilişki yoktur. Öyle olsa son 12 senede 7 kez avrupa kupası alan ıspanyada işsizlik yüzde 24 olmazdi. Zapatero istifa etmezdi. Barcelona arap şirketlerinden ve thy'den yardım istemezdi. Kral'ın takımı madrid şehrinde millet aç geçmezdi.


    Onun için kimse bana sövüp saymasın veyahut saysın farketmez ama bugün galatasaray' yenilirse hiçbir galatasaray' taraftarı üzülmemelidir.
    Borsa oynayan uyanık taraftarlar müstesna tabi :) :)


    yav hakikaten tespitlerin çok iyi yukardaki yazı herşeyi anlatıyor bence :)

  • Bu olaylar yasansa bile avrupa basinanina fransiz galatasaray degil Kanuninin 2. Ordusu diye adindan sóz ettirdi. Eger sike varsa hakkimi helal etmem o kriz için.