Radarda batıdan gelen kütleler nedense Ankaraya yaklaşınca kayboluyor.
Posts by Havaci01
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Haydi Bismillah soğuklar geldi. InsAllah beklenmedik sekilde güzel birde yağış alırız. Bir abimiz kar bekliyor. Beklentisi çıksa güzel olur.
-
Mgm karlı tahmini dolayısıyla "neden tahminin tutmadii"? gibi bir soruyla karşılaştığında başı ağrımaz. Lakin kar yok tahmininde olasi bir kar yağışında " neden tahminin tutmadi" sorusunda başı ağrır. Çünkü kar yağışı sebebiyle kamu hizmetinin aksamamasi için idareler hazırlık yapmak zorundadır. Idarelerde mgm'den bu bilgiyi alirlar. Bu yüzden mgm nin kar gördüğü ihtimallerde göstergeleri karlı yapma eğiliminin yüksek olduğunu düşünüyorum .
-
Uzun vadeli bir süreç ve sürekli değişim oluyor modellerde. InsAllah güzel yağışlar alırız.
-
Belediye hazır.. haydi bakalım hayırlısı
-
Ankaram’a hayırlı olsun. Yıllarımı verdiğim memleket. Tam şimdi kulaklığı takıp Tunalıdan Kuğuluya doğru yürüyeceksin. 2011 Mart meşhur kar yağışında o yolu yürümüştüm hatırlayan var mı buradan o yağışı bilmem.
2011 mart en efsanesiydi. 30 yillik hayatimda Ankara merkezde gördüğüm en fazla kar birikimi o zamandi. Kocatepe camiinde yarim metre kar birikmisti. Gölbaşı ve eymir golu tasmisti nisan ve mayis ayinda. 3 gun sürmüştü diye hatırlıyorum. Hatta o ara japonyada deprem - tsunami olmustu. Yine kavustuk kara cok şükür. Bereketli olur insAllah.
-
2 haftadır Artvin-Hopa'dayim. Hic gelmemistim Dogu Karadeniz'e. Dedim ki her gun yağış olur. Ama toplam kalis suremin yarisindan bile az yağış oldu. Yine de yagmur özlemim dindi. Havasi Ankara'ya göre bildiğiniz gibi ılıman. Dün aksam t-shirtle gezilecek hava vardi.Ankara'nin kuru sogunu yıllardır yasamis biri olarak bu durum hoşuma gitti. Haftasonu nasipse Ankara'dayim. Soğuk bekleniyor. Farki iyice hissedicem sanirim. İlerleyen günlerde Ankara için de mevsimin hakkini veren yağışlar olur insAllah.
-
Ankara icin 10 gunluk yagista pek bir şey gözükmüyor gibi. Pazartesi sisteminden umutluydum biraz ama baya pas gecti. insAllah sonbahara yakışır yağış alırız.
-
radarda guneydogudan kutleler geliyor gozukuyor. 2 ay once seri olarak kuzeyden direk kutleler gelmisti. Bazen batidan doguya geliyor. Her yonden gelebiliyor. Ben hep tek tarafli geliyor saniyordum. 😄
-
Sihhiyede firtina basladi baya
-
Afyon tarafindan geliyor mu gelmekte olan?
-
güzel geldi. Iyi oldu cok şükür.
-
Atatürk orman ciftliginde başlamadı henuz. Mgm radar sıyırcak gibi gosteriyor yagmuru ama son anda sanki merkeze kadar giren kutle var gibi gösteriyor. Hadi insAllah
-
Site kapanip acilinca, Almanca hic bilmem 2 gunde Almanca dağarcığım gelişti surda 😀 . Kullanim dili Almanca olmuş degistirmeye de ugrasmadim.
-
Cevrede yagis olmasi guzel. Ankara Merkezde uzun suredir devamli yağış yok. Arada gelip gidiyor. Normalde nisan mayis yagislari cok olur. Merkezde artan yüksek katli binalar, artan betonlasma sebebiyle mi suphelenmeye başladım. Bahceler camur deyasi olurdu mayista simdi kupkuru.
-
Yarın da var herhalde bir miktar ama ayin 3 une daha cok yagis tahmini var aynen. Nisan ayi umduğumuz gibi geçmedi insAllah önümüzde ki aylarda selsiz afetsiz telafi eder.
-
Dün yenimahallede kaldirimda ki ağaçlık boşluğuna ihlamur ektim. Kazarken toprak kuru gibiydi. Camurumsu olmasini bekliyordum. Bu aylarinda iyi yagis aliriz insAllah. ilkbahar yağmurlarını özledik.
-
Bir merakim var cevaplayan olursa. Bu yağışlar neye göre olusuyor? Yağış tahmini neye göre yapiliyor? Rüzgar, basınç vs. Mesela modellere bakip " şöyle bir durum var ve bu bize yağmur getirebilir" diyebilmek icin nasil bir yorumlama yapıyoruz? Ankara için bakarken merak ettim.
-
AOÇ de kar hafif. Tutmuyor.
-
Merhabalar. Anlık radar için en doğru sonucu veren radar hangisi acaba? Tavsiyeniz hangisi olur?