dostlar üniversiteden çıkarken sarıyerde tüm yollar kapandı 25 dk lık yolu 2-3 saat te geldim onlarca araba ve otobüs yolda kalmış durumda ara sokaklardan kaya kaya gelmek durumunda kalınıyor onlarca arkadaşımda hala koçta mahsur yolların açılmasını bekliyor güncel örtü 20 cm civarı

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Altay Kar Fırtınası)
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
İnşaallah gömülürüz ya şimdiden böyleyse beklentim arttı. Son 2 gündür modeller bozdu diye üzülmüştüm. Şimdi ne olacağı da meçhul. 10 gündür model takip et sanki bir şeye yaramadı. Yine atmosfer ben bildiğimi okurum diyor resmen.
sapma oranları hâlâ yüksek çekirdek girene kadar netlik zor gibi valla her şey olabilir
-
Aykut53 hocam ecmwf nin ara verisinde 500 hpa düzeldiyse atabilir misiniz
Aynı sıcaklık, sisteme giriş yaptık artık 500hPa'da etkili değişim beklemeyelim anı yaşayalım.
-
İstanbul'u izleyebileceğimiz bir site bilen var mı büyükşehir sitesinde kameralar bakımda diyor başka sayfalarda ya açılmıyor ya da kar yağmayan yerler açılıyor ?
-
-
Aynı sıcaklık, sisteme giriş yaptık artık 500hPa'da etkili değişim beklemeyelim anı yaşayalım.
cmt ve pzr günkü wortex i gösterdi mi diye bakıcam hocam
-
Konumumda yağış kara çevirdi su oranı yüksek olsa da
-
İBB kameraları da hiç çalışmıyor ya bir şey izleyemedik.
-
E abi Kartal sahilde yağmur başladı hshdhshshshshshsh ulan Deliricem
Pendik sahil de aynı, alışmadık mı hocam
soğuma her zamanki gibi yetersiz ama biz de illa ki kar göreceğiz
-
Yarın nereler gezilir? Kar görmek için? Toplu taşıma kullanacağım, şahsi aracım yok.
-
Habibler her yer bembeyaz sabahtan beri iri taneli yağıyor. Bazen çoğalarak bazan azalarak ama hiç durmadan yağmaya devam ediyor 🙂
-
- Official Post
Aykut53 hocam ecmwf nin ara verisinde 500 hpa düzeldiyse atabilir misiniz
Açılmıyor hocam açılırsa atacağım model konusna.
-
Tam anlamıyorum ya neyi seçiyoruz? Normal girdim böyle gözüküyor
Harita üzerinden konumunuzu seçin,
Yine harita ( Radar görüntüsünde ) Renk kıdları vardır, Renk kodlarını ve yoğunluklarını inceleyin.
Eğer konumunuz mavi veya açık yeşil renkteyse, o bölgede hava sakin veya hafif yağışlıdır.
Eğer konumunuza doğru sarı veya koyu yeşil alanlar yaklaşıyorsa, bu yağışın artabileceğini gösterir.
Kırmızımsı ve turuncu alanlar varsa, şiddetli bir yağış veya fırtına beklenebilir.
Yine harita üzerinde Play tuşu vardır alt tarafta Play tuşuna basıp 1 saatlik dilime ait grafiği oynatın, İlerleme yönü sizin konumunuza doğru hareket ediyorsa Kütle size yaklaşıyordur. -
Hocam yağış ne kadar sürer tahmini
21.00 civarında cephenin etkisini tamamen kaybetmesini bekliyorum. Bu saate kadar her saat kar şartları iyileşecek.
-
Yarın nereler gezilir? Kar görmek için? Toplu taşıma kullanacağım, şahsi aracım yok.
Metro gidiyor olsa en ideali sarıyerin kuzey bölgeleri ama toplu taşıma sistemi bayağı çökmüş durumda sadece otobüse bağlı ulaşım olduğu için
-
sarıyer tarabya sahilin hemen 2 üst sokağı
-
Metro gidiyor olsa en ideali sarıyerin kuzey bölgeleri ama toplu taşıma sistemi bayağı çökmüş durumda sadece otobüse bağlı ulaşım olduğu için
Aydos zirvesine çıkma ihtimalim var diyeyim örneğin. Gitsem değer mi?
-
1. klasik camlica
2. m2 metrosuna binin osmanbeyden sonra haciosman yönünde her durakta inebilirsiniz tatmin edici kar görürsünüz
-
Sabah ve dün akşam yazdığım yazılarda yarın bir sürpriz yaşanırsa buna sürpriz demeyeceğim demiştim.
2021 Tulpar'dan beri gördüğüm en yoğun kar yağışı var şu anda konumumda. Saatler ilerledikçe sıcaklıklar daha uygun hale gelecek. Ve cephenin çıkışında tüm İstanbul kar görmüş olacak.
Budapeşte'deki stasyoner (durağan) cephe, dönüş açısıyla Balkanlar'ın karasal soğuğunu doğrudan ilimize taşıdı. Bunu 2023 Kasım ayında da yaşamıştık. Nemlilik fazla olsa da sıckalıklar beklenenden erken düşüş yaşadı. Özellikle yağışın bir sebebi olan dikey hareketler sıcaklıklarda ekstra düşüş sağlanmasına neden oldu.
Şu sıralarda bu AB alanı stasyonerlikten çıkıp güneye hareketini gerçekleştiriyor. Güneye indikçe cephe hızlanarak güneye ilerleyecek ve etkisini kaybedecek.
Gelirken nazlıydı yavaş yavaş geldi şimdi de giderken hızlıca kaçış yapıyor
-
İstanbul'u izleyebileceğimiz bir site bilen var mı büyükşehir sitesinde kameralar bakımda diyor başka sayfalarda ya açılmıyor ya da kar yağmayan yerler açılıyor ?
Hemşerim İBB cep trafik uygulaması var ama çöktü açılmıyor canımda Bozdoğan pidesi çekti yav
-