Şubat ikinci yarıdaki sistemi şuna evriltebilirsek çok fena kara gömülürüz tam bizlik sinoptik

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şu da efsane ya
-
DEK almaz siklon almaz orajlar tatsız yazın kavrulur kışın kupkuru soğuk havada güneş parıldar bu İzmir bir hava delisi için çilehane gerçekten
-
DEK almaz siklon almaz orajlar tatsız yazın kavrulur kışın kupkuru soğuk havada güneş parıldar bu İzmir bir hava delisi için çilehane gerçekten
öyle bir yazmışsın ki fena daraldım. malesef haklısın.
-
İzmir’e bu kış kar yağmayacak, kızgınlığım yok, gerçek anlamda söylüyorum, bana katılanlar yorumumu beğensin.
-
Hava kapandı sıcaklıkta 1-2 derecelik düşüşler var tam kar havası ama tabi ki de yağmayacak olan kar 😅
-
Soma da atistiriyor arada
-
İzmir’e bu kış kar yağmayacak, kızgınlığım yok, gerçek anlamda söylüyorum, bana katılanlar yorumumu beğensin.
Kaynak nedir? Neye, hangi veriye göre bunu kesin ve net olarak söylüyorsunuz?
-
Kar yağmasını geçtim yağmur yağsın o bile yok ne acayip bi şehir oldu bu izmir
-
Konum olarak Yamanlar'a yakınım. Hava kapattı. Belki bir iki orografik kütle yakalarım.
-
Kaynak nedir? Neye, hangi veriye göre bunu kesin ve net olarak söylüyorsunuz?
Şaka mı yapıyorsun? Veriler ya kar göstermiyor ya da gün yaklaştıkça bozuyor, küresel ısınmanın geldiği boyuta da bakınca İzmir’in bir daha kar görmeyeceği anlaşılıyor.
-
Şaka mı yapıyorsun? Veriler ya kar göstermiyor ya da gün yaklaştıkça bozuyor, küresel ısınmanın geldiği boyuta da bakınca İzmir’in bir daha kar görmeyeceği anlaşılıyor.
Küresel ısınma Amerika'nin hiç kar yağmayan şehirlerine kar yağdırdi bu yıl ek olarak 2023 yılında Yunanistan adaları ve Atına örtülük kar aldı Arabistan çölleri kar yağışı almaya başladı bunlarda küresel ısınmanin etkileri bir gün İzmir'e de aynı böyle bir sistem vuracak ayrıca Ocak ayında da kişi bitirenler vardı ne oldu alın size Şubat buz gibi hava son yılların en soğuk Şubat ayı önümüzde atmosferde kesinlik yoktur şunu bir anlayın artık rica ediyorum..
-
MGM zaten Balıkesir güneyine hiç yağış vermemis.dekler kuvvetli olursa bulunduğum yerde havada gorurum belki
-
Ben gerçekten anlatmaktan yazmaktan yoruldum bazı kişilere artık. HERGÜN DEĞİŞEN AO NAO VERİLERİNE O GÜN KÜ VERİYE DAYANARAK 15 GÜNÜ 1 AYI KAPATANLAR VEYA YORUMLAYAMANLAR BİLMEYENLER AYLIK HARİTAYA BAKIP HİÇBİRŞEY BİLMEDEN SALLAYANLAR DAHA ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN SONRANIN HAVA DURUMU BELLİ OLMUYOR SON 3 GÜN KALASAYA KADAR BİLE YAĞIŞ KESİNLEŞEMİYOR ÖNCEKİ SİSTEMLERİ UNUTUYOR BU KİŞİLER HERHALDE KESİN YARGI İÇEREN CÜMLELER KURMAYALIM ALLAHTANDIR HERŞEY BEKLEYELİM VE GÖRELİM KADER VE ŞUANKİ VERİLER UMUT VERİCİ AO NAO GÜZEL MODELLER BUGÜN VERMEDİ YARIN VERDİ DİYELİM GÖRÜCEM SİZİ BAKALIM NE DİCEKSİNİZ MESELA BU YAZIYI HATIRLATICAM
-
Piyon güzel bir isim seçimi. Totem yapıyorsundur inşallah tamam ben de karamsarım ama kar yağmayacak diyip mabadından sallamak nedir? Moraller bozuldukça bu hava forumları deli türetiyor bir hava delisi daha kafayı yedi hayırlı olsun
-
MGM zaten Balıkesir güneyine hiç yağış vermemis.dekler kuvvetli olursa bulunduğum yerde havada gorurum belki
Bana da öyle gelmişti uçuşuyor gibi ama sıcaklıklar yüksek henüz modeller de neredeyse hiç yağış vermiyor malesef. Yine kuru soğuğu yedik.
-
Küresel ısınmanın olduğu bir Dünya'da Amerika'nın Meksika körfezi kıyıları rekor kar yağışı gördü (buranın kar yağışı alma sıklığı açısından İzmir'i geçin Antalya'dan bile kötü olduğunu söylememe gerek yok sanırım), 2 sene önce hemen karşı kıyımızda Atina 50 cm kar alırken Ege adaları bembeyaz oldu, Kudüs'e kar yağdı, Meksika'da tarihte ilk kez kar yağışı gören yer oldu, Dünya'da bir çok metropol extrem kar yağışlarıyla boğuştu. Bir gün İzmir'e böyle bir sistem vurmayacağını, bir daha İzmir'e sonsuza kadar kar yağmayacağını neye göre diyorsunuz? Birden ekvatora taşındık, kar yağışı görülme ihtimalinin %0 olduğu tropikal iklime geçtik de haberimiz mi yok?
2002, 2004, 2012, 2017'de İzmir örtülük kar alırken küresel ısınma yoktu, sanki çok daha soğuk bir Dünya'da yaşıyorduk da 8 senede mi patlak verip koca Dünya'da bir tek İzmir'e kar yağmasını imkansız hale getirdi?
Kaldı ki sizin hiçbir dayanağı olmayan iddianızın çürümesi için extrem kar yağması da gerekmiyor. Havada bile kar görülürse bu kar yağışı olarak değerlendirilir ve yanılmış olursunuz. Bir kışta havada kar görülme ihtimalinin %70-80 olduğu şehirde önümüzde de soğuk bir süreç varken neye göre kar yağışı görülmeyecek diyorsunuz? Burada gelip hiçbir veri sunmadan kesin olarak İzmir'de kar yağışı görülecek diyen olsa ona da aynı tepkiyi veririm çünkü ikisinin de hiçbir dayanağı yok üzgünüm.
-
Ben de havada bile kar görülmeyecek diyorum, küresel ısınmanın son yıllarda çok hızlandığından haberiniz yok mu?
Üzgünüm ama engel geliyor hem de çok hızlı bir şekilde senin de bundan haberin yok mu?
-
Üzgünüm ama engel geliyor hem de çok hızlı bir şekilde senin de bundan haberin yok mu?
zaten amacı da o, manipüle etmek
-
- Official Post
Arkadaşa işlem yapılmıştır iyi forumlar.
-