Soma da bir ara kar atıştırdı
Posts by kuark
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Soma da yağmur var sadece
-
Hayırlı geceler kar sever dostlar benim bir sorum olacaktı sizlere yaz aylarında radarda gördüğümüz sarı ve kırmızıya yakın tonları kışın neden göremiyoruz sarı renk bile nadir oluyor bunun sebebi nedir çok merak etmişimdir hani radarda keşke tonlar sarı ve kırmızıya yakın olsa ☺️
soguk havanın nem tutma kapasitesi daha düşük oldugundan olabilir
-
Anca bu kadar hocam en azından yürürken iyi hissettiriyor havada kar uçuşması.
Tam cıkıp yurucem dort yola dogru.bu seferde duruyo.dekler genelde somaya iyi kar bırakırdı ama bu sefer bir şeyler oluyo eriyo hemen
-
Soma da yine kar atıştırıyor.kucuk ve erimiş deklerden bu kadar
-
Manisa'da hissedilen sıcaklık -5 derece. Ayrıca Balıkesir radarında güneye inen harika bir dek kütleleri var
O deklerın yonu güneybatı.gelmesi oraya kadar çok zor.Soma bile yok rotasında.bergama olabilir
-
Bu deklerde mısır patlağı gibi.bant halinde inmiyor aşağı.yağmamak için direniyor
-
Ben mi yanlış görüyorum.uydudan bakınca ege denizi üzerınde bayag bi bulut var.bize faydası yol ama
-
Soma da degilim şu an durum ne bilmiyorum ama kırkagacta biraz atıştırıyor
-
Kuzeyde ciddi kütleler var ilerleyen saatler Soma çevresi güzel kar yağışı alabilir keza Kırkağaç ve Akhisar’da
Somaya gelmeden yönü değişiyor batıya dogru.ruzgar yönüyle alakalı sanırım.
-
Kucucuk bir kütle ulaştı zar zor.buyuk kütleler Balya Edremit taraflarında
-
Soma da kar atıştırmaya basladı
-
Kabul etmek lazım.kar için şartlar bölgede zor genelde.o olacakta su olacakta yagacak.yapacak birsey de yok.kar yönünden cok cins bir bolgedeyız.bulundugum yerde Ege'nin kuzeyi kışın kar yagması normal birseydi.marmaradan geşen dekler falan iyi kötü örtü bile yapardı.simdi havada görsek yeter durumunda kaldık.bu sistemden de umutluydum ama son duzlukte yaptı yine yapacagını
-
Bölgenin kuzeyi bile en fazla havada görecek sanırım.gerisi kuru soğuk gibi.belki biraz daha iyi olabilir
-
Dewpoint sıcaklığına nerden bakarız.
-
Soma da yağmur var.ise bak kar yağmaz yağmur yağar.sicaklik 3 derece sanırım dewpoint sıcaklığı yukseldi
-
Kar yağmıyorsa intıhar edicem lanet olsun
-
Kar atistirmaya baslamis
-
Kütleler her Balıkesire ulaştığında sanki güçleniyormuş gibi oluyor acaba diyoruz sonra puf oluyor anında
Kütleler Somaya da ulaşmıyor.birden yok oluyor.Nem düşüklüğünden mi yada üst seviye kosullarimi bunu teknik olarak açıklayacak biri vardir
-
Su kucucuk kutle bunu yapiyorsa ah ah neler kaciriyoruz
İyi çekmişsin.burasi ne tarafta.kopuk kopuk geliyor.bant halinde gelse ssurekli olacak